Alkon uutuudet: Heinäkuu 2024

alkon uutuudet heinäkuu 2024
Nämä uutuudet saapuvat Alkon valikoimiin heinäkuussa 2024!

Suositukset

Château Saint-Benazit Madiran

Château Saint-Benazit Madiran

Pyreneiden jylhien vuorten juurella sijaitsee Madiranin upea viinialue, paikka, jossa valmistetaan vuosisatoja vanhoilla perinteillä viiniä. Madiranin keskiaikainen kylä on ollut tunnettu viineistään jo 1000-luvulta lähtien. Alueella on rikas historia; benediktiinimunkit perustivat Madiranin luostarin vuonna 1030. Madiranin kulta-aikana pidetään usein 16.–18. vuosisatoja, jolloin alue oli kuninkaallisten suosiossa ja tunnettu "Seigneurin viininä, joka ikääntyy äärimmäisen hyvin.”

Madiranin alueen viininvalmistuksen ydin on paikallinen Tannat-rypälelajike. Chateau Saint Benazitin viinitarhat ulottuvat 23 hehtaarin alueelle, jossa Tannat- ja Cabernet-Sauvignon-rypäleet kukoistavat. Alueen pohjoinen mikroilmasto ja alkuperäislajikkeet tekevät viineistä hedelmäisen raikkaita.

Tämän viinin aromimaailmasta löytyy karhunvatukkaa, mustaherukkaa, kevyttä mausteisuutta ja hentoa tallisuutta. Pehmeän silkkiset tanniinit luovat kokonaisuudesta tyylikkään ja elegantin viinin.

Ranska 16,95€
Frelin Terrasses du Larzac

Frelin Terrasses du Larzac

Tämä uutuusviini on tuotettu Terrasses du Larzacin alueella, joka tunnetaan monipuolisesta maaperästään ja viileämmästä ilmastostaan. Nämä tekijät antavat viinille sen erityisen mineraalisuuden ja vivahteikkaan makuprofiilin. Viinitalo yhdistää perinteisen viininvalmistuksen ja modernin teknologian luoden upeita viinejä. Mehevä ja hilloinen täydellinen ruokaviini!

Tulossa Alkon valikoimaan 4.7.2024

Ranska 24,95€
La Chablisienne Chablis 1er Cru Grande Cuvée 2019

La Chablisienne Chablis 1er Cru Grande Cuvée 2019

La Chablisienne viinitalon tarina alkoi vuonna 1923, jolloin muutamat viininviljelijät, rohkaistuna pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja perustivat osuuskunnan Chablis'n viiniviljelmien keskelle Burgundissa.

La Chablisienne tuottaa viinejä kaikilta Chablis'n viinitarhoilta, aina pienestä Petit Chablisista maailmankuuluun Château Grenouille Chablis Grand Cru -viiniin asti. Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn.

La Chablisienne Chablis 1er Cru Grande Cuvée hohtaa lasissa kultaisissa sävyissä. Ensituoksu on paahteinen, sitruunanainen ja raikas. Kuiva maku on raikas ja sitä siivittävät briossin, vaniljan aromit. Mineraalinen ja täyteläinen viini on loistava valinta aperitiiviksi, tapasten ja lohen kanssa.

Kypsytyspotentiaali: 10 vuotta.

Ranska 46,98€
Chiarlo Cerequio Barolo

Chiarlo Cerequio Barolo

Piemonten arvostetuimpiin tuottajiin ja viinipersoonallisuuksiin kuuluva Michele Chiarlo seurasi isänsä jalanjälkiä perustaessaan nimeään kantavan viinitalon vaimonsa Giuseppinan kanssa vuonna 1956. Calamandranassa toimivassa perheyrityksessä työskentelevät nykyisin myös perheen pojat Alberto ja Stefano. Monferratossa, Langassa ja Gavissa sijaitsevat 110 hehtaarin viinitarhat tuottavat suurimman osan viinin valmistuksessa käytetyistä rypäleistä.

Michele Chiarloa pidetään innovatiivisena tuottajana, joka mm. ensimmäisenä toi viinien valmistukseen niin kutsutun malolaktisen käymisen, jonka ansiosta viineistä tulee helposti lähestyttäviä myös nuorina. Perinteisesti Barbera, Grignolino ja Dolcetto – viinien tuottajana tunnettua Michele Chiarloa arvostetaan tänä päivänä erityisesti punaviini Barolon ja valkoviini Cortese di Gavin tuottajana.

Michele Ciarlo Barolo Cerequio on La Morran alueen herkkä ja raikas Cru Barolo. La Morran Tortoniaanisen maaperän runsas magnesiumpitoisuus antaa tälle Barololle huikeita ulottuvuuksia. Tyypillisten metsänpohjaisten aromien kirjoon liittyy myös viehättävän minttuiset ja jopa eukalyptusta muistuttavat aromit.

Italia