Alkon uutuudet: Helmikuu 2024

Alkon uutuudet helmikuu 2024

Nämä uutuudet saapuvat Alkon valikoimiin helmikuussa 2024!

Suositukset

Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Cava Nature

Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Cava Nature

Espanjan vanhimman Cava-talon uutuus edustaa trendikästä Blanc de Blancs -kategoriaa! 18 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä (joista 20 % uusia) kypsynyt cava tuoksuu sitruksiselta, puunkuorelta ja kuivatuilta yrteiltä kuten rosmariinilta ja timjamilta. Tasapainoinen cava, jonka hedelmäiset aromit takaavat raikkaan, mutta paahteisin aromimaailman. Täydellinen pari espanjalaisille tapaksille (ilmakuivattu kinkku), kalaruoille sekä kevyille alkupaloille – ja tietenkin myös vain sellaisenaan nautiskeluun!

Alkossa helmikuun 2024 alussa

Espanja 13,49€
Raimat El Moli organic

Raimat El Moli organic

Syksyllä 2023 Alkon erikoiserään saapunut espanjalaisen luomuviinitalo Raimatin El Moli uutuus keräsi valtavan suosion ja loppui altaaikayksikön Alkoista. Kuluttajien toiveisiin on vastattu ja lanseeraamme tuotteen nyt Alkon tilausvalikoimaan!

El Moliin käytetyt rypäleet ovat peräisin pelkästään Raimatin parhailta viinitarhoilta. Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu voimakkaasti metsän erinäisiltä marjoilta; karhunvatukkaa, punaherukkaa, myös tummaa kirsikkaa on havaittavissa. Aromimaailmasta voi aistia myös minttua, vaniljaa, kahvia ja suklaata. Maultaan viini on kypsän hedelmäinen, savuinen, suklainen ja vaniljainen. Suosittele asiakasta kokkaamaan tämän viinin kanssa punaista lihaa tai vaihtoehtoisesti myös suklaiset jälkiruoat löytävät parinsa viinistä. Viinin nimi "El Moli" tulee tilalla yli sata vuotta sitten toimineesta vanhasta tuulimyllystä ("moli"=tuulimylly).

Myös viiniasiantuntija Pekka Suorsa antoi viinille ylistävät arviot: 94 pistettä! "Tämän laatuluokan riistaviini ei tästä halpene" IS 26.8.2023.

Alkossa helmikuun 2024 alussa

Espanja 16,89€
Coto de Imaz Reserva Blanco

Coto de Imaz Reserva Blanco

Tammitynnyreissä sekä pullossa kypsynyt viileän ilmanalan Chardonnay kuuluisalta El Cotolta, joka on Espanjan suosituin Rioja-viinien tuottaja. Aromaattinen ja aavistuksen tamminen viini on oiva pari grillatun kalan ja kanan kanssa.

Alkossa helmikuun 2024 alussa

Espanja 19,99€
Allendorf Winkeler Hasensprung GG Riesling Trocken

Allendorf Winkeler Hasensprung GG Riesling Trocken

Sisarukset Ulrich Allendorf ja Christine Schönleber hallinnoivat yhdessä Saksan Rheingaun alueen suurinta perhetilaa, jonka 75ha:lta valmistuu viinejä kaikissa laatuluokissa. Allendorf Winkeler Hasensprung GG Riesling Trocken on saksan korkeimman laatuluokituksen omaava viini, VDP.Große Lage, ja näiden viinitarhojen viinit loistavat ainutlaatuisuutensa ja erottuvuutensa kautta. Köynnökset ovat 45-50 vuotta vanhoja ja maaperä on savista, minkä vuoksi se varastoi vettä hyvin ja takaa hedelmällisen maaperän. Viinillä on pitkä ikääntymispotentiaali. Ruokasuositukset: paistettu liha ja savustettu nieriää.

Alkon erikoiserä 22.1.2024

Saksa 44,95€
Pécsi Sör Prémium Lager

Pécsi Sör Prémium Lager

Pécsi on Unkarin neljänneksi suurin panimo, joka on valmistanut oluita jo yli 175 vuotta! Panimo on tunnettu innovaatioistaan ja laadustaan, mutta samalla myös perinteistään oluen valmistuksessa. Pecsi Sör Premium Lager tarjoaa lasintäydeltä hienostuneita aistielämyksiä. Tarkkuudella ja huolella valmistettu olut on pehmeä, tasaisen maltainen ja kohtuullisen katkera. Paikallisesti hankitut ainesosat ilmentävät alueen perinteitä ja varmistavat aidon ja erottuvan makuelämyksen.

Alkossa 1.2.2024

Unkari 3,41€