Alkon uutuudet: Kesäkuu 2023

alkon uutuudet kesäkuu 2023

Nämä uutuudet saapuvat Alkon valikoimiin kesäkuussa 2023!

Suositukset

Brick Brut

Brick Brut

Aitoa omenaa alusta loppuun: 100% luomuomenoista valmistettu ja pastöroimatta pullotettu normandialainen käsityöläissiideri. Santé!

La Brique on kolmannen sukupolven siideritalo Ranskan Normandiassa. Paikalliset omenat valikoidaan käsin ja siiderit valmistetaan vanhojen perinteiden mukaan. 

Suolaiset quichet, valkohomejuustot ja patonki, suolaiset keksit, paahtoleivät ilmakuivatun leikkeleen kera, omenaletut – nämä kaikki löytää parinsa tästä siideristä, tai nautiskele ihan vain sellaisenaan!

Ranska 3,98€

Ikonisen perheviinitalon lihaksikas rhonelainen viognier kantaa runsaan ruokaisatkin herkut. Kypsän aprikoosinen ja litsiluumuinen viognier on kuiva mutta leveän hedelmäinen, suutuntumaltaan kermainen ja lämmin. Raikas hapokkuus kannattelee kokonaisuutta miedon paahteiseen ja pähkinäiseen loppuun saakka.

Ranska
Bota Velha Field Blend Reserva

Bota Velha Field Blend Reserva

Muheva, lämmin ja rouhea dourolainen on voimakkaan paahdetun ruoan ystävä. Sen rypäleblendi on luontoäidin salaisuus – kuten nimikin (bota velha = vanha parantaja) kertoo.

Portugali 17,98€

Nuoren Tommi Hörnerin viinit ovat persoonallinen tuulahdus saksalaisen viinintekijäsuvun nuorelta vesalta. Mainio ruokaviini hapokkuutensa ansiosta, ja parhaiten se sulautuu syksyn makuihin: raakamakkaraan, riistalihoihin, paahdettuihin kasviksiin ja sieniin. Hapokkuus kantaa hyvin kermakastikkeiden yli. Puolukat ja yrtit täydentävät aromimaailmaa.

Saksa

Laadukas, tyypillinen Alto Adigen rinteiden runsashedelmäinen, mineraalinen ja raikkaan hapokas Pinot Blanco.

Italia
Krug Grande Cuvée 171ème Édition lahjapakkaus

Krug Grande Cuvée 171ème Édition lahjapakkaus

Krug Grande Cuvée on ikoninen samppanja, joka on todellinen kellarimestarin taidonnäyte, sillä cuvée tätä samppanjaa varten sekoitetaan yli 120 eri viinistä.  Krugin samppanjatalon tavoitteena on ollut perustaja Joseph Krugin ajoista lähtien tehdä maailman parasta samppanjaa – vuodesta riippumatta.

Alkoon juuri saapunut viimeisin 171ème edition. Krug Grande Cuvée 171ème Édition on 131 viinin blendi kahdeltatoista eri vuodelta. Vanhin viini on vuodelta 2000 ja nuorin vuodelta 2015. Reserviviinit kattavat 42 % lopullisesta blendistä. Grande Cuvée lepää Krugin kellareissa 7 vuotta hiivasakkojen päällä.

Vaalean kullankeltaisen samppanjan eläväiset pienet kuplat viekoittelevat maistajansa kukkealla, kypsän sitruksisella ja aavistuksen marsipaanisella tuoksullaan. Maultaan Krug Grande Cuvée on kuiva. Sen mausta löytyy sitrusta, mantelia, kvitteniä ja kuivattuja hedelmiä.

Ranska 269,99€