Alkon uutuudet: Lokakuu 2025

Nämä uutuudet saapuvat Alkon valikoimiin lokakuussa 2025!
Suositukset

Anselmo Mendes Contacto Alvarinho
Vuonna 2022 perustettu Mendes & Symington on yhteistyö legendaarisen Vinho Verde -tuottajan Anselmo Mendesin sekä Symingtonin kanssa. Viinitalon Contacto-viini edustaa Pohjois-Portugalin arvostetun Vinho Verde DOC -alueen ainutlaatuista terroiria.
Valmistettu ainoastaan Alvarinho-rypäleestä ja lopputulos on intensiivinen, mineraalinen ja selkeän sitrukinen. Maku on raikas; vivahteita sitruksesta, greipistä ja teestä, suutuntumaltaan pehmeän öljyinen ja kermainen.

Tormaresca Bocca Di Lupo Pietrabianca
Tuoksu on intensiivinen ja siinä on valkoisen hedelmälihan sekä appelsiininkukkien aromeja, joita täydentävät raikkaat balsamiset vivahteet, kuten minttu, rucola ja aromaattiset yrtit. Hieno vaniljainen sävy korostaa viinin aromaattista profiilia ja viimeistelee tuoksun. Maku on poikkeuksellisen raikas ja moniulotteinen. Viini päättyy miellyttäviin mineraalisävyihin, jotka ovat tyypillisiä Tenuta Bocca di Lupon maaperälle. Kalaruoat, vaalea liha ja juustot löytävät parinsa tästä viinistä.
Pietrabianca on luonteikas ja ainutlaatuinen viini, jota voi nauttia heti, mutta se kehittyy hienosti myös tulevina vuosina.

E. Guigal Châteauneuf-du-Pape blanc
E. Guigal on yksi Rhônen merkittävimmistä viinitaloista ja heidän merkityksensä alueelle on valtaisa. mm. Wine Spectator tituleeraa Marcel Guigalia koko Rhônen vaikutusvaltaisimmaksi viininviljelijäksi.
8 kuukauden kypsytys, 1/4 viinistä tammessa, joista 50 % uusia. Vaalean kultainen viini tuoksuu vaaleilta kukilta ja hedelmäisen persikkaiselta. Tasapainoinen ja herkullisen raikas, mutta samalla täyteläinen ja pyöreä. Viini löytää parinsa alkupaloista, kalasta, tartarista tai vuohenjuustosta.

Castello Della Sala Pinot Noir
Castello della Salan keskiaikainen linna ja maat ovat kuuluneet Antinorin suvulle vuodesta 1940 lähtien. 18 kilometrin päässä Orvieton kaupungista sijaitsevalla alueella vallitsee keskimääräistä viileämpi mikroilmasto, jonka ansiosta tilalla pystytään tuottamaan upeiden valkoviinien lisäksi myös Pinot Neroa.
Viinin hurmaavassa tuoksussa on orvokkeja ja punaisia marjoja. Elegantin kompleksisen viinin pitkässä maussa on marjaisuutta ja mausteita.

Ca’ Marcanda Vistamare
Gaja on tuottanut viinejä Piemontessa vuodesta 1859, jolloin Giovanni Gaja, paikallinen rypäleviljelijä perusti viinitilan Barberescoon ravintolatoimintansa yhteyteen. Gaja on yksi Italian tunnetuimmista viinitaloista ja Alkoon lanseerattu uutuusviini tulee Toscanan rannikolta henkien ihanaa merellisyyttä. Viinin nimikin Vistamare tarkoittaa ”merinäköalaa”.
Upea merellinen viini, jossa Vermentinon tuore yrttisyys sekä raikkaus yhdistyvät Viognierin runsauteen ja Fianon kukkaisuuteen, jättäen suuhun miellyttävän, aavistuksen mineraalisen maun.

Stag's Leap Wine Cellars Artemis
Stags Leap Wine Cellars on yksi kuuluisimmista Cabernet Sauvignon -tuottajista Kaliforniassa. Nykyään tilan omistaa italialainen Antinorin viinitalo. ARTEMIS Cabernet Sauvignon syntyi vuonna 2001 ja se on nimetty kreikkalaisen metsästyksen jumalan mukaan.
Viiniä on kypsytetty 15 kuukautta tammessa, joista 35 % on ollut uusia ranskalaisia, 5 % uusia amerikkalaisia ja 60 % käytettyjä ranskalaisia tammitynnyreitä.
Viinin tuoksu on kutsuvan aromaattinen ja siitä on löydettävissä mm. herukkaa, suklaata ja pehmeää mausteisuutta. Makumaailma on hienostunut, täyteläinen, tumman hedelmäinen, tammen sävyttämä ja runsas. Viipyilevää jälkimakua tasapainottavat kypsät tanniinit. Tummat liharuoat, grillattu pihvi, ribsit ja paistit ovat taatusti tämän viinin ystäviä.

Prunotto Barolo Cerretta
Prunotton tila sijaitsee Albassa, Langhen alueen tärkeimmässä kaupungissa, puolivälissä Barbarescoa ja Baroloa, Tanaro-joen oikealla puolella.
Antinorin perhe hurmaantui aikoinaan alueen rikkaasta luonnonkauneudesta, ainutlaatuisista viinitarhoista ja maaperästä. Antinorin usko terroiriin sai heidät sijoittamaan aikaansa ja energiaansa siihen, samalla luottaen, että heidän ponnistelunsa tekisivät Prunottosta sen, mitä se on tänään – yhden Piemonten alueen merkittävimmistä viinitiloista.
Barolo Cerretta tulee upealta viinitarhalta Serralungan alueelta. 2017 on Prunotton ensimmäinen vuosikerta tätä historiallista viiniä. Viinitarhojen erilaiset ilmansuunnat sekä kypsytys perinteisissä suurissa tynnyreissä, korostavat ja syventävät Nebbiolon tasapainoa ja moniulotteisuutta.
Moniulotteisesta ja runsaasta tuoksusta löytyy ruusujen ja orvokkien kukkaisia vivahteita sekä mausteisuutta valkopippurista ja muskottipähkinästä. Luonteikkaalla maulla on voimakkaat tanniinit, jotka antavat pitkän, sitkeän jälkivaikutelman, runsaasti punaisten hedelmien ja lakritsin aromeja.

Dom Pérignon Rosé Vintage 2009
Dom Pérignon Rosé 2009 on kellarimestari Vincent Chaperonin toinen rosé.
Vuoden 2009 talvi oli ankara, kevät lämmin mutta sateinen ja kesä oli helteinen ja kuiva. Sadon erityispiirteenä oli Pinot Noirin ja Chardonnayn hedelmien loistava kypsyys.
Vuosikerta 2009 on valmistettu 56 % Pinot Noirista, josta 13 % on punaviiniä ja 44 % Chardonnaysta. Samppanja kypsyi kellarissa 12 vuotta.
Samppanja on aromaattinen ja houkutteleva, siitä voi löytää ruusun, sahramin, punaisten marjojen ja hedelmien aromeja. Sekä aavistus lakritsia. Täyteläinen, kypsän hedelmäinen ja harmoninen kokonaisuus. Pinot Noir -punaviinin tuoma struktuuri on tuntuva, mutta lempeä. Pitkä jälkimaku.

Dom Pérignon Plénitude 2 Vintage 2006
Plénitude 2 samppanjaa luonnehditaan Dom Pérignon vintage-samppanjan “seuraavaksi elämäksi”. Tätä poikkeuksellisen pitkään kypsytettyä huippusamppanjaa valmistetaan vain pieniä eriä, ja se kypsyy kellarissa peräti kaksi kertaa pidempään kuin Dom Pérignon normaalisti (18 vuotta). Pitkällä kypsyttelyllä tavoitellaan enemmän syvyyttä, pituutta, leveyttä ja intensiivisyyttä.
Vuosi 2006 oli lähes trooppinen, kuuma ja kostea ennemmin kuin liian kuiva. Rypäleet kehittyivät erittäin kypsiksi ja pysyivät suhteellisen terveinä. Rypäleet ovat peräisin Grand Cru tarhoilta ja yhdeltä Hautvillersissä sijaitsevalta Premier Cru tarhalta.
Maku on melko täyteläinen mutta napakka. Maussa tuntuu kuivattujen hedelmien, kaakaon ja hasselpähkinän aromeja. Moniulotteinen ja jopa hieman suolainen jälkimaku.