Alkon uutuudet: Maaliskuu 2024

Alkon uutuudet maaliskuu 2024

Nämä uutuudet saapuvat Alkon valikoimiin maaliskuussa 2024!

Suositukset

Kendermann Riesling Schiefer Steillage

Kendermann Riesling Schiefer Steillage

Saksan Moselin jyrkiltä rinnetarhoilta kotoisin oleva viini, jonka aromeista löytyy omenaa, sitruunaa, mineraalisuutta ja appelsiinia. Hedelmäisiä aromeja tasapainottaa hento makeus, kuten perinteisiä Moselin Rieslingejä yleensäkin. Täydellinen viinipari aasialaisille ruoille, kalalle ja vaalealle lihalle. 

Saksa 13,69€
Kendermann Grauburgunder Urmeer Loss

Kendermann Grauburgunder Urmeer Loss

Rhinehessenin viinialue on aikoinaan ollut merenpohjaa, jonka jäljiltä maaperä on edelleen hyvin mineraalirikas. Maaperän vedenpidätyskyky tekee siitä ihanteellisen rypäleiden kasvupaikan. Tämä saksalainen uutuus on runsaan hedelmäinen sekä raikas. Viinin aromimaailma huokuu mineraalisuutta, pähkinäisyyttä ja päärynää. Kokeile tätä viiniä muun muassa kalan, kasvisruokien tai vaalean lihan parina.

Saksa 13,69€
Nature de Roubié Picpoul de Pinet

Nature de Roubié Picpoul de Pinet

Virkistävän raikas, eloisa ja tasapainoinen valkoviini Ranskan Picpoul de Pinet -apellaatiosta on juuri se raikas uusi tuulahdus, jota onkin toivottu. Tämä on myös ensimmäinen 100 % luomu Piquepoul Alkossa!

Luonnonmukaisesti valmistettu raikas Nature de Roubié Picpoul de Pinet sopii täydellisesti merenelävien, kalan, quichen ja kevyiden juustojen kanssa.

Tulossa maaliskuussa 2024 Alkon valikoimiin

Ranska 14,99€
McManis Petite Sirah

McManis Petite Sirah

McManis Family Vineyards valmistaa viiniä jo viidennessä sukupolvessa Pohjois-Kaliforniassa, lähellä Riponin kaupunkia. Viinitalon periaatteena on valmistaa korkealaatuisia viinejä "pienen viinitilan" tavoin, vaikka tuotanto onkin suurempaa! Täyteläinen viini uhkuu suklaan, karamellin, toffeen ja kypsien tummien marjojen aromeita. Mausta löytyy myös mokkaisuutta, mikä tekee suutuntumasta ylellisen. Rypäleet viiniin tulevat vastuullisesti viljellyiltä viinitarhoilta. Viini on kypsynyt seitsemän kuukautta ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa.

USA 15,19€
Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore

Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore

Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superioren runsas, mehevä, hieman balsaminen, orvokkinen ja mausteinen makumaailma sopii erinomaisesti suomalaisen kuluttajan ruokapöytään, joka kaipaa viiniltä luonnetta mutta samalla raikkautta. Viini on luokitukseltaan Superiore, mikä viittaa vähintään 14 kuukauden kypsytykseen tammitynnyreissä.

Italia 17,89€
Höfling First Eussenheim Spätburgunder

Höfling First Eussenheim Spätburgunder

Alkon erikoiseriin saapunut Höfling First Eussenheim Spätburgunder on yhden tarhan viini saksalaiselta perhetilalta. Vuoden barrique tynnyreissä ja pullossa kypsynyt herkku hehkuu lasissa intensiivisen rubiininpunaisena. Viini lupaa antoisaa makunautintoa: tummien marjojen, mustien kirsikoiden, kuivattujen hedelmien ja viikunoiden tuoksu lumoaa hajuaistin. Maussa toistuvat tuoksun ihanat aromit; hedelmäisiä sävyjä täydentävät neilikka, pippuri, maustepippuri sekä vanilja ja tumma suklaa.

Tulossa maaliskuussa 2024 Alkon valikoimiin

Saksa 24,00€
Ecard Savigny-Les-Beaunes 1er Cru Les Peuillets

Ecard Savigny-Les-Beaunes 1er Cru Les Peuillets

Domaine Maurice Ecardilla ollaan ylpeitä siitä, että he viljelevät viiniä neljällä erityyppisellä Premier Cru AOP:lla. Kaikilla alueilla on omanlaisensa ilmasto, mikä ilmenee rypäleiden maussa. Näin tuottaja kykenee valmistamaan monipuolisesti eri tyylisiä viinejä Bourgognen viininystävien iloksi. Vuoden 2019 Savigny-lès-Beaune 1. Cru ""Les Peuillets"" on valmistettu Pinot Noir -rypäleistä. Viini ilmentää upeasti Luoteis-Côte de Beaunen aluetta. Rypäleet viiniin tulevat viehättävän Savigny-lès-Beaunen kylää ympäröiviltä tarhoilta.

Tulossa maaliskuussa 2024 Alkon valikoimiin

Ranska 50,25€