Alkon uutuudet: Marraskuu 2023

Alkon uutuudet marraskuu 2023

Nämä uutuudet saapuvat Alkon valikoimiin marraskuussa 2023!

Suositukset

Peter Nicolay Brauneberger Juffer Riesling Spätlese

Peter Nicolay Brauneberger Juffer Riesling Spätlese

Tämä viini on hämmästyttävä esimerkki siitä, miten Moselin alueen viinit voivat vanheta kauniisti. Runsas ja tyylikäs. Brauneberger Juffer Riesling Spätlese on kypsä ja hienostunut viini, jossa on vivahteita aprikoosista, lakritsista ja mausteista. Viiniä tukee eloisa hapokkuus.

Ranska 24,89€
Trenel Pouilly-Vinzelles Climat Les Quarts

Trenel Pouilly-Vinzelles Climat Les Quarts

Yhden tarhan viini ilmentää kauniisti alueelleen tyypillistä Chardonnayta. Voimakas aromimaailma, josta voi aistia kivihedelmiä kuten aprikoosia ja persikkaa sekä sitrushedelmiä. Maultaan viini on voimakas aromikkaiden hedelmien sinfonia, jota tasapainottaa raikkautta tuova hapokkuus. Tarjoile viiniä niin kana- kuin mereneläväruokien kanssa tai osta sivuun pala kypsytettyä Comté-juustoa.

38,99 €

Ranska 38,88€
Enzo Bartoli Langhe Rosso hanapakkaus

Enzo Bartoli Langhe Rosso hanapakkaus

Kirsikkainen ja mausteinen punaviini Piemontesta on Viinipostin valikoiman uusin tulokas. Sen kunniaksi laskettiin tuotteen hinta Alkossa 44,48 €:sta 39,98 €!

Tämä melko täyteläinen, punaisten hedelmien ja pureksittavien tanniinien sävyttämä punaviini on piemontelainen tyylinäyte Barbera- ja Nebbiolo-rypäleiden yhdistelmästä.

Kypsän marjainen tuoksu muistuttaa aromeiltaan tummaa kirsikkaa ja karhunvatukkaa mausteisuuden sävyttämänä. Melko täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Pureksittavat, mutta pehmeät tanniinit ja hapokkuus tuovat viiniin ryhtiä.

Sopii hyvin suolaisten liharuokien ja useimpien juustotyyppien kanssa.

Italia 41,95€
Prunotto Costamiole

Prunotto Costamiole

Costamiòle tulee Agliano termen alueelta Piemonten Nizzasta, alueelta jossa tarhat katsovat etelään ja Barbera on parhaimmillaan. Pienissä tammitynnyreissäkypsytetty viini pystyy säilyttämään lajikkeelle  tyypillisen poikkeuksellisen raikkauden ja aromaattiset ominaisuudet.Tiilenpunainen, keskitäyteläinen, tanniininen, kypsän kirsikkainen, luumuhilloinen, kevyen karpaloinen, nahkainen, hennon tallinen,tamminen. Kypsytetty barrique-tynnyreissä 12 kuukautta, minkä jälkeen vielä vuoden pullossa.

44,99 €

Italia 44,99€
G.H. Martel Collection Familiale Millesimé 2012

G.H. Martel Collection Familiale Millesimé 2012

Pinot Noirin, Chardonnayn ja Pinot Meunierin sekoitus, jossa kukkaiset, hedelmäiset ja paahteiset aromit asettuvat eleganttiin tasapainoon. Upean hinta-laatusuhteen vuosikertasamppanja.

Ranska 69,00€
Schales Weisser Burgunder Beerenauslese 1994

Schales Weisser Burgunder Beerenauslese 1994

Meripihkan kultaisen värinen jälkiruokaviini viettelee hunajaisella aromimaailmallaan. Maistettaessa viinistä voi aistia rusinoita, timjamista yrttisyyttä, makeutta, mutta myös hapokkuutta, joka tekee kokonaisuudesta eloisan raikkaan.

Saksa 65,02€