Alkon uutuudet: Syyskuu 2022

alkon uutuudet syyskuu 2022

Syyskuussa 2022 on luvassa näitä uutuuksia Alkon valikoimissa!

Suositukset

Askaneli Brothersin Saperavi Qvevri on punaviini legendaarisesta samannimisestä rypälelajikkeesta, joka on valmistettu saviastiassa - qvevri - perinteisellä georgialaisella tekniikalla, joka sai Unescon aineettoman kulttuuriperinnön tunnustuksen vuonna 2013. Tämä viini välittää loistavasti ainutlaatuisen rypäleen piirteet, jumalallisen voiman ja kevyen energian, luoden ainutlaatuiset aromit, runsaat tanniinit, korkeamman happamuuden sekä täyteläisen ja pitkäkestoisen samettisen lopputuloksen. Salaperäiset hienostuneet piirteet tekevät siitä ihanteellisen lahjan eksoottisten viinien ystäville.

Georgia
Herédias Red

Herédias Red

Tyylikäs Douro DOC -punaviini, Portugalin arvostetuimpiin viinintekijöihin lukeutuvan Magnum – Carlos Lucas Vinhos -viinitarhoilta Tabuaçosta, Távora-joen rannoilta 250–470 m korkeudesta. Viiniköynnöksistä osa on yli 100 vuotta vanhoja. Alueen viinit imevät persoonallisuutensa graniittisesta maaperästä ja viinitarhoja ympäröivistä mänty-, tammi- ja eukalyptusmetsistä.

Portugali 18,90€
J de Villebois Quincy

J de Villebois Quincy

AOC Quincy on Loiren laakson piilotettu helmi. J de Villebois on Loiren laakson Sauvignon Blanc -asiantuntija, tuottaen laadukkaita kestävän sertifioinnin viinejä, kuten Sancerre, Pouilly-Fumé ja Quincy, joka loistava esimerkki Sauvignon Blancista! Rypäleet kalkkikivimaalta, viini kypsytetty 6 kk sakkansa päällä. Upea sitrushedelmien ja mustaherukan tuoksu, aavistus trooppisia hedelmiä. Täydellinen viini rapukauteen! J de Villebois, yksi 100 parhaasta viinitilasta Wine & Spirits 2020!

Ranska 25,89€
Villa Sparina Gavi 0.375 l

Villa Sparina Gavi 0.375 l

Wine Enthusiast kruunasi Villa Sparinan "European Winery of the year" tittelillä vuonna 2021. Tätä viiniä on valmistettu jo vuodesta 1974 köynnösten keski-iän ollessa 30 vuotta. Kirkkaan keltaisen värinen viini tuoksuu herkän kukkaiselta ja persikalta. Täyteläinen, kypsä pehmeä maku on hienostunut ja aromaattinen.

Italia 13,99€

Paras tapa nauttia 200 vuotta vanhaa historiaa viinilasissa. Oltrepò Pavese on Pinot Neron ykkösalue Italiassa; noin 3000 ha lajikkeelle omistettuja viinitarhoja, 3. sijalla Euroopassa Ranskan Champagnen ja Burgundin alueiden jälkeen. Montelio-viinitilan perustaja suunnitteli etiketin myös Champagne Monteliolle, jolla Savoijin prinssi Luigi Amedeo kastoi Italian kuninkaallisen laivaston Vesuvio-aluksen vuonna 1886.

Italia
Moulins de Citran

Moulins de Citran

Historiallisen Château de Citranin kakkosviini vuosikertaa 2010 on parhaassa iskussaan: tiukat tanniinit ovat pehmenneet ja aromien moniulotteisuus hurmaa Bordeaux’n ystävän! Vuosikerta 2010 oli erittäin onnistunut kypsän hedelmänsä, mutta nuorekkaan roiman hapokkuutensa ja tanniiniensa ansiosta (Decanter: 5/5). Nyt rakenne on ehtinyt rauhassa pehmentyä ja aromimaailma on huipussaan.

Ranska 26,90€
Calvet Châteauneuf-du-Pape

Calvet Châteauneuf-du-Pape

Puhdas, muhkean marjainen ja ryhdikäs, täyteläinen ja kypsän tanniininen klassinen Châteauneuf-du-Pape on erinomainen ruokaviini Ranskan suurimmalta maastaviejältä Calvet'lta. Heidän viininsä ovat klassisia alueensa edustajia sekä erinomaisia hinta-laatusuhteeltaan.

Ranska 36,99€