Alkon uutuudet: Syyskuu 2023

alkon uutuudet syyskuu 2023

Nämä uutuudet saapuvat Alkon valikoimiin syyskuussa 2023!

Suositukset

Thistly Cross Cider

Thistly Cross Cider

Tästä tuotteesta Thistly Cross tarina alkoi. Voimakas ja ja hedelmäinen siideri on valmistettu eri skotlantilaisista omenoista.

Irlanti 3,99€
Azahar Vinho Verde

Azahar Vinho Verde

Gota Wine on ensimmäinen Vinho Verden tuottaja, jonka nimi on Atlantic Coast Vineyard Wine. Manteleiden ja oliivien lisäksi maurit antoivat Portugalille myös tuoksuvia appelsiinipuita. Keväisin, nämä herkät valkoiset kukat valloittavat tuoksullaan koko maan, mistä syystä tuottaja on antanut viinille nimen Azahar, joka tarkoittaa arabiaksi sitruskukkaa.

Kirkas ja eloisa, herkkien appelsiininkukan aromien, sitruksisuuden, vihreiden hedelmien ja eloisan mineraalisuuden sävyttämä kuiva ja hapokas valkoviin

Portugali 12,98€
Cap de Canons

Cap de Canons

Cap de Canons on saanut nimensä tarhojen vieressä sijaitsevalta upelta Välimerelle katsovalta näköalapaikalta, niemeltä, jossa sijaitsee vanha tykki. Viini on nuorekas, punaisten marjojen sävyttämä ja taustalla tuntuu hento tammisuus.

Espanja 16,49€
René Couly Chinon Rosé

René Couly Chinon Rosé

Keskisyvä pihlajanmarjan värinen viini tuoksuu runsaan marjaisalta. Siitä voi aistia mm. vadelmaa, punaherukkaa ja vienoa kukkaisuutta. Suussa viini on kuiva, ilahduttavan hapokas ja hämmästyttävän tiivis: maussa toistuvat vadelma, mummolan punaherukkamehu sekä hapokas punainen omena. Lämmin, keskitäyteläinen kokonaisuus on hieman tanniininen ja jälkimaun rouhea marjaisuus kantaa todella pitkään – gastronomin unelma!

Ranska 17,69€
Lenzmark New Chapter

Lenzmark New Chapter

Legendaariset viinintuottajat Lenz Moser ja Markus Huber ovat yhdistäneet voimansa ja aloittaneet uuden jakson viinien maailmassa. Heillä on yhteensä 60 vuoden kokemus laatuviinien valmistuksesta Itävallassa. New Chapter on valmistettu kunnioittamaan Itävallan helmeä - Gruner Veltlineriä. Kirkkaan vaaleankeltainen viini huokuu hentoa yrttisyyttä ja savuisuutta sekä omenan, guavan ja mangon aromeita

Kompleksinen, elegantti, hapokas, sitruksinen ja mineraalinen viini. Täydellinen pari kaloille, kanalle ja possulle.

Itävalta 31,98€
Tenute Sella Bramaterra I Porfidi

Tenute Sella Bramaterra I Porfidi

Rypäleet tulevat Bramaterra DOC:n Villa del Boscon kunnan korkeimmalla kukkulalla (punaisella vulkaanisella porfyyristisellä maaperällä) sijaitsevalta viinitarhalta. Viiniköynnösten keski-ikä on 50 vuotta. Viini on kypsynyt 24 kuukautta 25 hl:n slavonialaisissa tammitynnyreissä ja 12 kuukautta Allier-tammitynnyreissä. Erinomainen vastine rahalle!

Italia 46,64€
Tenute Sella Lessona San Sebastiano Allo Zoppo

Tenute Sella Lessona San Sebastiano Allo Zoppo

Lessona on yksi Piemonten pienimmistä DOC:ista. Rypäleet tulevat San Sebastiano allo Zoppon historialliselta kukkulalta, jolle on istutettu viiniköynnöksiä jo vuonna 1436. Viiniköynnösten keski-ikä on 75 vuotta ja viiniä on kypsytetty 36 kuukautta 25 hl:n slavonialaisissa tammitynnyreissä ja 12 kuukautta Allier-tammitynnyreissä. Kypsytyspotentiaali on 30 vuotta, mutta se on valmis juotavaksi jo nyt.

Italia 46,64€
Tenute Sella Lessona Omaggio a Quintino Sella

Tenute Sella Lessona Omaggio a Quintino Sella

Omaggio on vain parhaina vuosina tuotettu huippuviini, joka on omistettu Quintino Sellalle, Italian yhdistymisen mestarille ja Risorgimenton hallituksen ministerille.

Kypsytetty 48 kuukautta 25 hl:n slavonialaisissa tammitynnyreissä. Ikääntymispotentiaali on 30 vuotta.

Erittäin kypsynyt viini ja erinomainen vastine rahalle.

Italia 56,56€
Villa di Capezzana Carmignano 10 Anni

Villa di Capezzana Carmignano 10 Anni

Tenuta di Capezzana on historiallinen italialainen DOCG Carmignanon tuottaja, jolla on tiettävästi todistettua viinintuotantoa jo vuodesta 804 jaa. He valmistavat lähes puolet alueensa viineistä ja heidät tunnetaan ikääntymispotentiaalisista viineistään. Tuottajan "10 anni" -projektin tiimoilta markkinoille tuodaan kypsytettyjä viinejä,

kuten tämä uutuus, Villa di Capezzana, joka on heidän palkittu lippulaivaviini.

Italia 55,61€