Alkon uutuudet: Tammikuu 2023

alkon uutuudet tammikuu 2023

Nämä uudet viinit saapuvat Alkon valikoimiin joulukuussa 2023!

Huomioithan, että tammikuun erikoiserät tulevat poikkeuksellisesti myyntiin vasta 12.1.2023 torstaina (normaalisti erikoiserät saatavilla jokaisen kuun ensimmäisenä torstaina). Lue lisää Alkon sivuilta.

Suositukset

Granviu Menguante Vidadillo Seleccion

Granviu Menguante Vidadillo Seleccion

Tämä uutuusviini on valmistettu Vidadillo -rypäleestä, joka tunnetaan myös nimellä Crespiello, joka on yksi vanhimmista rypälelajikkeista. Tiettävästi kyseistä rypälettä on istutettu Aragonian alueella ainakin 1100-luvulta lähtien! Vidadillo kypsyy myöhään ja se kestää luonnostaan hyvin kuivuutta ja tauteja. Lopputuloksena on täyteläinen punaviini, jossa mausteisuus ja mineraalisuus on erinomaisessa tasapainossa.

Saatavilla Alkosta 12.1.2023

Espanja 16,99€
Erste+Neue Alto Adige Chardonnay

Erste+Neue Alto Adige Chardonnay

Tämä Erste+Neue Chardonnay on huippulaatuinen alppiviini historialliselta Fair N'Green -sertifioidulta Alto Adige -tuottajalta. Hedelmäisessä ja kukkaisessa tuoksussa on vivahteita kuusamasta, tuoreesta sitruunasta, persikasta ja ananaksesta sekä lisäksi kevyttä leipää ja paahteisuutta. Makumaailmaltaan Chardonnay vahvistaa odotukset: kuiva, raikas ja hyvin jäsennelty, keskipitkä sitruunainen jälkimaku persikkaisella ja mineraalisella vivahteella.

Saatavilla Alkosta 12.1.2023

Italia 19,99€
Il Balzo Chianti Rufina

Il Balzo Chianti Rufina

Chianti Rufina on yksi maailman vanhimmista kirkkokunnista, jonka Cosimo III de' Medici tunnusti virallisesti vuonna 1716. Chianti Rufina -viini on valmistettu Sangiovese-rypäleistä, jotka kasvavat Apenniinien vuorten juurella. Viini ilmentää punaisten kirsikoiden ja punaisen luumun intensiivisiä aromeja, jossa myös mustapippuria, kanelia, neilikkaa, setriä ja maata sekä hienoa yrttisyyttä ja mineraalisuutta. Kuiva, voimakas ja hapokas, mietojen tanniinien sävyttämä viini. Makumaailmassa punaisten marjojen raikkautta täydellisesti tasapainossa tammen sekä mausteisten ja yrttisten pitkään jatkuvien makujen kanssa.

Saatavilla Alkosta 12.1.2023

Italia 18,48€
Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Uusi vuosikerta 2022 viinimaailman ikonilta.

Viini valmistetaan huolella valituista viineistä ja jokainen palsta on vinifioitu erikseen. Suurin osa viinistä käy terästankeissa, mutta 5 % viineistä käy suurissa tammitynnyreissä täyteläisemmän suutuntuman saavuttamiseksi, kuitenkin ilman tuntuvaa tammen läsnäoloa aromeissa. Hiivakannoista osa on villejä. Vuoden 2022 blendiin päätyi 77 viiniä mahdollisesta 107:stä.

Viini on kuiva ja alkuun passionhedelmäinen sekä sitruksinen. Hetken päästä ne antavat tilaa persikalle ja guavalle, sekä tasapainoisen pehmeälle suolaiselle mineraalisuudelle.

Uusi-Seelanti 34,99€
Pradorey Elite

Pradorey Elite

Bodega Pradorey on yksi Ribera del Dueron tunnetuimmista viinitiloista. Käsinpoimituista rypäleistä valmistuu rajallinen määrä pulloja (13 000 plo), joita kypsytetään 14 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja kuusi kuukautta Neversin tammitynnyreissä. Viini on ansainnut erinomaisia arvosteluita kansainväliseltä raadilta:

GOLD DECANTER 2022 - 95 pistettä

GUIA PEÑÍN 2022 - 96 pistettä

JAMES SUCKLING 2022 - 92 pistettä 

Saatavilla Alkosta 12.1.2023

Espanja 49,98€