Elegantti Villa Conchi -cava – viinivisionäärin kunnianosoitus äitinsä muistolle

Elegantti Villa Conchi -cava – viinivisionäärin kunnianosoitus äitinsä muistolle

Kaikki muistavat sen väristään ja pitsireunoistaan: Villa Conchi, kuohuviini turkoosilla etiketillä, on hurmannut suomalaisen kansan

Raikas ja tyylikäs kuohuviini Villa Conchi on yksi vuoden 2019 suosituimmista kuohuviineistä Suomessa. Se on myös kunnianhimoisen espanjalaisen viinituottajan pitkäaikainen unelma ja kunnianosoitus hänen äidilleen, elegantille espanjatar Conchille.

Tyylikkäässä Villa Conchissa maistuvat Katalonian viileät yöt

Villa Conchi Cava Brut on raikas cava nuorekkaalta viinitalolta Katalonian Montserrat-vuorien suojasta. Pieni osuus Chardonnay-rypälettä tuo viiniin hedelmäisyyttä ja eleganssia. Villa Conchin tarhojen korkeus ja yön viileämpi lämpötila taas auttavat säilyttämään rypäleissä miellyttävän hapokkuuden. Villa Conchi on Javier Ruiz de Galarretan 2013 perustama cava-talo, jonka tuotteille luonteenomaista ovat raikkaus, nykyaikaisuus sekä tyylikkyys. Villa Conchin cavat edustavat Välimeren ilmaston raikkaampaa tyyliä. Viinitarhojen sijainnilla on suuri merkitys viineille ja cava-talon menestykselle.
Villa Conchi, kuohuviini turkoosilla etiketillä, tulee Kataloniasta Penedésin viinialue sijaitsee Kataloniassa, puolen tunnin päästä Barcelonasta. Alueella on noin 280 cava-tuottajaa.

Kunnianosoitus Conchi-rouvalle

Espanjalainen viinivisionääri Javier Ruiz de Galarreta perusti viinitalonsa ARAEX Grands Spanish Winesin vuonna 1993. Hänen unelmansa oli tuoda markkinoille uudenlainen, raikas ja elegantti cava. Galarreta etsi Penedèsin alueelta sopivia viinitarhoja ja yhteistyökumppaneita usean vuoden ajan toteuttaakseen haaveensa. Sopivat viinitarhat löytyivät lopulta Kataloniasta, Montserrat-vuorien kupeesta. Etsintöjen aikana, heinäkuussa 2010 Galarretan äiti Conchi kuoli, eikä koskaan ehtinyt maistaa poikansa suurena haaveena ollutta Cavaa. Cava nimettiin äidin mukaan “Villa Conchicksi” – se on kunnianosoitus Conchi-rouvalle, loppumattomalle inspiraation ja eleganssin lähteelle.
Villa Conchi -cava on Javier R. Galarretan kunnianosoitus äidilleen
Villa Conchi -cava on Javier R. Galarretan kunnianosoitus äidilleen, elegantille Conchi-rouvalle.

Mihin tilanteeseen Villa Conchi sopii?

Villa Conchi on erinomainen maljakuohuva kesän juhliin, raikas kalan seuralainen tai tyylikäs lahja, vaikkapa magnum-koossakin. Villa Conchi toimitetaan kevät–kesällä 2018 kauniissa laatikossa, jota voi käyttää myös coolerina. Kuuden pullon pakkaukset Villa Conchi -kuohuviiniä toimitetaan rajoitetun ajan cooler-laatikoissa kevät–kesällä 2018. 12,98 €/0.75l 
Valmistus: Rypäleet korjataan yöllä, jotta vältetään päivän korkeat lämpötilat sekä ennenaikainen käyminen. Viinikäyminen 16 asteen lämpötilassa. Malolaktinen käyminen sakkojen kanssa 15–17 asteen lämpötilassa. Kypsytys 12 kuukauden ajan pullossa ennen myyntiinlaskua.
Kasvuympäristö: Rypäleet tulevat Cataloniasta, Penedesistä
Väri: Vihertävän kultainen
Tuoksu: Intensiivisen hedelmäinen sekä aavistuksen paahteinen
Maku: Hedelmäisen raikas ja pyöreä kokonaisuudeltaan. Pitkä jälkimaku
Ruokasuositus: Sopii erityisen hyvin aperitiiviksi ,tapaksille ja salaateille
Lue myös:
Julkaistu 5/2018

Suositukset

Villa Conchi Cava Brut Selección

Villa Conchi Cava Brut Selección

Raikas ja tyylikäs Cava, joka sopii niin maljaksi juhlana kuin tapasten kumppaniksi. Viinitarhojen sijainti korkealla sekä Chardonnay-rypäle osana blendiä tuovat viinin makuun syvyyttä ja raikkautta. Suomalaisten suosikkicava on saatavilla myös 1,5l ja 0,375l koossa!

Espanja 13,95€
Villa Conchi Impérial Reserva Extra Brut

Villa Conchi Impérial Reserva Extra Brut

Villa Conchin 20 kuukautta kypsytetty reservacava. Erittäin kuiva ja raikas, mousseltaan pehmeä mutta eloisa kokonaisuus. Tyylikäs juhlamaljana ja aperitiivina, mutta pärjää raikkaan hapokkuutensa ja intensiivisyytensä ansiosta myös esimerkiksi friteerattujen äyriäisten, soulaisten tapaksien ja paistetun kalafileen rinnalla.

Espanja 21,49€
Villa Conchi Cava Blush Rosé Brut

Villa Conchi Cava Blush Rosé Brut

Uudistunut Villa Conchi Rosé Cava Blush on nimensä mukaisesti heleän pinkki. Lyhyemmän kuorikontaktin takia se on myös maultaan aikaisempaa kepeämpi ja raikkaampi. Tyylikäs, miellyttävän marjaisa ja helposti lähestyttävä Cava on monikäyttöinen seurustelu- ja ruokajuoma. Kuohuva muuttuu samalla myös vegaaneille sopivaksi.

Espanja 15,90€