Alkon uutuudet: Elokuu 2022

Alkon uutuudet: Elokuu 2022

Elokuussa 2022 on luvassa näitä uutuuksia Alkon valikoimissa!

Suositukset

Crafty Hedgehog Biodynamic

Crafty Hedgehog Biodynamic

Raikas ja notkea, pehmeiden tanniinien siivittämä Suomen suloisin biodynaaminen punaviini! Valikoiduista rypäleistä ilman lisäaineita ja villihiivaa, keinolannoitteita tai kemiallisia torjunta-aineita valmistettu viini hurmaa monimuotoisella kanhunvatukkaisella ja mustaherukkaisella tuoksullaan, jossa myös hentoa minttua ja lakritsia. Ihanteellinen ystävien seurassa tapas-lautasen äärellä, kasvisruokien esim. täytettyjen paprikoiden ja tomaattien kera tai naposteluun esimerkiksi mustien oliivien seuralaisena.

Ranska 12,35€
Calvet Saint Emilion Grand Cru

Calvet Saint Emilion Grand Cru

Syvän purppuranpunainen, aromeiltaan herkän kukkainen, raikkaan hedelmäinen sekä hennosti puun aromeja omaava hienostunut, Grand Cru -vuosikertapunaviini. Merlot- ja Cabernet Franc -rypäleiden siivittämä viini on pyöreä ja notkea, sileiden ja hienosti esille nousevien tanniinien sävyttämä.

Ranska 24,99€

Terrazasin Grand Malbec on kompleksinen, tekstuurinen ja harvinainen viini, jossa korostuu korkean ilmanalan viininteon ja sekoituksen taito. 2017 Grand Malbecin rypäleet tulevat 25 % Luján de Cuyon Las Compuertasin alueelta, 30% Uco Valleyn Paraje Altamiran ja 45% Uco Valleyn Los Chacayesin alueelta. Viinitarhojen korkeudet vaihtelevat 1070 ja 1200 metrin korkeuden välillä. Viini kypsyy 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, minkä jälkeen vähintään toiset 12 kuukautta pulloissa. Lopputuloksena on pehmeä, rohkea ja raikas viini, jossa on poikkeuksellista hapokkuutta ja pyöreyttä sekä tiukat tanniinit.

Argentiina

Legendaarinen Dracula, Draculan maasta Romaniasta! Ainutlaatuisesta 100 % Feteasca Neagra -rypäleestä valmistettu romanialainen viini. (Fetească Neagră (tai englanniksi Black Maiden) on vanha kotoperäinen lajike, joka on peräisin Moldovasta ja Munteniasta.) Miellyttävän pehmeä, mutta luonteikas punaviini, jossa kypsää mustaa kirsikkaa ja luumua yhdistettynä mausteisiin ja hieman savuisiin vivahteisiin. Täyteläinen, makeiden tanniinien ja viipyvän jälkimaun siivittämä. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.

Romania
Veuve Clicquot Brut lahjapakkaus

Veuve Clicquot Brut lahjapakkaus

Veuve Clicquot saa ylleen pian uuden Ecoyellow lahjapakkauksen, joka on valmistettu 50 % kierrätetystä paperista ja 50 % hampusta.

Ranska 61,98€
Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2013 lahjapakkaus

Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2013 lahjapakkaus

Grand Vintage Rosé on Moët & Chandon kellarimestarin vaaleanpunainen taidonnäyte. Jokainen Grand Vintage Rosé -vuosikerta on uniikki ja valmistettu kyseisen vuoden parhaista viineistä.

2013 oli erityisen hyvä vuosi Chardonnay lajikkeelle. Tämän vuosikerta rosén blendi koostuukin 44% Pinot Noirista, josta 14% on punaviiniä, lisäksi 35% Chardonnaysta ja 21% Meunierista. Samppanja kypsyy kellarissa hiivasakkojen päällä 7 vuotta ja korkin vaihdin jälkeen vielä vähintään 6 kuukautta.

Maultaan samppanja on raikas ja runsas. Pinot Noirin tuoma struktuuri maistuu kirsikan ja luumun sävyissä. Samppanjalla on pitkä sitrushedelmäinen jälkimaku.

Ranska 85,99€