Hintaansa hienompi: Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire

Hintaansa hienompi: Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire

Eikö Alkon hyllyjen välissä seikkailu olekin toisinaan haastavaa? Eikä ihme, onhan Alkon valikoimissa huikeat 11 500 tuotetta!

Lähdimme ratkaisemaan tätä pulmaa Viinipostin tiimin kesken ja siitä syntyikin pian Hintaansa Hienompi -konsepti. Tarkoituksena on valita ammattilaisten toimesta Alkon valikoimasta löytyviä viinejä, joiden hinta–laatusuhde on poikkeuksellisen hyvä; eli ne ovat hintaansa hienompia!

Tilaa Viinipostin uutiskirje, niin saat tiedon tulevista postauksista ensimmäisten joukossa!

 

Suositukset

Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire 2016

Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire 2016

Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire on hintaansa hienompi, koska se on tiivis ja mausteinen vanhojen köynnösten punaviini Cahorsista, Malbecin synnyinseudulta.

Anne Swartvagher ja Heifara Cavalié viljelevät vanhaa 40 hehtaarin viinitilaa Cahorsissa, Malbecin synnyinsijoilla. Ensimmäiset todisteet viininviljelystä tilalla yltävät jopa vuoteen 1619! Vuonna 1965 puikkoihin astuneet Annen vanhemmat olivat ensimmäiset AC Cahors -viinin tuottajat silloisella 30 hehtaarillaan. Perhetilalla keskitytään perinteiseen käsityöhön ja laatuviineihin, jotka ilmaisevat terroiriaan. Heillä on myös HVE (High Environmental Value) -sertifikaatti erityisen ympäristöystävällisestä toiminnastaan.

Syvän rubiininpunainen Château Saint-Sernin Malbec 2018 on loistovuosikerta ja laatuunsa nähden edullinen! Tiivis ja mausteinen vanhojen köynnösten punaviini Cahorsista. Viinissä aistittavissa kypsää luumua, tummaa kirsikkaa ja karhunvatukkaa, hiven mustapippuria ja kuivattua mustikkaa. Kohtalaisen täyteläisessä suutuntumassa on hyvin esillä aistikas marjaisuus sekä kovahko mausteisuus, jossa on myös yrttisiä piirteitä. Kuiva, täyteläisen marjainen ja tyylikkäästi kehittynyt, ryhdikkään hapokas ja kypsän tanniininen suurten viinien ystävälle. Laadukkaat paistit ja grillit, tuhti tomaattinen kasvispata, voimakkaat kovat juustot löytävät parinsa tästä viinistä.

Viinilehti:

⭐⭐⭐⭐

Harmoninen ja laadultaan erinomainen

Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Ranska 17,79€