Huhtikuun uutuudet
Viinipostilla on tulossa näitä uutuuksia Alkoihin huhtikuun 2018 aikana!
Suositukset
Blanc Pescador
Castillo Pereladan linnan liepeillä on valmistettu viiniä keskiajalta lähtien. Miguel Mateu osti linnan ja maat sen ympäriltä vuonna 1923, tavoitteenaan elvyttää viininviljely alueella. Hän tuskin aavisti millaiseksi viinien, kulinarismin ja taiteiden tyyssijaksi tuo silloin hylätty pikkukylä muuttuisi sadassa vuodessa. Myöhemmin hänen vävynsä Arturo Suqué otti vastuun tilasta ja tänä päivänä viinitaloa johtaa Arturon pojanpoika Javier Suqué Mateu.
Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja. Maaperän moniulotteisuus ja välimeren suotuisa ilmasto tarjoavat mahdollisuuden viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.
Pescador tarkoittaa kalastajaa ja tuotemerkki tukee kalastajien työtä keräämällä varoja merenpuhdistustyöhön ja uhattujen lajien suojelemiseen.
Belgia
Feudo di Castel Mozzo Grego di Tufo
Napolista 70km itään sijaitseva Annicchiarico on viinitila, joka pitkään kasvatettuaan viinirypäleitä muille tuottajille valmisti oman ensimmäisen greco di tufonsa vuonna 2014. Jo ensimmäisestä vuosikerrasta lähtien he alkoivat kahmia palkintoja erinomaisilla luonteikkailla viineillään, jotka nauttivat vulkaanisen maaperän mahdollisimman luonnonmukaisesta hoidosta. Santa Paolinan kylän läheisyydessä, 400-600m merenpinnan yläpuolella pieniä palstoja ympäröivät oliivi- ja akasiapuut, narsissit, kastanja- kirsikka- ja luumupuut, orapihlaja, salvia ja minttu.
Viini on saanut nimensä Castelmozzon linnoituksen mukaan, joka keskiajalla suojeli alueen kyliä. Paikallinen ylpeys Greco di Tufo –rypälelajike on tuotu Italiaan Kreikasta jo ennen ajanlaskun alkua ja sopeutunut alueelle niin hyvin, että on saanut oman DOCG-luokituksensa. Rypäleet poimitaan käsin ja käytetään hellän puristuksen jälkeen lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viiniä kypsytetään 5kk ajan sakkaa sekoittaen, ja pulloissa vielä 3kk ajan ennen myyntiin laskua. Parhaimmillaan viini 1-3 vuoden iässä sadonkorjuusta laskien.
Keskivaalean oljenkeltainen viini tuoksuu runsaan auringon kypsyttämille hedelmille kuten persikalle, aprikoosille ja ananakselle sekä aavistuksen jugurttiselle. Suussa kuiva, keskihapokas ja tammittamattomaksi viiniksi varsin täyteläinen. Maussa toistuvat tuoksun aromit, ja jälkimaussa häivähtää pieni yrttisyys. Runsas kokonaisuus, kuin tehty rasvaisille kaloille ja kasviksille juustogratiinissa!
Blanc Pescador
Castillo Pereladan linnan liepeillä on valmistettu viiniä keskiajalta lähtien. Miguel Mateu osti linnan ja maat sen ympäriltä vuonna 1923, tavoitteenaan elvyttää viininviljely alueella. Hän tuskin aavisti millaiseksi viinien, kulinarismin ja taiteiden tyyssijaksi tuo silloin hylätty pikkukylä muuttuisi sadassa vuodessa. Myöhemmin hänen vävynsä Arturo Suqué otti vastuun tilasta ja tänä päivänä viinitaloa johtaa Arturon pojanpoika Javier Suqué Mateu.
Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja. Maaperän moniulotteisuus ja välimeren suotuisa ilmasto tarjoavat mahdollisuuden viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.
Pescador tarkoittaa kalastajaa ja tuotemerkki tukee kalastajien työtä keräämällä varoja merenpuhdistustyöhön ja uhattujen lajien suojelemiseen.
Feudo di Castel Mozzo Grego di Tufo
Napolista 70km itään sijaitseva Annicchiarico on viinitila, joka pitkään kasvatettuaan viinirypäleitä muille tuottajille valmisti oman ensimmäisen greco di tufonsa vuonna 2014. Jo ensimmäisestä vuosikerrasta lähtien he alkoivat kahmia palkintoja erinomaisilla luonteikkailla viineillään, jotka nauttivat vulkaanisen maaperän mahdollisimman luonnonmukaisesta hoidosta. Santa Paolinan kylän läheisyydessä, 400-600m merenpinnan yläpuolella pieniä palstoja ympäröivät oliivi- ja akasiapuut, narsissit, kastanja- kirsikka- ja luumupuut, orapihlaja, salvia ja minttu.
Viini on saanut nimensä Castelmozzon linnoituksen mukaan, joka keskiajalla suojeli alueen kyliä. Paikallinen ylpeys Greco di Tufo –rypälelajike on tuotu Italiaan Kreikasta jo ennen ajanlaskun alkua ja sopeutunut alueelle niin hyvin, että on saanut oman DOCG-luokituksensa. Rypäleet poimitaan käsin ja käytetään hellän puristuksen jälkeen lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viiniä kypsytetään 5kk ajan sakkaa sekoittaen, ja pulloissa vielä 3kk ajan ennen myyntiin laskua. Parhaimmillaan viini 1-3 vuoden iässä sadonkorjuusta laskien.
Keskivaalean oljenkeltainen viini tuoksuu runsaan auringon kypsyttämille hedelmille kuten persikalle, aprikoosille ja ananakselle sekä aavistuksen jugurttiselle. Suussa kuiva, keskihapokas ja tammittamattomaksi viiniksi varsin täyteläinen. Maussa toistuvat tuoksun aromit, ja jälkimaussa häivähtää pieni yrttisyys. Runsas kokonaisuus, kuin tehty rasvaisille kaloille ja kasviksille juustogratiinissa!