Huhtikuun uutuudet

Blanc Pescador

Ah ihanat uutuusviinit kevääseen!

Viinipostilla on tulossa paljon uutuuksia Alkoihin huhtikuun aikana! Nappaa näistä kuohuvat vappuun ja valmistujaisiin ja nauti viinejä pitkinä valoisina kevätiltoina. Uutuuksissa myös useampi olut, mutta ei tässä vielä kaikki - Viiniposti tuo ensimmäisen sangriansa Alkoihin! Nappaa näistä herkut kevään ja kesän juhliisi

Suositukset

Espanja
Brunehaut Blanche Organic

Brunehaut Blanche Organic

Brunehaut on erikoistunut luonnonmukaisiin ja gluteenittomiin oluisiin. He kasvattavat itse oman luonnonmukaisen ohransa, he ovat kehittäneet luonnollisen ja uniikin menetelmän poistaa gluteeni oluesta panemisen yhteydessä. Oluet ovat voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja, ja niitä myydään 25 maassa.

Brunehautin panimolla on pitkät perinteet, jotka juontavat aina 1890-luvulle.  Allardin perhe perusti Guigniesiin silloisen St. Josephin nimellä tunnetun panimon, joka tuli alueellaan tunnetuksi La Druide ja Brunehaut 8 –olutmerkeistään. Vuonna 1991 panimo siirtyi moderneihin tiloihin säilyttäen silti traditionaaliset metodinsa luonnollisine käymisprosesseineen, joista jälkimmäinen tapahtuu pulloissa.

Vaaleanruskea olut tuoksuu kepeän ohraiselle, mandariinille ja sitruunalle. Suussa kuiva, kevyt, sitruunaisen raikas, omenainen ja keveän maltainen. Lopuksi maku terävöityy humalan miellyttävästä jälkimausta.

Belgia 3,98€
Feudo di Castel Mozzo Grego di Tufo

Feudo di Castel Mozzo Grego di Tufo

Napolista 70km itään sijaitseva Annicchiarico on viinitila, joka pitkään kasvatettuaan viinirypäleitä muille tuottajille valmisti oman ensimmäisen greco di tufonsa vuonna 2014. Jo ensimmäisestä vuosikerrasta lähtien he alkoivat kahmia palkintoja erinomaisilla luonteikkailla viineillään, jotka nauttivat vulkaanisen maaperän mahdollisimman luonnonmukaisesta hoidosta. Santa Paolinan kylän läheisyydessä, 400-600m merenpinnan yläpuolella pieniä palstoja ympäröivät oliivi- ja akasiapuut, narsissit, kastanja- kirsikka- ja luumupuut, orapihlaja, salvia ja minttu.

Viini on saanut nimensä Castelmozzon linnoituksen mukaan, joka keskiajalla suojeli alueen kyliä. Paikallinen ylpeys Greco di Tufo –rypälelajike on tuotu Italiaan Kreikasta jo ennen ajanlaskun alkua ja sopeutunut alueelle niin hyvin, että on saanut oman DOCG-luokituksensa. Rypäleet poimitaan käsin ja käytetään hellän puristuksen jälkeen lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viiniä kypsytetään 5kk ajan sakkaa sekoittaen, ja pulloissa vielä 3kk ajan ennen myyntiin laskua. Parhaimmillaan viini 1-3 vuoden iässä sadonkorjuusta laskien.

Keskivaalean oljenkeltainen viini tuoksuu runsaan auringon kypsyttämille hedelmille kuten persikalle, aprikoosille ja ananakselle sekä aavistuksen jugurttiselle. Suussa kuiva, keskihapokas ja tammittamattomaksi viiniksi varsin täyteläinen. Maussa toistuvat tuoksun aromit, ja jälkimaussa häivähtää pieni yrttisyys. Runsas kokonaisuus, kuin tehty rasvaisille kaloille ja kasviksille juustogratiinissa!

Italia 18,25€