Huhtikuun uutuudet

Blanc Pescador

Viinipostilla on tulossa näitä uutuuksia Alkoihin huhtikuun 2018 aikana!

Suositukset

Blanc Pescador

Blanc Pescador

Castillo Pereladan linnan liepeillä on valmistettu viiniä keskiajalta lähtien. Miguel Mateu osti linnan ja maat sen ympäriltä vuonna 1923, tavoitteenaan elvyttää viininviljely alueella. Hän tuskin aavisti millaiseksi viinien, kulinarismin ja taiteiden tyyssijaksi tuo silloin hylätty pikkukylä muuttuisi sadassa vuodessa. Myöhemmin hänen vävynsä Arturo Suqué otti vastuun tilasta ja tänä päivänä viinitaloa johtaa Arturon pojanpoika Javier Suqué Mateu. 

Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja. Maaperän moniulotteisuus ja välimeren suotuisa ilmasto tarjoavat mahdollisuuden viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.

Pescador tarkoittaa kalastajaa ja tuotemerkki tukee kalastajien työtä keräämällä varoja merenpuhdistustyöhön ja uhattujen lajien suojelemiseen. 

Espanja 10,49€
Brunehaut Blanche Organic

Brunehaut Blanche Organic

Brunehaut on erikoistunut luonnonmukaisiin ja gluteenittomiin oluisiin. He kasvattavat itse oman luonnonmukaisen ohransa, he ovat kehittäneet luonnollisen ja uniikin menetelmän poistaa gluteeni oluesta panemisen yhteydessä. Oluet ovat voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja, ja niitä myydään 25 maassa.

Brunehautin panimolla on pitkät perinteet, jotka juontavat aina 1890-luvulle.  Allardin perhe perusti Guigniesiin silloisen St. Josephin nimellä tunnetun panimon, joka tuli alueellaan tunnetuksi La Druide ja Brunehaut 8 –olutmerkeistään. Vuonna 1991 panimo siirtyi moderneihin tiloihin säilyttäen silti traditionaaliset metodinsa luonnollisine käymisprosesseineen, joista jälkimmäinen tapahtuu pulloissa.

Vaaleanruskea olut tuoksuu kepeän ohraiselle, mandariinille ja sitruunalle. Suussa kuiva, kevyt, sitruunaisen raikas, omenainen ja keveän maltainen. Lopuksi maku terävöityy humalan miellyttävästä jälkimausta.

Belgia 4,40€
Feudo di Castel Mozzo Grego di Tufo

Feudo di Castel Mozzo Grego di Tufo

Napolista 70km itään sijaitseva Annicchiarico on viinitila, joka pitkään kasvatettuaan viinirypäleitä muille tuottajille valmisti oman ensimmäisen greco di tufonsa vuonna 2014. Jo ensimmäisestä vuosikerrasta lähtien he alkoivat kahmia palkintoja erinomaisilla luonteikkailla viineillään, jotka nauttivat vulkaanisen maaperän mahdollisimman luonnonmukaisesta hoidosta. Santa Paolinan kylän läheisyydessä, 400-600m merenpinnan yläpuolella pieniä palstoja ympäröivät oliivi- ja akasiapuut, narsissit, kastanja- kirsikka- ja luumupuut, orapihlaja, salvia ja minttu.

Viini on saanut nimensä Castelmozzon linnoituksen mukaan, joka keskiajalla suojeli alueen kyliä. Paikallinen ylpeys Greco di Tufo –rypälelajike on tuotu Italiaan Kreikasta jo ennen ajanlaskun alkua ja sopeutunut alueelle niin hyvin, että on saanut oman DOCG-luokituksensa. Rypäleet poimitaan käsin ja käytetään hellän puristuksen jälkeen lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viiniä kypsytetään 5kk ajan sakkaa sekoittaen, ja pulloissa vielä 3kk ajan ennen myyntiin laskua. Parhaimmillaan viini 1-3 vuoden iässä sadonkorjuusta laskien.

Keskivaalean oljenkeltainen viini tuoksuu runsaan auringon kypsyttämille hedelmille kuten persikalle, aprikoosille ja ananakselle sekä aavistuksen jugurttiselle. Suussa kuiva, keskihapokas ja tammittamattomaksi viiniksi varsin täyteläinen. Maussa toistuvat tuoksun aromit, ja jälkimaussa häivähtää pieni yrttisyys. Runsas kokonaisuus, kuin tehty rasvaisille kaloille ja kasviksille juustogratiinissa!

Italia 18,25€