Huhtikuun uutuudet

Huhtikuun uutuudet
Huhtikuussa 2020 Alkoon saapuu näitä uutuuksia!

Suositukset

Calvet Célébration Rosé

Calvet Célébration Rosé

Juhlaa ja elämän helppoutta kauniissa pullossa

Calvetin kuohuviiniperheeseen on tullut uusi lisäys: Celebration Brut Rosé. Samoin kuin valkoinen Celebration, myös rosee edustaa elämän helppoutta: upea pullo luo juhlan tuntua ja viini itsessään on nautittavan mutkaton.

Vaalea lohenvärinen viini tuoksuu vienosti metsämansikoille, raparperille, karviaismarjalle ja punaiselle nallekarkille. Suussa se on kuiva ja raikas mutta varsin suunmyötäinen ja helposti lähestyttävä. Viini kuohahtaa aluksi reippasti suussa, mutta mousse tasaantuu varsin nopeasti ja paljastaa marjaisan maun – ja se maistuu juhlalta! Celebration!

Roseekuohuvan sisar voitti juuri Vuoden Viinit 2020 -kilpailussa! Tutustu kuohuvaan täältä!

Ranska 12,48€
Antica Formula 0.375 l

Antica Formula 0.375 l

Maailman ensimmäinen Vermouth nyt pienemmässä pullossa

Vaikka vermutin kaltaista juomaa tiedetään valmistetun jo muinaisten roomalaisten keskuudessa, punaista Carpano Antica Formula – vermuttia voi hyvällä syyllä kutsua italialaisen vermutin isäksi. Sitä valmistetaan edelleen torinolaisen Antonio Benedetti Carpanon vuonna 1786 kehittämän reseptin mukaan.

Vermutit ovat yleisesti ottaen väkevöityjä, mausteisia viinejä, joko valkoisia tai punaisia ja kuivia tai makeita, kaikissa niiden asteikoissa. Tiesitkö, että Vermutti kehitettiin alun perin lääkkeeksi, jolla parannettiin mm. vatsavaivoja. Pikkuhiljaa lääkkeen käyttötarkoitus laajeni ja sitä alettiin nauttia myös aperitiivina.

Antica Formula valmistetaan väkevöityyn, valikoiduista italialaisista rypäleistä valmistettuun viiniin, joka maustetaan mm. Madagaskarin vaniljalla, iranilaisella sahramilla, Piemonten alueen koiruoholla ja muilla salaisen reseptin sisältämillä maustekasveilla. Maku on makea ja lämmin sekä tiivis, pitkä ja vivahteikas. Tuoksun maustemaailman lisäksi maussa on kaakaopapua, kirsikkaa, sahramia ja taatelia.

Vinkki! Vermutti maistuu erityisen hyvältä erinomaisessa seurassa ja antipastolautasen kaverina. Ota talteen Blonditiinan Torinolainen antipastolautanen täältä!

Italia 19,49€