Järjestä kotonasi punaviinitasting!

viinitasting kotona

Kuinka hyvin tunnet tummien rypäleiden eron? Kutsu ystävät ja lähimmäiset koolle ja järjestäkää viinitasting kotona Viinipostin valitsemilla punaviineillä! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Opi lisää tummista rypäleistä Viinipostin Viinikoulusta ja säväytä vieraitasi tietämykselläsi!

Ohjeet viinitastingiin

    1. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä
    2. Asettele viinilasit pöydälle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
    3. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
    4. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta!

Suositukset

Antinori Peppoli

Antinori Peppoli

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu nuorekkaasti kirsikalle, raikkaan karpaloiselle ja kevyen yrttiselle. Tammikypsytyksestä kertoo alkava nahkaisuus. Suussa chiantille tyypillisesti kuivan viinin täyteläisyyttä keventävät runsas hapokkuus ja tanniinit, ja pitkässä jälkimaussa häivähtää mukavaa mausteisuutta. Tyylinsä mukainen laadukas ruokaviini, joka suorastaan odottaa pihviä tarjoiltavaksi!

Italia 21,95€
El Coto Crianza

El Coto Crianza

Syvän rubiininpunaisen viinin tuoksu on kirsikkainen, puolukkainen, mausteinen ja paahteinen. Kuiva ja keskihapokas, keskitäyteläinen ja keskitanniininen kokonaisuus, jonka aromit ovat Riojan crianza-tyylille ominaisesti samalla nuorekkaat ja helposti lähestyttävät mutta tyylikkään paahteiset ja aavistuksen vaniljaiset. Sopii niin kevyiden juustojen kuin laadukkaiden makkaroiden ja pihvienkin kumppaniksi.

Espanja 14,66€

Täyteläisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on hilloisen hedelmäinen: uhkean kirsikan, kypsän luumun ja vadelmien lisäksi siitä voi erottaa mokkakahvia ja minttusuklaata. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen makumaailma täydentyy vielä mustapippurilla, ja lempeät tanniinit kuivattavat marjaista jälkimakua. Viini on monipuolinen ruoan kumppani ja täydentää mukavasti vaikkapa pasta bolognesea, lihatäytteistä pizzaa, grillattuja lihoja ja makkaroita.

Argentiina