Järjestä kotonasi riesling-tasting!

riesling

Kotitastingin teemana riesling-viinit! Kutsu ystävät ja lähimmäiset koolle ja maistelkaa näitä Viinipostin valitsemia rieslingejä! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Opi lisää riesling-rypäleestä Viinipostin Viinikoulusta ja säväytä vieraitasi tietämykselläsi!

Ohjeet viinitastingiin:

  1. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä
  2. Asettele viinilasit pöydälle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
  3. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
  4. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta!

Suositukset

Black Tower Classic Riesling

Black Tower Classic Riesling

Vaalean keltainen viini on tuoksultaan nuorekas: herkän kukkainen ja viheromenainen. Suussa puolikuivaa ja hyvin hedelmäistä, aavistuksen aprikoosistakin kokonaisuutta ryhdistävät sitruksiset runsaat hapot. Jäännössokerinsa ansiosta viini sopii myös hieman mausteisellekin ruoalle, mutta se toimii erinomaisesti myös seurusteluun tai kesäisten salaattien seurana.

Saksa 10,99€

Keskisyvän sitruunankeltaisen viinin tuoksu on avoimen hedelmäinen, siitä voi aistia mm. omenaa, päärynää ja häivähdyksen trooppisia hedelmiä. Puolikuiva makumaailma on yhdistelmä melonia, päärynää ja limettimäistä hapokkuutta, joka runsaana ryhdistää jäännössokerin lempeyttä ja leveää hedelmää. Keskitäyteläinen ja lempeä kokonaisuus sopii hyvin viilennettynä niin seurusteluun kuin maustetuille(kin) ruoille. Kiinalainen tai thaimaalainen keittiö tarjoavat useita hyviä vaihtoehtoja äyriäisineen ja tulisine kanakastikkeineen.

Saksa
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Rheingaun klassikkoalueella sijaitsevilla Prinz von Hessenin tiluksilla on pitkä ja vaiheikas historia, niin tilan perustaja kuin nykyinen johtajakin ovat suomen kuninkaaksikin aikoinaan kaavaillun Friedrich Karlin jälkeläisiä alenevassa polvessa. Laatutietoisella viinitilalla hengitetään kuitenkin vahvasti tätä päivää. Saksan tunnetuimpiin viinintuottajiin lukeutuva tila tuottaa hienostuneen hapokkaita ja puhtaan hedelmäisiä rieslingejä, jotka ilmentävät upeasti uniikkeja kasvupaikkojaan sekä tarjoavat vastinetta rahalle.

Saksa 16,99€