Joulukuun uutuudet

Joulukuun uutuudet

Joulukuu on rauhoittumisen sekä herkullisen ruoan ja juoman aikaa. Tämän kunniaksi joulukuussa Alkosta on saatavilla hurmaavia uutuuksia!

Suositukset

Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Persoonallinen viini biodynaamiselta perhetilalta

Sisarukset Fabien ja Magali johtavat yhdessä 4. sukupolven perhetilaansa Roquemauressa Côtes du Rhônen viinialueella. Heidän viinitarhojaan on hoidettu jo pitkään luonnonmukaisesti: heidän isänsä ansaitsi luomusertifikaatin jo vuonna 1997 ja sisarusten johdolla tila muutettiin täysin biodynaamiseksi. Vuonna 2009 Demeter-sertifioitu tila kukoistaa, ja viinien persoonallinen laatu kertoo kasvien hyvinvoinnista.

Luonnonhiivoin käyneet Grenache (50%), Syrah (25%), Mourcedre (15%) ja Cinsault (10%) muodostavat yhdessä muhevan maanläheisen kokonaisuuden, joka säestää luonteikkaasti lihapiirakat, lihaisat pastat, sienirisotot ja haudutetut lihapadat.

Aavistuksen tiileen taittavan punaviinin tuoksu on runsas ja rehevän maalaismainen: Siitä voi aistia kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa.  Suussa kuiva viini jatkaa runsaan mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit. Keskitäyteläinen kokonaisuus on persoonallinen ja tasapainoinen: luonteikas maalaismaisen herttainen viini, josta teollinen kliininen tuotanto on kaukana.

Ranska 16,99€
Chivite Las Fincas Rosado

Chivite Las Fincas Rosado

Laadukas gastronominen rosee Espanjan Navarrasta

Vuonna 1647 perustettu J. Chivite Family Estates on yksi Espanjan vanhimmista edelleen perheomisteisista viinitaloista. Jo 11 sukupolven ajan Chiviten perhe on hoitanut Navarran alueen kalkkikivisiä ja savisia viinitarhoja selviytyen niin viinikirvasta kuin maan taloudellisista ja poliittisista käänteistäkin.

Chivite las Fincas Rosadon lajikkeet Garnacha ja Tempranillo kasvavat Navarrassa Finca de Legardetan viinitarhalla, jonka ilmastoon vaikuttavat sekä Atlantti että mannermaiset olosuhteet. Suhteellisen varhain poimitut rypäleet on puristettu pian murskaamisen jälkeen, ja roseemehu on juoksutettu teräksiseen käymisastiaan oltuaan vain hetken kuorikontaktissa. Viinikäyminen matalassa lämpötilassa takaa, että rypäleiden hedelmäiset aromit säilyvät pulloon saakka. Käymisen jälkeen viinin on annettu levätä sakkansa päällä suutuntuman runsauden lisäämiseksi.

Kevyen lohenpunaisen viinin tuoksu on runsas: mansikan, vadelman ja ruusunmarjan lisäksi siitä voi aistia hentoa yrttisyyttä sekä fenkolia. Suussa kuiva ja varsin runsas, miellyttävä hapokkuus raikastaa keskitäyteläistä kokonaisuutta, ja jälkimaussa mineraalisuus jää kihelmöimään huulten ympärille marjakimaran edelleen maistuessa. Laadukas rosee on yhtä aikaa suoraviivainen ja erittäin laadukas kertoen sekä onnistuneista olosuhteista viinitarhalla että huolella tehdystä viinin valmistuksesta.  Ruokasuosituksena lohi tai kana, salaatilla tai vaikkapa kermaperunoilla. Miedon yrttinen lisuke viimeistelee kokonaisuuden.

Espanja 19,79€