Joulukuun uutuudet

Joulukuun uutuudet

Joulukuussa Alkoihin saapuu 6 uutta ja erilaista tuotetta! ”Suomen kuninkaan” Riesling, kaksi punaviiniuutuutta Portugalista, valkoinen portviini, suomalaisen Ruosniemen panimon olut sekä joulun jälkiruokapöytään sopiva kermalikööri löytyvät nyt Alkosta!

Suositukset

Kun tilanne vaatii vahvempaa otetta, avittamaan löytyy Mahtaja Strong Lager. Tuoksu on voimakas, kypsän hedelmäinen, tuhti. Maku on täyteläinen, makea ja raikas. Juotavuus miellyttävän sulavalinjainen. Mahtava Mahtaja!

Suomi

Syvän rubiininpunainen viini viekoittelee intensiivisellä tuoksullaan: raikasta tummaa hedelmäisyyttä, mansikkaa ja karhunvatukkaa. Pyöreät ja täyteläiset tanniinit. Lopputuloksena raikas, pehmeä ja elegantti viini.

Punaisen lihan, grilliruoan, pastan ja pehmeiden juustojen kanssa oiva viinivalinta.

Portugali
Merry´s Irish Cream

Merry´s Irish Cream

Kermaan ja hienoimpaan ikääntyneeseen irlantilaiseen viskiin valmistettu kermalikööri. Nautitaan sellaisenaan jälkiruoan sijaan tai sen kanssa.

Irlanti 16,89€

Rheingaun klassikkoalueella sijaitsevilla Prinz von Hessenin tiluksilla on pitkä ja vaiheikas historia, niin tilan perustaja kuin nykyinen johtajakin ovat suomen kuninkaaksikin aikoinaan kaavaillun Friedrich Karlin jälkeläisiä alenevassa polvessa. Laatutietoisella viinitilalla hengitetään kuitenkin vahvasti tätä päivää. Saksan tunnetuimpia viinintuottajiin lukeutuva tila tuottaa hienostuneen hapokkaita ja puhtaan hedelmäisiä rieslingejä, jotka ilmentävät upeasti uniikkeja kasvupaikkojaan sekä tarjoavat vastinetta rahalle. Ja mikä parasta, Prinz von Hessen -rieslingit istuvat suomalaisen keittiön antimiin kuin nakutetut! Jos etsit sopivaa viiniä joulun kalaherkuille, puolikuiva Prinz von Hessen Riesling Feinherb on nappivalinta.

Saksa
Graham's Blend No.5

Graham's Blend No.5

Pienen tuotantoerän vuoksi (alle 6000 pulloa) olemme onnekkaita Suomessa saadessamme erän tätä herkkua markkinoillemme!

Graham’s portviinien pääviinintekijä, Charles Symington, valitsi tähän portviiniin kaksi portugalilaista premiumrypälettä: raikkaan Malvasia Finan sekä aromaattisen Moscatel Gallegon. Graham’s Blend Nº5 pullotetaan kolmen kuukauden sisällä sadonkorjuusta, minkä avulla viinin raikkaus saadaan säilymään mahdollisimman hyvin. Tämän vuoksi portviini tulisi nauttia nuorena.

Maultaan portviini on puolikuiva, herukanlehtinen, limettinen, hennon kukkainen ja raikas. Valkoista portviiniä suositellaan nautittavan sellaisenaan tai tonic-veden kera raikkaana drinkkinä.

Portugali
Duorum Reserva Old Vines

Duorum Reserva Old Vines

Syvän punaisen sävyinen portugalilainen viini uhkuu intensiivisesti: kypsiä tummia marjoja, karhunvatukkaa, mustaherukkaa ja karviaista. Aromissa voi aistia myös kukkaisuutta ja mausteisuutta. Tasapainoiset hapot ja kypsät tanniinit. Täyteläinen ja voimaks viini, joka jatkuu suussa pitkään.

Täydellinen kumppani lihalle, etenkin punaiselle lihalle sekä juustoille.


Portugali 30,28€