Kesäkuun uutuudet

Kesäkuun uutuudet

Kesäkuun uutuuksina palkitun uusiseelantilaisen valkoviinin vaaleanpunainen sisar, suomalaisen Ruosniemen panimon sour olut sekä hienostunut luomuvalkoviini Ranskasta

Suositukset

Grands Chais de France Nau Mai SB Blush

Grands Chais de France Nau Mai SB Blush

”Kei puta te Wairau” – siellä, missä pilvessä on reikä – on maorien kuvaus paikasta, jossa viinitarhat nauttivat pitkistä aurinkotunneista, lämpimistä kuivista päivistä, mutta viileistä illoista ja öistä. ”Nau Mai” tarkoittaa tervetuloa, ja samoin toivotamme me Uuden-Seelannin Malborough’sta saapuvan, trendikkään ja runsasaromisen blush-roseen tervetulleeksi Suomeen!

Sauvignon Blanc sekä pieni määrä Merlot -rypäleitä on murskauksen ja puristamisen jälkeen vinifioitu valkoviinin tapaan ilman kuorikontaktia.  Puristuksen yhteydessä tummista Merlot-rypäleiden kuorista on kuitenkin saatu viiniin kauniin vaaleanpunainen värisävy. Lämpökontrolloiduissa terästakeissa viileässä käytetyistä viineistä osa on saanut levätä hienosakkansa päällä ennen yhdistämistään ja pullotustaan.

Kalpean lohenvärisen viinin tuoksu on runsas: siitä voi aistia mm tomaatin lehteä, vastaleikattua ruohoa ja raparperia. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas viini on mehukkaan karviaismarjainen, tomaatin maltoinen ja verigreippinen. Merlot lisää viinin suutuntumaa tehden kokonaisuudesta keskitäyteläisen ja runsasaromisen, pitkään maistuvan gastronomisen viinin. Loistava pari jättiravuille valkosipulilla tai grillatulle lohelle parsalisukkeella.

Tiesitkö, että Nau Mai Sauvignon Blanc voitti kultaa Vuoden Viinit 2020 kilpailussa ja Iltasanomien Pekka Suorsa palkitsi Nau Mai Sauvignon Blanc viinipussin 90 pisteellä ja Iltalehden Sari Siren nosti pussin Viikon Viinikseen!

Uusi-Seelanti 13,99€
Ruosniemen Panimo Raspberry Sour

Ruosniemen Panimo Raspberry Sour

Raspberry Sour Alesta ei vadelmaa puutu! Aitoa vattua on laitettu 10 % tähän suupielet väkisin hymyyn vetävään herkkusouriin.

Suomi 4,49€
Domaine Fernand Engel Pinot Blanc Reserve

Domaine Fernand Engel Pinot Blanc Reserve

Kullankeltainen hienostunut luomuvalkoviini Ranskasta. Tämä kuiva ja hedelmäinen viini sopii erinomaisesti kalojen ja salaattien kyytipojaksi.

LUOMU, VEGAANINEN

Ranska 15,50€