Lokakuun uutuudet

sipulikeitolle viini

Hei sinä viininystävä ja itsesi hemmottelija! Tutustu lokakuussa Alkoihin saapuviin uutuuksiin ja löydä uusia suosikkiviinejäsi!

Suositukset

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Punainen ja makea valpolicella on mitä ihanin suklaakakkujen ja leivosten kumppani! Tommasin perhetilan recioto hurmaa myös sellaisenaan ja sopii pieneen herkutteluhetkeen varsin passelisti 0,375 litran koossa!

Kirkkaan rubiininpunainen viini tuoksuu makean marjaiselle: säilöttyä kirsikkaa, mustikkahilloa, karhunvatukkaa ja viikunaa. Suussa makean ja suoraviivaisen herkullisen hedelmän vastapainona on miellyttävä hapokkuus ja pehmeä tanniinisuus.  Silkkinen kokonaisuus huipentuu aavistuksen mausteiseen jälkimakuun.

Paikalliset Corvina veronese, Rondinella ja Molinara –rypäleet on poimittu Fioraton tarhalta Valpolicella Classicon aluella. Makean viinin valmistus noudattaa pitkiä perinteitä. Rypäleiden annetaan kuivua viisi kuukautta ennen hellää puristusta ja alkoholikäymistä, joka keskeytetään halutussa vaiheessa luonnollisen makeuden säilyttämiseksi. Viiniä kypsytetään suurissa viiden hehtolitran tynnyreissä vuoden ajan ennen pullotusta.

Italia 24,30€
Zenato Alanera Rosso Veronese

Zenato Alanera Rosso Veronese

Zenaton perhetilan uutuusviini kumpuaa ainutlaatuisesta Valpolicellan maaperästä sekä alueen pitkästä traditiosta kuivattaa viinirypäleitä ennen puristamista.  Alanera, ”musta siipi” on kunnianosoitus tummasävyisille korppia tarkoittaville Corvina- ja Corvinone-, sekä pääskystä tarkoittavalle Rondinella ­–lajikkeille. Kevään muuttolintujen tapaan kansainvälisen tuulahduksen viiniin tuovat Merlot sekä Cabernet Sauvignon.

Rubiininpunainen viini tuoksuu kirsikoille, kuivatuille mustikoille ja karhunvatukoille. Kuivassa mutta pyöreän hedelmäisessä maussa on mukana kahvia sekä makeaa tupakkaa. Ryhdikäs hapokkuus sekä pehmeä tanniinisuus tekevät kokonaisuudesta tasapainoisen, samanaikaisesti sekä gastronomisen että helposti lähestyttävän.

Viini sopii erinomaisesti paahdetuille pihveille ja riistalle, ragúlle ja koville kypsytetyille juustoille.

Zenaton intohimo ja omistautuminen Valpolicellan alueelle alkoi 1960-luvulla, jolloin Sergio Zenato aloitti nykyään jälkeläistensä jatkaman työn. Verrattain lyhyessä ajassa Zenato on noussut yhdeksi alueen arvostetuimmista tuottajista sekä suomalaisten kestosuosikeista.  Alanera on tribuutti isä Sergion nuoruuden kauaskantoisille näkemyksille, joissa innovaatio, traditio ja huolellinen työ palkitsee seuraavat sukupolvet.

Italia 15,99€