Lokakuun uutuudet

Lokakuun uutuudet
Tässä lista Alkon uutuuksista, ole hyvä!

Suositukset

650 metriä merenpinnan yläpuolella Cauceten alueella Argentiinassa Malbec nauttii ylängön auringosta ja sopivasti ravinneköyhästä hiekkaisesta savimaastaan. Maaliskuussa käsin poimittavat rypäleet toimitetaan ripeästi viinimöön puristettavaksi ja käytettäväksi. Viinin annetaan kypsyä 3 kk ajan osaksi amerikkalaisissa, osaksi ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotustaan ja liittymistään osaksi Tussocin kansainvälistä viiniperhettä.

Täyteläisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on hilloisen hedelmäinen: uhkean kirsikan ja kypsän luumun ja vadelmien lisäksi siitä voi erottaa mokkakahvia ja minttusuklaata. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen makumaailma täydentyy vielä mustapippurilla, ja lempeät tanniinit kuivattavat tyylikkäästi marjaista jälkimakua. Viini on monipuolinen ruoan kumppani ja täydentää mukavasti vaikkapa pasta bolognesea, lihatäytteistä pizzaa, grillattuja lihoja ja makkaroita.

Tussock Jumper on kansainvälinen viinimerkki, jonka viinit on valikoitu eri puolilta maailmaa. Tussock Jumperin viiniasiantuntijat 11 eri maasta etsivät sopivia viinitiloja ja viinejä, jotka pullotetaan paikallisesti, mutta myydään yhteisen kansainvälistä laatua edustavan merkin alla. Jokaista viiniä edustaa paikallinen eläin – punaisessa jumper-villapaidassa! Lataa Tussoc Jumper AR App ja etiketin eläimet kertovat viineistä laajennetussa todellisuudessa!

Argentiina
Val de France  L' Autentique Pear 4,5%

Val de France L' Autentique Pear 4,5%

Autenttinen ranskalainen siideri on tehty valikoiden käsinpoimituista omenoista. Bretagnelainen omenatila on valmistanut siidereitä vuodesta 1953 lähtien, ja heidän omenatarhansa ovat luomusertifioituja.

Keskisyvän oljenkeltaisen siiderin tuoksu on valloittavan päärynäinen. Makeasta mutta eloisan hapokkaasta ja lempeästi kuplivasta mausta löytyy päärynän lisäksi jauhoista vihreää omenaa ja karviaismarjaa. Kevyt ja makean raikas kokonaisuus tuo mieleen valoisat kesäillat, ja sen kumppanina toimivat niin kevyet pikkusuolaiset kuin pikkumakeatkin, erityisesti omena- ja päärynäleivonnaiset.

Ranska 3,79€
Clos La Rosé

Clos La Rosé

Huikea erikoiserä ikäännytettyä laatuviiniä

Ikäännytetty Grand Cru Bordeaux’n Saint-Emilionista on löytö, jonka rajatusta tilauserästä nopeimmat ehtivät napata omansa – laatuunsa nähden suorastaan vaatimattomaan hintaan!

Carlesien perheen omistaman Clos la Rosen viinitarhan nimi viittaa köynnösrivien päihin istutettuihin, varhain keväällä kukkiviin ruusuihin, joiden avulla kirvan tai muiden kasvituholaisten ilmestymistä viineihin voidaan ennakoida. Grand Cru -viini on sekoitus Merlot’a (85%) ja Cabernet Sauvignonia (15%), jotka ovat käyttämisen jälkeen saaneet ikääntyä 12 kuukauden ajan pääosin vanhoissa, mutta osittain myös uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Täyteläisen tumman rubiininpunaisen viinin värireuna taittaa hieman tiilen suuntaan, ja runsas tuoksu vahvistaa viinin saaneen jo tovin ikääntyä: marjainen tiiviys muistuttaa suorastaan mustetta, ja mustaherukan sekä luumun seasta löytyy niin kuivattua mustikkaa, ylikypsää luumua, punaista paprikaa ja keitettyjä vihanneksia kuin lakritsia, kahvia, nahkaa ja laventeliakin. Suussa kuivan ja täyteläisen viinin tiivistä marjaisuutta tasapainottavat runsaat hapot ja tuntuvat kypsät tanniinit, ja jälkimaku viipyilee pitkään esitellen aromiensa kirjoa. Laadukas bordeauxviini on ikääntynyt tyylillä ja kruunaa laatupihvin tai paistin erityisesti, kun lisukkeena tarjotaan sieniä, yrttejä tai vihreitä höyrytettyjä kasviksia.

Ranska 27,12€