Maaliskuun uutuudet

Maaliskuun uutuudet

Maaliskuussa aloitetaan jo kevään juhlistaminen, eikö vain? Ja mikäs sen paremmin sopisi pidentyvän päivän juhlistamiseen kuin upea vuosikertasamppanja, joka viedään jo käsistä! Käy myös nappaamassa Alkosta punaisista Tempranillo-rypäleistä valmistettu valkoviini tai jos illat edelleen tuntuvat pimeiltä, ihana lämmittävä luostariolut.

Suositukset

J.Charpentier Millésime 2010

J.Charpentier Millésime 2010

Charpentier on täysin perhevetoinen ja -omisteinen pieni samppanjatalo neljännessä sukupolvessa Marnen Laaksossa, noin 15 km. Epernayn kaupungista. He tekevät kaikki viininsä itse viljelemistään rypäleistä Villers Sous Chatillonissa sijaitsevassa viininvalmistamossaan ja pyrkivät luonnonmukaiseen viljelyyn kaikilla 15 viinihehtaarillaan, jotka sijaitsevat yhteensä 13 kylän alueella.

Vuosikertasamppanjan 2008 rypäleet Pinot Noir 39%, Meunier 33% ja Chardonnay 28% on poimittu käsin valikoidulta viideltä tarhalta Marnen laaksossa, ja ne on käytetty osin terästankeissa ja osin tammitynnyreissä. Sekoituksen ja pullokäymisensä jälkeen viiniä on ikäännytetty pullossa 10 vuoden ajan ja hiivasakan poiston sekä uudelleenkorkituksen (vuonna 2018) yhteydessä pulloon on lisätty 6 gramman sokerilisäys eli dosage.

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu kypsille omenille, karamellisoiduille sitruunoille, hunajalle, briossille ja hasselpähkinöille. Suussa kuiva ja runsaan hapokas viini on runsas ja pehmeämousseinen, intensiivinen ja kehittyneisyydessään tyylikkään moniulotteinen. Viini on nyt upeassa kunnossa, mutta kehittyy edelleen ja sen voi huoletta kellaroida vielä toiset 10 vuotta!

Ranska 39,98€
Blanco de Tempranillo

Blanco de Tempranillo

Espanjalainen tuottaja Pago del Vicario on valmistanut valkoviiniä punaviinirypäleestä tuodakseen esiin Espanjan suosituimman rypäleen ”sydämen”, eli hedelmälihasta puristetun mehun olemuksen ilman värjäävää kuorikontaktia. Rypäleet on poimittu varhain raikkaan hapokkuuden korostamiseksi, ja vain ensin rypäleistä valuva kirkas mehu on käytetty viiniksi. Viiniä on sekoitettu käymisen jälkeen kahden kuukauden ajan sakkansa päällä bâtonnage-menetelmällä aromikkuuden ja suutuntuman lisäämiseksi.

Vaalea sitruunankeltainen viini tuoksuu muhevan hedelmäiselle: siitä löytyy mm. greippiä, keltaista omenaa, nuorta heinää ja ananasta. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas viini toistaa tuoksun aromit, jotka bâtonnage-menetelmä on tehnyt miltei pureksittavan muhkeiksi. Täyteläinen suutuntuma yhdistettynä nuorekkuuteen ja raikkauteen tekee viinistä loistavan kumppanin täyteläisillekin kala- ja kanaruoille, kerma- ja voikastikkeille!

Espanja 12,98€