Marraskuun uutuudet

uutuusviini
Alkon hyllylle tupsahtaa marraskuussa täyteläinen uutuusviini Espanjasta. Myös ruokakaupan hyllyt saavat täydennystä ihastuttavista kevyistä kuohuviinistä!

Suositukset

Coto de Imaz Reserva

Coto de Imaz Reserva

Vain muutamassa vuosikymmenessä 1970-luvulla perustettu El Coto on noussut laadukkailla viineillään Espanjan myydyimmäksi Riojan viinimerkiksi. El Coton viinejä viedään myös ulkomaille yli 50:en maahan. Tilan tynnyrimäärä on maailman suurimmista, keskimäärin 3 vuotiaita tynnyreitä löytyy kellarista noin 70 000 kpl!

Marraskuun uutuus täydentää El Coton riojan punaviinien sarjan asettumalla suositun crianzan ja vuoden punaviinin titteliä tavoittelevan gran reservan väliin. Tempranillo-rypälemehua on käytetty viiniksi lämpökontrolloiduissa terästankeissa 18 päivän ajan päälle pumppaus -tekniikalla uutoksen tehostamiseksi. Viiniä on kypsytetty 3 vuotta ennen myyntiin laskua: ensin amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja sittemmin pullossa, molemmissa vähintään 18 kuukauden ajan.

Rubiininpunainen viini tuoksuu luumulle, kirsikalle, vadelmalle, salmiakille, hieman yrttiselle ja aavistuksen vaniljajugurtille. Suussa kuiva, keskihapokas, täyteläinen ja lämmin. Runsas ja tiivis makumaailma täydentyy mustapippurilla ja miedolla paahteisuudella, ja makua saattelevat tuntuvat kypsät tanniinit. Jälkimaku on erittäin pitkä ja eläväinen tehden kokonaisuudesta erinomaisen esimerkin laadukkaasta riojalaisesta viinistä, jossa hedelmä, tammen tuomat aromit ja niitä kannatteleva rakenne ovat erinomaisessa keskinäisessä balanssissa.

Espanja 20,16€
Black Tower B White Secco 5.5%

Black Tower B White Secco 5.5%

Vaaleankeltaisen kuohuviinin tuoksu on runsas ja varsin rieslingmäinen: päärynää, vaaleita kukkia ja hunajaa säestää vihreän omenan vaha. Suussa puolikuivan, kevyesti kuplivan viinin makua hallitsee makea kypsä omenaisuus, ja lempeä hapokkuus tekee kokonaisuudesta kepeän ja helposti lähestyttävän. Puhdas, konstailematon ja nautinnollinen tapaus!

Kevyeen kilistelyyn ja hyvään fiilikseen!

Saksa

Kevyt ruusunmarjanpunainen kuohuviini tuoksuu runsaan mansikkaiselle, vadelmaiselle, omenaiselle ja lempeän yrttiselle. Suussa puolikuivan viinin runsas mansikkainen hedelmäisyys kevenee lempeällä hapokkuudella ja keveillä kuplilla, ja jälkimaku jättää suuhun punaisen omenan ja mansikan lisäksi puhtaan, teeskentelemättömän kepeän fiiliksen.

Nautitaan sellaisenaan tai pikkusuolaisten kaverina!

Saksa