Marraskuun uutuudet

viiniuutuus

Juhlavaa samppanjaa, täyteläistä roseeta sekä lämpimiä kelejä lämmittäviä punaviinejä - tätä ja paljon muuta marraskuussa Alkoista!

Suositukset

J. de Telmont viljelee ja valmistaa viinejä 4. sukupolvessa Dameryssa Epernayn lähellä. Sisarukset Bertrand ja Pascale ovat aloittaneet siirtymisen kohti biodynaamista viljelyä: projekti, jonka tarkoitus on varmistaa ympäristön ja viinitarhojen terveys myös seuraavien sukupolvien nautittavaksi.

Roseesamppanja on sekoitus Chardonnayta ja 15% Pinot Noiria, ja sekoittamisen sekä kuplakäymisen jälkeen viinin on annettu ikääntyä hiivasakkansa päällä 3 vuoden ajan ennen uudelleen korkitustaan.

Keskisyvä pihlajanmarjan värinen viini tuoksuu runsaan marjaisalle: siitä voi aistia mm. mansikkaa, karpaloa, karviaismarjaa, mansikkapiirakkaa ja keksitaikinaa.  Suussa kuiva, raikkaan hapokas ja mousseltaan eloisa kokonaisuus tuntuu miellyttävän pyöreältä pienen sokerilisäyksensä ansiosta ja kestävä makumaailma toistaa punamarjaiset ja lempeän briossiset arominsa täydentyen häivähdyksellä rosmariinia.

Ranska
G.H. Martel Prestige Brut

G.H. Martel Prestige Brut

Vuonna 1869 perustetun samppanjatalon menestys kietoutuu Tabourinin ja Rapeneaun perheiden ympärille. Jo ennen oman samppanjan valmistusta Tabourinin perhe kasvatti viiniä Avenay Val d’Orin kylässä. Nykyään G.H.Martel omistaa 200 hehtaaria Chardonnay ja Pinot Noir –tarhoja, 22 000m2 kellaritilat ja 55 000 hehtolitran tuotantokapasiteetin, joissa vuosittain valmistuu yli 8 miljoonaa pulloa. G.H. Martel on ylivoimaisesti suurin perheomisteinen samppanjatalo.

Vuonna 2017 kellarimestari Christophe Rapeneau voitti vuoden maailman parhaan kuohuviinien tekijän tittelin!

55% Pinot Noiria, 40% Chardonnayta ja 5% Meunieria sisältävä keskisyvä oljenkeltainen viini tuoksuu kypsän hedelmäiselle ja runsaan paahtoleipäiselle. Omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja banaania. Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen aromit: paahtoleipää, voita, keksiä ja pähkinää. Suussa kuivaa ja hapokasta kokonaisuutta pyöristää runsas hedelmäisyys, ja runsaan moussen omaava viini toistaa maussa tuoksun aromit jättäen jälkeensä mineraalien ja hedelmien kirjon. Vakaata laatua hyvässä hinta-laatusuhteessa!

Ranska 29,99€
Villa Poggio Salvi Tosco

Villa Poggio Salvi Tosco

Montalcinon kumpuilevien maisemien kauneudesta lumoutuneena Pierluigi Tagliabue osti Villa Poggio Salvin viinitilan vuonna 1979 ja alkoi restauroimaan sitä. Nykyään viinitila kattaa 21 hehtaaria kalkkipitoisia viinitarhoja 300-500 metrin korkeudella, jossa merituulet viilentävät kesän kuumuutta. Tilaan on liitetty myöhemmin viinitarhoja myös Chiantin alueella.

Pääosin sangioveseviinejä, Toscon tapauksessa nykyaikaiseen tyyliin Merlot-lisäyksellä viinejä valmistaa nykyisin Pierluigin lapsenlapsi Luca.

Keskitäyteläinen rubiininvärinen viini tuoksuu nuorille kirsikoille, mustikoille, ruusunmarjalle, ja salmiakille. Suussa kuiva, ryhdikäs mutta pehmeä ja keskitäyteläinen viini toistaa tuoksun aromit. Runsaat mutta pehmeät tanniinit kutsuvat kaveriksi ruokaa, ja viini onkin varsin monikäyttöinen: varsin taipuisana se sopii niin lihapadoille kuin pastoille, tomaattikastikkeille, lasagnelle, juustokuorrutteisille paistoksille, kanalle ja höyrytetyille vihanneksillekin.

Italia 13,99€