Pinkki kuohuva on kesäkeittiön moniottelija

rosekuohuva

Pinkki kuohuva on kesäkeittiön moniottelija

Mitä tapahtuu, kun laitetaan yhteen kaksi kesän merkkiä, kuplat ja rosé? Syntyy hienostunut ja marjaisa cava, Villa Conchi Cava Blush, joka on kuin tehty kesäisiin tarjoiluihin. Toki kuten monipuoliset viinit yleensä, herkullinen rosekuohuva toimii ruoan seurana ihan ympäri vuoden.

Mikä ihmeen rosékuohuviini?

mitä lahjaksi henkilökunnalleAjatus pinkistä kuohuvasta saattaa tuntua haastavalta, mutta se on haaste, joka kannattaa ottaa vastaan. Tämä kuohuviinityyppi on nimittäin mahtavan monikäyttöinen ja huomattavan helppo. Yleisesti rosékuohuvia löytyy täysin kuivasta puolimakeaan, ja tällä asteikolla Villa Conchi Cava Blush asettuu kuivien joukkoon, mutta sopivan jäännössokerinsa ansiosta se mukautuu monipuolisesti erilaisten ruokien seuraksi. Vaikka kuohuviini perinteisesti mielletään alkumaljojen rooliin, marjaisa rosékuohuva kulkee mainiosti mukana vaikka läpi koko aterian. Punaisten marjojen makumaailma toimii ruokien kanssa mainiosti. Kuten otsikkokin sanoo: kyseessä on helppo, mutta hienostunut moniottelija, johon kannattaa todellakin tutustua.

Jos kysyt, minkä kanssa rosé-cavaa siis kuuluisi nauttia, vastaus on: lähes minkä vaan!

Alkupaloja, pikkusuolaisia ja rosekuohuva

Tämänkin kuohuviinin kanssa yksi ihanimmin maistuvista herkuista on juusto. Yllätyitkö? Ajatellaanpa näin päin: ei ole mitään syytä, miksei rosékuohuva sopisi mainiosti juustoille.

Aloitetaan perusasioista: valitse ensin juustosi. Viinin hapokkuus ja pieni makeus kestävät hiukan voimakkaammankin juuston, kuten tuhdisti suolaisen fetan tai halloumin, makeansuolaisen sinihomejuuston tai viinin kotimaasta kotoisin olevan manchegon.

Sitten jatketaan tarjoiluihin: tuoretta rapeakuorista leipää, oliiviöljyä, hyvää lehtisalaattia tai pinaattia ja yksi tai kaksi palaa haluamaasi juustoa. Niistä saa rakennettua kesäisen lautasellisen ihania tapaksia, jotka aivan varmasti nauttivat makumaailmaltaan rosé-cavan seurasta.

Muita ideoita alkupaloiksi kuohuviinin seurassa löydät esimerkiksi täältä.

Paras viini grilliruoalle onkin yllättäen kupliva rosé

Useimmat meistä ovat törmänneet termiin grillipunkku. Nyt on juuri oikea aika horjuttaa punaviinin asemaa grilliruokien kestosuosikkina, sillä Villa Conchi Blushin rakenne ja maku sopivat mainiosti rasvaisien grilliruokien tueksi. Pienen makeutensa ansiosta se istuu mainiosti mausteisemmankin ruoan seuraan, joten kaikki ihanat tahmeat bbq- ja glace-kastikkeet ovat sille kiitollisia kavereita – miksei myös aasialaisittain makeantuliset vaihtoehdot.

Ja kun kerran ravistellaan grillaustottumuksia, niin ravistellaan sitten kunnolla: grillissä syntyvien grillipizzojen herkullisuus nousee uudelle tasolle, kun kylkeen lyödään juuri sopivan hedelmäinen pinkki kuohari. Oletko koskaan kokeillut mansikkaa pizzassa? Saatat yllättyä siitä, miten mansikan heleä makeus ja raikas hapokkuus tasapainottavat juuston aromeja.

Jälkiruoka tai pieni makeannälkä

Villa Conchi Blushin raikkaus ja herkullinen marjaisuus tekee siitä mainion kumppanin myös makeudeltaan maltillisille, marjaisille jälkiruoille. Suklaan makeus ja rasvaisuus tasapainottuvat hienosti viinin happojen kanssa, ja kun siihen yhdistää mansikkaa, lopputulos hipoo täydellisyyttä. Suklaaseen dipatut, tuoreet mansikat ja lasillinen rosekuohuvaa: siinä tämän kesän ehdoton jälkkärisuosikki. Onnistuu myös mökkikeittiöissä!

Suklaakuorrutteiset mansikat

Ainekset

200 g tummaa leivontasuklaata

1,5 l mansikoita

(suklaarouhetta)

Ohje

  1. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Mikro: Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja kuumenna puoli minuuttia kerrallaan. Sekoita välillä kunnes seos on kokonaan sulaa ja tasaista. Vesihaude: Paloittele suklaa tasakokoisiksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kattilallinen kiehuvaa vettä. Nosta suklaapalakulho kattilan päälle ja sekoittele, kunnes suklaat sulavat. Kätevintä on käyttää hieman vesikattilaa suurempaa kulhoa, jolloin kulho pysyy kattilan päällä tasaisemmin. Muista olla kärsivällinen: suklaan sulaminen vie hiukan aikaa.
  2. Dippaa puhdistetut mansikat yksi kerrallaan sulatettuun suklaaseen. Jos haluat niihin vielä rouhepinnan, kieritä mansikat tämän jälkeen suklaarouheessa. Laita mansikat sitten hetkeksi viileään paikkaan, jotta kuorrute jähmettyy hiukan.
  3. Tämän jälkeen voit vain herkutella avec rosekuohuva!

Suositukset

Villa Conchi Cava Blush Rosé Brut

Villa Conchi Cava Blush Rosé Brut

Vegaaninen roseekupliva

Villa Conchin uutuuscava on lisänimeltään Blush – Kalifornian kepeisiin roseeviineihin viitaten. Trendikäs, vaalea ja nautittavan kesäinen on myös tämä pinkkiin sonnustautunut kaunotar!

Kirkkaan, kauniin lohenpunaisen viinin runsaan mansikkaista tuoksua täydentävät punaviinimarjat, verigreippi, satsumankuori ja raparperipiirakka. Suussa kuiva mutta pyöreän mansikkainen ja selvästi piirakkataikinaa sisältävä makumaailma on runsas. Raikas greippimäinen hapokkuus yhdessä runsaan mutta pehmeän moussen kanssa kannattelevat eloisaa marjaisuutta, ja jälkimaku on sekä raikas että kesäisen huoleton.

Espanja 15,90€