Tammikuun uutuudet
Suositukset
Prunotto Bansella Nizza
Huolellisen rankojen poiston ja rypäleiden murskaamisen jälkeen Barberamehun tie viiniksi alkoi seitsemän päivän kuorikontaktilla, jonka aikana lämpötilan annettiin nousta ylimmillään 28°C:en. Edelleen käyvä mehu juoksutettiin uuteen astiaan, jossa tapahtui myös hapokkuutta pehmentävä malolaktinen käyminen. Viinin on annettu kypsyä 9 kuukauden ajan suurissa käytetyissä tammitynnyreissä, ja vähintään toiset 9 kuukautta pulloissaan ennen myyntiin laskua.
Keskisyvän rubiininpunainen viini tuoksuu kutsuvasti tumman marjaisalle: siitä voi aistia kypsän kirsikan, tumman luumun, mustikan ja boysenmarjan lisäksi orvokkia, salmiakkia ja balsamicoa sekä aavistuksen jugurttia. Suussa kuiva ja keskitäyteläinen, tiivistä ja intensiivistä orvokkista marjaisuutta keventävät miellyttävät karhunmarjaiset hapot. Tanniinit ovat lajikkeelle tyypillisesti maltilliset mutta kypsät, ja jälkimaun vivahteet maistuvat pitkään. Silkkinen, salaperäisen tumma kokonaisuus on puhdasta nautintoa sellaisenaan, mutta sopii hyvin hapokkuutta ja marjaisuutta kaipaaville ruoille kuten lihapadoille, laadukkaille selkeänmakuisille pihveille, pekonilihamurekkeelle – ja maltillisen tanniinisena myös monenlaisille juustoille.