Tammikuun uutuudet

uutuusviinit

Uutuusviinit ja -oluet Viinipostilta! Tammikuussa lämmitellään vielä takkatulen ääressä herkullisen punaviinin kera. Kauppakasiin kannattaa myös napata mukaan saunailtojen takuuvarma uutuusolut!

Suositukset

Lounais-Ranskassa sijaitseva St Martinin luostari sai oikeuden panna olutta jo vuonna 1096. Siitä lähtien sen reseptit ovat pysyneet salaisina. Ainutlaatuisissa vanhoja perinteitä kunnioittavissa oluissa erityyppiset ohrat, humalat ja harvinaiset mausteet yhdistyvät taidolla, joka on noteerattu myös kansainvälisissä kilpailuissa.

Kauniin meripihkan värinen, hieman samea olut tuoksuu kutsuvasti greipille, keltaisille kukille, mandariininkuorille, kuivatuille heinille ja mantelille. Suussa kuivahko, pehmeä mutta raikas olut toistaa tuoksun makumaailman, ja pitkässä tiiviissä jälkimaussa esiintyy mietoa yrttisyyttä humalan hillityn kirpeällä säestyksellä. Tasapainoinen ja tyylikäs kokonaisuus nauttii esimerkiksi laadukkaan brieen ja camembertin seurasta!

Belgia
Prunotto Bansella Nizza

Prunotto Bansella Nizza

Huolellisen rankojen poiston ja rypäleiden murskaamisen jälkeen Barberamehun tie viiniksi alkoi seitsemän päivän kuorikontaktilla, jonka aikana lämpötilan annettiin nousta ylimmillään 28°C:en. Edelleen käyvä mehu juoksutettiin uuteen astiaan, jossa tapahtui myös hapokkuutta pehmentävä malolaktinen käyminen. Viinin on annettu kypsyä 9 kuukauden ajan suurissa käytetyissä tammitynnyreissä, ja vähintään toiset 9 kuukautta pulloissaan ennen myyntiin laskua.

Keskisyvän rubiininpunainen viini tuoksuu kutsuvasti tumman marjaisalle: siitä voi aistia kypsän kirsikan, tumman luumun, mustikan ja boysenmarjan lisäksi orvokkia, salmiakkia ja balsamicoa sekä aavistuksen jugurttia. Suussa kuiva ja keskitäyteläinen, tiivistä ja intensiivistä orvokkista marjaisuutta keventävät miellyttävät karhunmarjaiset hapot. Tanniinit ovat lajikkeelle tyypillisesti maltilliset mutta kypsät, ja jälkimaun vivahteet maistuvat pitkään. Silkkinen, salaperäisen tumma kokonaisuus on puhdasta nautintoa sellaisenaan, mutta sopii hyvin hapokkuutta ja marjaisuutta kaipaaville ruoille kuten lihapadoille, laadukkaille selkeänmakuisille pihveille, pekonilihamurekkeelle – ja maltillisen tanniinisena myös monenlaisille juustoille.

Italia 23,98€