Tommasin rohkea luomus ”Crearo” Vuoden Punaviini 2017!

Tommasin rohkea luomus ”Crearo” Vuoden Punaviini 2017!

Tässä se nyt on - Viini-lehden valitsema Vuoden Punaviini 2017: Tommasi Crearo!

Tommasi Crearo valikoitui jälleen 2019 Viinilehden Vuoden Punaviiniksi!

Suositukset

Tommasi Crearo

Tommasi Crearo

Kun Tommasin viiniperheen 4. sukupolvi istutti Cabernet Francia Conca d’Oroon – yhdelle arvostetuimmista viinitarhoista Valpolicella Classicon sydämessä – saattoi muutama kulmakarva kohota. Alueen kuuluisien viinien sallitut rypälelajikkeet ja niiden sekoitussuhteet on tarkoin määritelty, mutta nyt viinintekijä päätti supertoscanalaisten tapaan astua kohti tulevaisuutta ja luoda jotain uutta. Syntyi Crearo – ”supervenetolainen”, jonka nimi viittaa italiankieliseen verbiin creare (=luoda, perustaa).

Crearo on rohkea ja tyylikäs esimerkki onnistuneesta innovaatiosta, jossa Cabernet Francin rouheus täydentää Corvina Veronesen muhkeita aromeja. Täyteläinen ja tiivis viini on tulvillaan jännittäviä, toisiaan täydentäviä aromeja aina hillotusta kirsikasta nahkaan ja soramaahan, pippurista orvokkiin ja paahdetusta kahvista kuivattuun luumuun. Valpolicellan alueelle tyypillinen hapankirsikkainen hapokkuus ja pehmeä tanniinisuus tasapainottavat uhkeaa kokonaisuutta. Viinin rustiikki ja rikas makumaailma on suussa eläväinen ja erittäin pitkä.

Onneksi olkoon Tommasit! Sekä Vuoden Viini –raati että suomalainen viiniyleisö olivat yksimielisiä valitessaan Crearon parhaaksi punaviiniksi 2017! Kulmakarvat kohotkoot jälleen!

Italia 22,54€