Toukokuun uutuudet

toukokuun uutuudet alkossa

Viinipostin valikoima kasvaa taas toukokuussa. Kesän kruunaavat raikkaat siiderit sekä roseeviinit. Piknikeille sopivat taas pienet pullot, joita myös saapuu Alkon valikoimiin juuri sopivasti alkavan piknik-kauden kunniaksi. Tutustu uutuuksiimme alta!

Suositukset

Val de France  L' Autentique Brut 4,5%

Val de France L' Autentique Brut 4,5%

Les Celliers Associés on bretagnelainen omenantuottajaosuuskunta, joka on ansainnut sertifikaatin sosiaalisesti ja ympäristötaloudellisesti vastuullisesta maataloustuotannosta. He vaalivat Bretagnen taidokasta omenaperinnettä, ja kaikki heidän tuotteensa voidaan jäljittää aina omenatarhalle saakka. Vuonna 1953 perustetussa osuuskunnassa kaikki osapuolet maanviljelijästä markkinointiin toimivat yhteishengessä, ja palkitut tuotteet ovat keränneet suosiota jo yli 60:ssä maassa!

Omenalajikkeet kuten Bedan ja Judor on puristamisen jälkeen käytetty vain osittain jättäen jäljelle osan omenamehun luonnollista makeutta – ja alkoholiprosentin matalalle. Seurustelun lisäksi siideri sopii makeille tortuille ja maustetulle aasialaiselle ruoalle, kokeille myös grillatuille maustetuille possulle ja kanalle!

Kupariin taittava keskisyvä, kirkas ruusunmarjanpunainen siideri tuoksuu raikkaan omenaiselle: punaiset omenat taittavat karamellin suuntaan ja taustalla tuntuu omenapiirakkaa, raparperia ja vadelmaa. Suussa makeahko, kevyt ja raikas, makea omenahillo ja mansikka ovat erinomaisessa balanssissa keventävien kuplien ja hapokkuuden kanssa tehden siideristä helposti nautittavan. Makujen autenttisuus yhdistettynä puhtaaseen keveyteen ja maltilliseen alkoholiin tuo hymyn huulille!

Ranska 3,79€
Crafty Hedgehog Syrah rosé Organic

Crafty Hedgehog Syrah rosé Organic

Terroirs Vivants on Ranskan johtava luomuviinien tuottaja. Yli 30 vuoden ajan yhtiö on vaalinut laadukasta luonnonmukaisuutta aina viinitarhalta pulloon saakka. Alan pioneerina Terroir Vivantsin perustaja Jacques Frelin alkoi tuottaa 100% luomua jo vuonna 1983, kun kukaan ei tiennyt mitä se oikeastaan tarkoittaa. Hänen filosofiansa kunnioittaa luontoa, viiniä ja sen juojaa.

Syrah-rypäleet on kerätty yön viileydessä Etelä-Ranskan kalkkisilta savirinteiltä Carcassonnen ja Nimesin kaupunkien välillä. Rypälemehu on saanut kerätä hetken väriä kuorikontaktissa, jonka jälkeen se on käynyt viileissä (13-15°C) terästankeissa hedelmäisiä aromeja vaalien. Kirkastus on suoritettu bentoniitin avulla, ja viini on siksi myös vegaani.

Keskisyvä ruusunmarjanpunainen viini tuoksuu metsämansikoille, viinikumille, mustaherukan nupuille ja banaanille. Suussa kuiva, mehukkaan marjainen ja maltillisen hapokas. Maku toistaa tuoksun aromit. Kokonaisuus on pyöreydessään helposti sellaisenaan nautittava, mutta sopii oivallisesti esimerkiksi grillatuille kasviksille, makkaroille ja vaalealle lihalle.

Ranska 13,30€