Toukokuun uutuudet
Suositukset
Calvet d'Anjou Rosé
Anjoun viinialue sijaitsee Loire-joen keskijuoksulla Angersin ja Saumurin kaupunkien välimaastossa. Cabernet Francista (60%), Grolleausta (20%) ja Gamaysta (20%) valmistettu viini on kepeä, raikas mutta lempeä maltillisen jäännössokerinsa ansiosta. Tyypilliseen Anjoun tyyliin mansikkainen, vadelmainen, hieman persikkainen ja minttuinenkin roseeviini on ilahduttava kesäinen kumppani nautittavaksi sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti esimerkiksi grillikasviksille ja mausteisille(kin) äyriäisille ja kanalle. Aasialainen fried rice – voilà!
Calvet Cahors Malbec
Lounais-Ranskassa sijaitseva Cahors on punaviinialue. Siellä kypsyneet malbecit ovat tummanpuhuvia, täyteläisen marjaisia ja mausteisia viinejä, jotka suorastaan pyytävät grillattua lihaa kumppanikseen. Myös kovat kypsytetyt juustot sopivat hyvin voimakkaille Cahorsin viineille.
Syvän, rubiininpunaisen viinin tuoksua voisi kutsua pulleaksi: kypsää luumua, tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa ja mustikkaa täydentävät lakritsin, seetripuun ja vaniljan aromit. Suussa kuiva, keskitäyteläinen mutta edelleen runsaan hedelmäinen viini on maltillisen hapokas ja pehmeätanniininen sallien ruokakumppaneillensa myös mausteisuutta.
Calvet d'Anjou Rosé
Anjoun viinialue sijaitsee Loire-joen keskijuoksulla Angersin ja Saumurin kaupunkien välimaastossa. Cabernet Francista (60%), Grolleausta (20%) ja Gamaysta (20%) valmistettu viini on kepeä, raikas mutta lempeä maltillisen jäännössokerinsa ansiosta. Tyypilliseen Anjoun tyyliin mansikkainen, vadelmainen, hieman persikkainen ja minttuinenkin roseeviini on ilahduttava kesäinen kumppani nautittavaksi sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti esimerkiksi grillikasviksille ja mausteisille(kin) äyriäisille ja kanalle. Aasialainen fried rice – voilà!
Calvet Cahors Malbec
Lounais-Ranskassa sijaitseva Cahors on punaviinialue. Siellä kypsyneet malbecit ovat tummanpuhuvia, täyteläisen marjaisia ja mausteisia viinejä, jotka suorastaan pyytävät grillattua lihaa kumppanikseen. Myös kovat kypsytetyt juustot sopivat hyvin voimakkaille Cahorsin viineille.
Syvän, rubiininpunaisen viinin tuoksua voisi kutsua pulleaksi: kypsää luumua, tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa ja mustikkaa täydentävät lakritsin, seetripuun ja vaniljan aromit. Suussa kuiva, keskitäyteläinen mutta edelleen runsaan hedelmäinen viini on maltillisen hapokas ja pehmeätanniininen sallien ruokakumppaneillensa myös mausteisuutta.