Toukokuun uutuudet

uutuusviini

Toukokuun uutuusviinit saapuvat Ranskan klassisilta alueilta sekä Portugalin Dourosta – grillikausi alkakoon!

Calvet’n viiniperheen keväiset uutuudet Bordeaux’sta, Anjousta ja Cahorsista

Rhonen Tain l’Hermitagessa viininviljelijäperheeseen vuonna 1799 syntynyt Jean Marie Calvet oli vasta 19-vuotias, kun hän päätti alkaa valmistaa viiniä omalla nimellään. Hän matkusteli pitkin Ranskan viinialueita opiskellen; ja vaikka hän asettuikin itse Bordeaux’hon, oli hänen kiinnostuksensa eri alueiden omalaatuisiin tyyleihin kuin ennustus: Nykyään Calvet tuottaa viiniä useilla klassisilla apellaatioilla Alsacesta Etelä-Ranskaan ja Burgundista Loireen.

Lisää uutuuksia täältä!

Suositukset

Calvet d'Anjou Rosé

Calvet d'Anjou Rosé

Anjoun viinialue sijaitsee Loire-joen keskijuoksulla Angersin ja Saumurin kaupunkien välimaastossa. Cabernet Francista (60%), Grolleausta (20%) ja Gamaysta (20%) valmistettu viini on kepeä, raikas mutta lempeä maltillisen jäännössokerinsa ansiosta. Tyypilliseen Anjoun tyyliin mansikkainen, vadelmainen, hieman persikkainen ja minttuinenkin roseeviini on ilahduttava kesäinen kumppani nautittavaksi sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti esimerkiksi grillikasviksille ja mausteisille(kin) äyriäisille ja kanalle. Aasialainen fried rice – voilà!

Ranska 12,48€
Calvet Cahors Malbec

Calvet Cahors Malbec

Lounais-Ranskassa sijaitseva Cahors on punaviinialue. Siellä kypsyneet malbecit ovat tummanpuhuvia, täyteläisen marjaisia ja mausteisia viinejä, jotka suorastaan pyytävät grillattua lihaa kumppanikseen. Myös kovat kypsytetyt juustot sopivat hyvin voimakkaille Cahorsin viineille.

Syvän, rubiininpunaisen viinin tuoksua voisi kutsua pulleaksi: kypsää luumua, tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa ja mustikkaa täydentävät lakritsin, seetripuun ja vaniljan aromit. Suussa kuiva, keskitäyteläinen mutta edelleen runsaan hedelmäinen viini on maltillisen hapokas ja pehmeätanniininen sallien ruokakumppaneillensa myös mausteisuutta.

Ranska 12,49€

Bordeaux on yksi Ranskan kahdeksasta viinialueesta, jolla on oikeus nimetä kuohuviininsä Crémantiksi. Sana kuvaa kuohuviinin kermaista moussea, ja sen säädökset ovat tiukat: alueittain määritellyt rypäleet (tässä tapauksessa Semillon 70% ja Cabernet Franc  30%) tulee poimia käsin, niiden tertut tulee puristaa kokonaisina ja vain osittain, ja myös niiden kuplakäymisen tulee tapahtua pulloissa samppanjan tapaan. Crémantin tulee kypsyä pullossa hiivasakkansa päällä vähintään 9 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan ja myyntiin laskuaan.

Vaalea oljenkeltainen viini tuoksuu avoimen omenaiselle, persikkaiselle, greipille ja aavistuksen ruohoniitylle, jonka seassa kukkivat leinikit. Suussa viini on kuiva, ryhdikkään hapokas ja mousseltaan reipas. Keskitäyteläinen makumaailma toistaa tuoksun aromit ja jättää jälkeensä raikkaan hedelmäisen fiiliksen. 

Ruokasuosituksena raikkautta kaipaavat kalaruoat, piiraat ja ruokaisat salaatit.

Ranska