Viinisuositukset salaatille

Viini salaatille

Viini salaatille x 3

Viiniposti kokosi viinisuositukset salaatille, joka ilmentää kesän raikkautta! Valitse salaateille sekä kesäisille ruoille raikkaita ja kevyitä valkoviinejä. Alla suosituksemme!

Ihania salaattireseptejä löydät K-Ruoan sivuilta, klikkaa tästä!

Suositukset

Black Tower Classic Riesling

Black Tower Classic Riesling

Suositun saksalaisen viinibrändin harmonisen kuiva ja mutkaton valkoviini. Viinissä on kalapöydän makuun sopivaa raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta.

Saksa 10,99€
Zenato Pinot Grigio

Zenato Pinot Grigio

Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. 

Italia 13,99€
Franck Millet Sancerre

Franck Millet Sancerre

Franck ja Betty Millet ovat viljelleet 23 hehtaarin viinitilaansa Sancerren kalkkipitoisilla kukkuloilla vuodesta 1991 lähtien. Tähdätessään korkealaatuisiin, kasvupaikkaansa ilmentäviini viineihin tärkein osa työstä tapahtuu viinitarhoilla. Köynnös on houkuteltava kasvattamaan juuriaan alaspäin vanhan merenpohjan fossiileja sisältävään maaperään ja satomäärää rajoitettava, jotta rypäleiden sisältö olisi mahdollisimman tiivistä. Kasvien terveys on erityisen tärkeää viineissä, joiden tyyli nojaa lajikkeen aromaattisiin ominaisuuksiin.

 Milletit käyttävät viinit viilennetyissä terästankeissa erityisen hitaasti, Sauvignon Blanc -lajikkeen aromikkuutta korostaen. Maitohappobakteerien ei anneta muuntaa viinin luonnollisen rapeaa hapokkuutta, mutta suutuntumaa on lisätty sekoittamalla viiniä sakkansa päällä 3-5 viikon ajan ennen kevyttä filtteröintiään ja pullotustaan.

 Viinin elegantti aromimaailma antaa tilaa herkillekin ruoille kuten vaalealle höyrytetylle kalalle ja uusille perunoille, mutta ryhdikkään rakenteensa ansiosta kantaa tuhdimmatkin elementit, kuten vuohenjuuston.

 

Ranska 28,90€