Viinisuositukset sipulikeitolle

viini sipulikeiton kanssa

Mikä viini sipulikeiton kanssa sopisi?

Lohturuokana tunnetun ranskalaisen sipulikeiton kaveriksi valitsimme yhden valkoisen ja yhden punaisen viinin - kaikille jotain!

Kokeile myös tätä K-Ruoan soseutettua sipulikeittoa!

Suositukset

Tommasi Valpolicella

Tommasi Valpolicella

Valpolicellan perinteikäs viinialue sijaitsee Italian Garda-järven läheisyydessä Veronan provinssissa. Viineissä käytetään alueen omia tyypillisiä lajikkeita Corvina Veronesea, Molinaraa sekä Rondinellaa.

Tommasin viinien tyyli on ihanalla tavalla rustiikkinen, eikä tämä Valpolicella poikkea linjasta: Sen runsaan marjaisia ja hapankirsikkaisia aromeja säestää hento nahkaisuus. Suussa keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini on myös makealla tavalla mausteinen ja aavistuksen paahteinen.

Valpolicellat ovat mainioita yleisviinejä, joita kannattaa pitää kaapissa vaikkapa yllättävien vieraiden varalta. Sitä on helppo yhdistää monen tyyppiseen ruokaan, oli suunnitelmissa sitten pastaa, pizzaa, pikkusuolaisia tai juustoja. Runsaan hedelmäisenä se kestää hieman mausteisuuttakin ja sen pehmeät tanniinit toimivat hyvin lihojen kanssa, mutta eivät ”jyrää” miedompiakaan, esimerkiksi haudutettuja lihoja. Italiassa Valpolicellaa suositellaankin perinteisesti esimerkiksi pasta Bologneselle sekä lasagnelle.

Italia 14,79€
Villa Antinori Bianco

Villa Antinori Bianco

Hedelmäinen toscanalainen valkoviini, jonka tyyli ja etiketti ovat pysyneet samoina jo 86 vuosikertaa! Helposti lähestyttävä ja elegantti valkoviini on kohonnut myös suomalaisten kestosuosikiksi, sillä se on hyvin monikäyttöinen. Vaaleiden pastojen ja risottojen, ruokaisten keittojen ja salaattien lisäksi se sopii myös antipastoille ja keveille kalaruoille – seurustelua unohtamatta.

Vaalean oljenkeltainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle. Keltaista omenaa, persikkaa ja vaaleita kukkia seuraa kevyt yrttisyys. Kuivaa mutta runsaan hedelmäistä makua ryhdittää miellyttävä hapokkuus, ja jälkimaku on tyylikkään mineraalinen.

Villa Antinori on sekoitus Antinorien perheen viinitarhojen valikoituja rypäleitä. Antinorien aatelisen suvun historia on merkittävä ja pitkä. Vuodesta 1385, jo 26 sukupolven ajan he ovat vaalineet viininvalmistuksen perinteitä, intohimoa ja intuitiota.

Lue lisää Antinorien suvusta ja viineistä täältä!

Italia 14,49€