Vuoden Punaviini 2019 – Tommasi Crearo

Tommasi Crearo

Viinilehden Vuoden Punaviini 2019 on julkaistu – Tommasi Crearo on jälleen voittaja!

Viinilehden Vuoden Punaviini ehdokkaat valittiin 30 punaviinin joukosta. Tommasi Crearo valikoitui kaikkein parhaimmaksi:

Sokkona maistetuissa viineissä oli jo aiemminkin ehdokkaina olleita viinejä, mutta ilahduttavasti myös uusia tuttavuuksia. Valkoviinien TOP 3:n valinta oli hieman haastavampi. Pyrimme löytämään ehdokkaiksi aina hieman erityylisiä viinejä. Tällä kertaa kolmen joukkoon kuitenkin valikoitui kaksi herkullista rieslingiä, joiden valinta vahvistettiin useamman uudelleen maistamisen perusteella. Vaikka punaviinejä oli huomattavasti enemmän, kärkikolmikko löytyi varsin nopeasti”, kertoo kilpailun toinen tuomari Antti Rinta-Huumo.

Lue artikkeli viiniperhe Tommasista!

Suositukset

Tommasi Crearo

Tommasi Crearo

Kun Tommasin viiniperheen 4. sukupolvi istutti Cabernet Francia Conca d’Oroon – yhdelle arvostetuimmista viinitarhoista Valpolicella Classicon sydämessä – saattoi muutama kulmakarva kohota. Alueen kuuluisien viinien sallitut rypälelajikkeet ja niiden sekoitussuhteet on tarkoin määritelty, mutta nyt viinintekijä päätti supertoscanalaisten tapaan astua kohti tulevaisuutta ja luoda jotain uutta. Syntyi Crearo – ”supervenetolainen”, jonka nimi viittaa italiankieliseen verbiin creare (=luoda, perustaa).

Crearo on rohkea ja tyylikäs esimerkki onnistuneesta innovaatiosta, jossa Cabernet Francin rouheus täydentää Corvina Veronesen muhkeita aromeja. Täyteläinen ja tiivis viini on tulvillaan jännittäviä, toisiaan täydentäviä aromeja aina hillotusta kirsikasta nahkaan ja soramaahan, pippurista orvokkiin ja paahdetusta kahvista kuivattuun luumuun. Valpolicellan alueelle tyypillinen hapankirsikkainen hapokkuus ja pehmeä tanniinisuus tasapainottavat uhkeaa kokonaisuutta. Viinin rustiikki ja rikas makumaailma on suussa eläväinen ja erittäin pitkä.

Italia 22,54€