Himahellan itsenäisyyspäivä: Mustikkagraavattua siikaa

Itsenäisyyspäivän menu
Ainekset

2 (noin 500g) suomustettua siikafileetä

2 rkl karkeaa merisuolaa

1 rkl sokeria

rouhittua valko- tai mustapippuria

4 rkl metsämustikkamurskaa

Itsenäisyyspäivän menu - alkuruoka: Mustikkagraavattu siika

  1. Pyöräytä muutama kierros pippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle. Levitä murskatut mustikat kalojen päälle.
  2. Pane fileet vastakkain, kääri ne alumiinifolioon ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan pienen painon alla.
  3. Pyyhi pois ylimääräinen suola ja mustikat ennen kalan viipalointia. Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.
  4. Tarjoa mustikkagraavattua siikaa cocktailpiirakoiden päällä, jotka olet sipaissut yrttituorejuustolla.

Valmista pääruoksi vielä Haudutettua lampaanpotkaa & bataatti-piparjuurisosetta ja jälkiruoaksi Karpaloinen Gin & Tonic -vaahto!

Tiina Rantanen

Tiina Rantanen

Kotilieden Himahella-blogista tunnettu Tiina Rantanen vinkkaa nyt Viinipostilaisille itsenäisyyspäivän menun. Inspiroidu kokonaisesta menusta tai nappaa yksittäisiä reseptejä – Tiinan resepteistä löytyy kaikkea kaikille!

“Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.”

Tutustu Tiinan Himahella-blogiin Kotiliedessä!

Resepti ja kuvat: Tiina Rantanen

Suositukset

Plaimont Comté Tolosan Sauvignon

Plaimont Comté Tolosan Sauvignon

Puhdas, tasapainoinen ja tyypillinen sauvingon blanc erinomaisessa hinta-laatusuhteessa! Runsaan yrttinen, kuiva sekä hapokas viini. Oivallinen kumppani kevyille kala- ja kasvisruoille, erityisesti yrttilisukkeiden kera.

Plaimont Sauvignon viini voitti pronssia Vuoden Viinit 2018 kilpailuissa.

Ranska 9,69€
Villa Antinori Bianco

Villa Antinori Bianco

Maailman rakastetuimpiin valkoviineihin lukeutuva toscanalainen Villa Antinori Bianco on hurmannut viininystäviä raikkaan hedelmäisellä, hennon kukkaisella ja tyylikkäällä mineraalisuudellaan aina vuodesta 1931. Erinomainen kumppani graavatulle siialle.

Italia 12,98€