Mustikkagraavattua siikaa cocktailpiirakalla

mustikkagraavattu siika
Ainekset

2 (noin 500g) suomustettua siikafileetä

2 rkl karkeaa merisuolaa

1 rkl sokeria

rouhittua valko- tai mustapippuria

4 rkl metsämustikkamurskaa

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen vinkkaa helpon mustikkagraavatun siian reseptin:

  1. Pyöräytä muutama kierros pippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle. Levitä murskatut mustikat kalojen päälle.
  2. Pane fileet vastakkain, kääri ne alumiinifolioon ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan pienen painon alla.
  3. Pyyhi pois ylimääräinen suola ja mustikat ennen kalan viipalointia. Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.
  4. Tarjoa mustikkagraavattua siikaa cocktailpiirakoiden päällä, jotka olet sipaissut yrttituorejuustolla.

 

 

Tutustu Tiinan Himahella-blogiin Kotiliedessä!

Resepti ja kuvat: Tiina Rantanen

Suositukset

Puhdas, tasapainoinen ja tyypillinen sauvingon blanc erinomaisessa hinta-laatusuhteessa! Runsaan yrttinen, kuiva sekä hapokas viini. Oivallinen kumppani kevyille kala- ja kasvisruoille, erityisesti yrttilisukkeiden kera.

Plaimont Sauvignon viini voitti pronssia Vuoden Viinit 2018 kilpailuissa.

Ranska
Villa Antinori Bianco

Villa Antinori Bianco

Maailman rakastetuimpiin valkoviineihin lukeutuva toscanalainen Villa Antinori Bianco on hurmannut viininystäviä raikkaan hedelmäisellä, hennon kukkaisella ja tyylikkäällä mineraalisuudellaan aina vuodesta 1931. Erinomainen kumppani graavatulle siialle.

Italia 13,49€