Mustikkagraavattua siikaa cocktailpiirakalla

2 (noin 500g) suomustettua siikafileetä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
rouhittua valko- tai mustapippuria
4 rkl metsämustikkamurskaa
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen vinkkaa helpon mustikkagraavatun siian reseptin:
- Pyöräytä muutama kierros pippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle. Levitä murskatut mustikat kalojen päälle.
- Pane fileet vastakkain, kääri ne alumiinifolioon ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan pienen painon alla.
- Pyyhi pois ylimääräinen suola ja mustikat ennen kalan viipalointia. Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.
- Tarjoa mustikkagraavattua siikaa cocktailpiirakoiden päällä, jotka olet sipaissut yrttituorejuustolla.
Tutustu Tiinan Himahella-blogiin Kotiliedessä!
Resepti ja kuvat: Tiina Rantanen
Suositukset
Puhdas, tasapainoinen ja tyypillinen sauvingon blanc erinomaisessa hinta-laatusuhteessa! Runsaan yrttinen, kuiva sekä hapokas viini. Oivallinen kumppani kevyille kala- ja kasvisruoille, erityisesti yrttilisukkeiden kera.
Plaimont Sauvignon viini voitti pronssia Vuoden Viinit 2018 kilpailuissa.
Ranska

Puhdas, tasapainoinen ja tyypillinen sauvingon blanc erinomaisessa hinta-laatusuhteessa! Runsaan yrttinen, kuiva sekä hapokas viini. Oivallinen kumppani kevyille kala- ja kasvisruoille, erityisesti yrttilisukkeiden kera.
Plaimont Sauvignon viini voitti pronssia Vuoden Viinit 2018 kilpailuissa.
