Kesäsalaatti & Kendermanns Classic Riesling
4 hengelle
600 g keitettyjä varhaisperunoita
1 nippu tuoretta parsaa
200 g kirsikkatomaatteja
40 g parmesanjuustoa
275 g marinoituja artisokansydämiä öljyssä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
80 g salaattisekoitusta (esim. babypinaattia ja rucolaa)
0,5 ruukkua basilikaa
suolaa, mustapippuria
- Halkaise perunat. Napsaise pois parsan kova tyvi ja kuori, jos parsa on kovin paksua, muuten sitä ei tarvitse kuoria. Halkaise tomaatit. Raasta parmesan karkeaksi raasteeksi.
- Paloittele artisokansydämet pienehköiksi paloiksi. Sekoita purkin öljyä n 3 rkl balsamiviinietikan ja sinapin kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Grillaa perunoita ja parsaa noin 5 min (voit tehdä tämän myös parilapannulla), kunnes saavat kauniin värin.
- Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi. Sekoita parsat, perunat, tomaatit, salaattisekoitus ja artisokanpalat ja laita tarjolle esim. isolla vadilla. Kaada päälle kastike ja koristele parmesanjuustolla ja basilikanlehdillä.
- Jauha vielä myllystä hieman suolaa ja mustapippuria salaatin päälle.
Kokeile kesän ruokapöydässä myös lohicarpacciota & vuohenjuustoa sekä västerbotten-juustotorttua kylmäsavulohella ja katkaravuilla!
Suositukset
Kendermanns Classic Riesling
Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin runsaan auringon alla saksalaisella osaamisella!
Raikas, puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus on ruokapöydän moniottelija – sopii niin kala-, kana kuin kasvisaterioille sekä aasialaisia makuja sisältävien ruokien kanssa!