Pääsiäisen jälkiruoka - Limettijogurttia, saksanpähkinää ja granaattiomenaa

Neljä annosta
gluteeniton, lakto-vege
Limettijogurttia, saksanpähkinää ja granaattiomenaa1 pussi (70 g) saksanpähkinöitä
4 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl lime curd -limettitahnaa
Koristeeksi
1/2 granaattiomenan siemenet
4 saksanpähkinää
raastettua limetin kuorta tai sitruunamelissaa
- Jätä pähkinäpussista neljä pähkinää jälkiruoan koristeeksi. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa tai veitsellä. Jaa pähkinärouhe jälkiruokamaljan tai viinilasin pohjalle.
- Sekoita keskenään jogurtti ja limettitahna. Lusikoi tahna pähkinärouheen päälle.
- Pyöräytä granaattiomenaa pari kertaa työtasoa vasten. Halkaise se ja koputtele siemenet irti hedelmästä puukauhalla. Lusikoi siemenet jogurtin päälle.
- Pese limetti ja raasta siitä muutama kuorisuikale jälkiruoan koristeeksi. Voit käyttää apuna esimerkiksi perunankuorimaveistä. Voit korvata limetinkuoren sitruunamelissan lehdellä. Viimeistele jogurttiannokset kuoriraasteella ja saksanpähkinöillä.
Suositukset
Gancia Asti
Jälkiruoan kumppaniksi valitsimme Gancia Astin. Kuohuviini on makea, hieman hapokas, raikas ja miellyttävän hedelmäinen kuohuviini, josta voi aistia myös sitruunaa ja rusinaa. Gancia Astia löytyy Alkosta 0,2 l, 0,375 l sekä 0,75 l pulloissa – pienemmälle ja suuremmalle seurueelle tai ihan vain omaksi nautinnoksi.

Gancia Asti
Jälkiruoan kumppaniksi valitsimme Gancia Astin. Kuohuviini on makea, hieman hapokas, raikas ja miellyttävän hedelmäinen kuohuviini, josta voi aistia myös sitruunaa ja rusinaa. Gancia Astia löytyy Alkosta 0,2 l, 0,375 l sekä 0,75 l pulloissa – pienemmälle ja suuremmalle seurueelle tai ihan vain omaksi nautinnoksi.