Pääsiäisen jälkiruoka - Limettijogurttia, saksanpähkinää ja granaattiomenaa

Pääsiäisen jälkiruoka - Limettijogurttia, saksanpähkinää ja granaattiomenaa
Ainekset

Neljä annosta

gluteeniton, lakto-vege

Limettijogurttia, saksanpähkinää ja granaattiomenaa

1 pussi (70 g) saksanpähkinöitä

4 dl kreikkalaista jogurttia

1 dl lime curd -limettitahnaa

Koristeeksi

1/2 granaattiomenan siemenet

4 saksanpähkinää

raastettua limetin kuorta tai sitruunamelissaa

Ohjeet:
  1. Jätä pähkinäpussista neljä pähkinää jälkiruoan koristeeksi. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa tai veitsellä. Jaa pähkinärouhe jälkiruokamaljan tai viinilasin pohjalle.
  2. Sekoita keskenään jogurtti ja limettitahna. Lusikoi tahna pähkinärouheen päälle.
  3. Pyöräytä granaattiomenaa pari kertaa työtasoa vasten. Halkaise se ja koputtele siemenet irti hedelmästä puukauhalla. Lusikoi siemenet jogurtin päälle.
  4. Pese limetti ja raasta siitä muutama kuorisuikale jälkiruoan koristeeksi. Voit käyttää apuna esimerkiksi perunankuorimaveistä. Voit korvata limetinkuoren sitruunamelissan lehdellä. Viimeistele jogurttiannokset kuoriraasteella ja saksanpähkinöillä.

Suositukset

Gancia Asti

Gancia Asti

Jälkiruoan kumppaniksi valitsimme Gancia Astin. Kuohuviini on makea, hieman hapokas, raikas ja miellyttävän hedelmäinen kuohuviini, josta voi aistia myös sitruunaa ja rusinaa. Gancia Astia löytyy Alkosta 0,2 l, 0,375 l sekä 0,75 l pulloissa – pienemmälle ja suuremmalle seurueelle tai ihan vain omaksi nautinnoksi.

Italia 11,99€