Pistaasipesto resepti

star

5.0

1 arvio

pistaasipesto resepti
Pistaasipesto raaka-aineet

Neljälle

1 pss (70 g) kuorittuja pistaasipähkinöitä

2 valkosipulinkynttä

50 g (n. 1,5 dl) raastettua parmesaania

1 dl oliiviöljyä

¼ pss (65 g pss) pinaattia 

1 pnt tuoretta basilikaa (säästä muutama lehti koristeluun)

1 pieni sitruuna

suolaa ja pippuria

Muut raaka-aineet

400 g pastaa (esim. tagliatelle)

¾ pss (65 g pss) pinaattia

1,5 dl tuoreita herneitä

200 g keltaisia kirsikkatomaatteja

1/2 dl Tommasi Pinot Grigio -valkoviiniä

1 (125 g) burrata

suolaa, pippuria ja öljyä

Lisäksi

pistaasipähkinöitä rouhittuna ja raastettua parmesaania annosten koristeluun

basilikaa hienonnettuna (säästetty peston valmistuksesta)

Helppo pistaasipesto ohje – Pistaasipestopastan resepti

Pesto tuunataan nyt pistaaseilla! Pestokastike valmistetaan tavallisesti pinjansiemenistä, mutta tässä reseptissä pinjansiement vaihdetaan pistaasipähkinöihin. Pistaasipähkinät tuovat pestoon ihanan paahteisen maun. Pistaasipestopasta on helppo valmistaa itse – pistaasipestoa saa joko purkista valmiina, mutta sen valmistaminen on myös vaivatonta. Seuraa vain alla olevaa pistaasipeston reseptiä ja lupaamme, että tulet rakustamaan tähän pastaan!

Pistaasipesto ohje

  1. Valmista ensin pesto. Kuori valkosipulinkynnet ja purista sitruunan mehu. Lisää kaikki peston raaka-aineet kulhoon ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hienonna sauvasekoittimella rouheaksi pestoksi.
  2. Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja säästä noin 2 dl keitinvettä.
  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuumenna paistinpannulla hieman öljyä ja paahda tomaatteja hetki, kunnes ne saavat kevyesti väriä. Lisää herneet sekä valkoviini ja anna viinin keittyä kasaan kevyesti.
  4. Lisää valutettu pasta ja sekoita joukkoon pistaasipesto sekä pinaatti. Anna lämmetä. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä, jotta kastikkeesta tulee sopivan paksuista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  5. Annostele pistaasipestopasta lautasille tai tarjoile laakealta vadilta. Jos tarjoilet pistaasipestopastan vadilta, aseta burrata kokonaisena pastan päälle. Jos tarjoilet pastan annoksina, voit repiä burratasta paloja jokaisen annoksen päälle. Viimeistele ennen tarjoilua parmesaaniraasteella, hienonnetulla basilikka ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Vinkki! Voit tarjoilla pistaasipestoa myös esimerkiksi kesäisten grilliruokien seurana.

Suositukset

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Tämä monikäyttöinen pinot grigio tulee suoraan Valpolicellan sydämestä. Raikkaan Tommasi Le Rosse Pinot Grigion keskitäyteläinen maku on kuiva mutta hedelmäinen. Aromimaailma uhkuu kypsää omenaa ja päärynää. Tämä valkoviini on mainio valinta niin pistaasipestopastalle kuin kala- ja äyriäisruoille, ja toki myös seurustelun lomaan!

Italia 15,49€