Pistaasipesto resepti

Neljälle
1 pss (70 g) kuorittuja pistaasipähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
50 g (n. 1,5 dl) raastettua parmesaania
1 dl oliiviöljyä
¼ pss (65 g pss) pinaattia
1 pnt tuoretta basilikaa (säästä muutama lehti koristeluun)
1 pieni sitruuna
suolaa ja pippuria
Muut raaka-aineet400 g pastaa (esim. tagliatelle)
¾ pss (65 g pss) pinaattia
1,5 dl tuoreita herneitä
200 g keltaisia kirsikkatomaatteja
1/2 dl Tommasi Pinot Grigio -valkoviiniä
1 (125 g) burrata
suolaa, pippuria ja öljyä
Lisäksipistaasipähkinöitä rouhittuna ja raastettua parmesaania annosten koristeluun
basilikaa hienonnettuna (säästetty peston valmistuksesta)
Helppo pistaasipesto ohje – Pistaasipestopastan resepti
Pesto tuunataan nyt pistaaseilla! Pestokastike valmistetaan tavallisesti pinjansiemenistä, mutta tässä reseptissä pinjansiement vaihdetaan pistaasipähkinöihin. Pistaasipähkinät tuovat pestoon ihanan paahteisen maun. Pistaasipestopasta on helppo valmistaa itse – pistaasipestoa saa joko purkista valmiina, mutta sen valmistaminen on myös vaivatonta. Seuraa vain alla olevaa pistaasipeston reseptiä ja lupaamme, että tulet rakustamaan tähän pastaan!
Pistaasipesto ohje
- Valmista ensin pesto. Kuori valkosipulinkynnet ja purista sitruunan mehu. Lisää kaikki peston raaka-aineet kulhoon ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hienonna sauvasekoittimella rouheaksi pestoksi.
- Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja säästä noin 2 dl keitinvettä.
- Halkaise kirsikkatomaatit. Kuumenna paistinpannulla hieman öljyä ja paahda tomaatteja hetki, kunnes ne saavat kevyesti väriä. Lisää herneet sekä valkoviini ja anna viinin keittyä kasaan kevyesti.
- Lisää valutettu pasta ja sekoita joukkoon pistaasipesto sekä pinaatti. Anna lämmetä. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä, jotta kastikkeesta tulee sopivan paksuista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Annostele pistaasipestopasta lautasille tai tarjoile laakealta vadilta. Jos tarjoilet pistaasipestopastan vadilta, aseta burrata kokonaisena pastan päälle. Jos tarjoilet pastan annoksina, voit repiä burratasta paloja jokaisen annoksen päälle. Viimeistele ennen tarjoilua parmesaaniraasteella, hienonnetulla basilikka ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Vinkki! Voit tarjoilla pistaasipestoa myös esimerkiksi kesäisten grilliruokien seurana.
Suositukset

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio
Tämä monikäyttöinen pinot grigio tulee suoraan Valpolicellan sydämestä. Raikkaan Tommasi Le Rosse Pinot Grigion keskitäyteläinen maku on kuiva mutta hedelmäinen. Aromimaailma uhkuu kypsää omenaa ja päärynää. Tämä valkoviini on mainio valinta niin pistaasipestopastalle kuin kala- ja äyriäisruoille, ja toki myös seurustelun lomaan!