Kulissien takana - Eevi

viiniposti eevi

Tiesitkö, että Viinipostin takana häärää viinialan ammattilaisia viinien maahantuontiyrityksistä?

Uudessa juttusarjassa kurkistamme viinipostilaisten työpäiviin. Millainen on viininmaahantuojan työpäivä, keitä me olemme ja miten olemme päätyneet alalle? 

Viinipostin kulisseissa häärää reilun 30 hengen iloinen joukko. Työtehtävämme ovat yhtä kaukana toisistaan kuin asuinpaikkamme: joku asuu Hangossa ja suunnittelee tv-mainoksia, kun toinen viettää suuren osan ajastaan Lapissa kiertämässä ravintoloita. Kaikkia yhdistää rakkaus hyvään juomaan, ruokaan ja yhdessäoloon.

Kuka?

Nimi: Eevi, 29

Kaupunki: Helsinki

Rooli: Markkinointityyppi

Päädyin alalle

reilut viisi vuotta sitten. Lukion jälkeen kiinnostuin elintarviketieteistä, joita päädyinkin opiskelemaan Helsingin Yliopistolle. Opintojen ohella sain ensimmäisen kosketuksen alkoholialaan tekemällä ajoittain promoja alkoholiyrityksille. Hyvän ystäväni äiti työskenteli alkoholialalla, ja hänen kauttaan kiinnostuin viinien ja väkevien maailmasta. Ajattelin, että minäkin haluan tehdä tuota! Kun sain kandin valmiiksi, lähetin työhakemuksia alkoholin maahantuojille, ja onnekseni pian tärppäsi. Aloitin markkinoinnin ”yleisheppuna” Interbrands Wines & Spiritsillä vuonna 2017. 

Tavallinen työpäiväni koostuu

aika moninaisista tehtävistä. Pääasiallisesti hoidan kaikkea Viinipostiin liittyvää: ylläpidän sivustoa, hoidan julkaisut niin somessa kuin nettisivuilla, laadin uutiskirjeet sekä kommunikaation Alkon suuntaan. Suunnittelen kampanjoita, käyn kirjeenvaihtoa tuottajien kanssa, osallistun koulutuksiin ja maisteluihin, järjestän Viinipostin tastingejä ja muita tapahtumia. Saan ideoida ja toteuttaa paljon.

Parasta työssäni on

innostus alaa ja tuotteita kohtaan. Ihan parasta on, kun pääsee tuottajalle käymään, näkee itse tarhat ja valmistuksen ja saa kuulla kaikki tarinat tuottajalta itseltään. Matkat antavat niin paljon inspiraatiota ja intoa viedä tuottajien tarinaa ja viestiä eteenpäin. Tykkään työstä ihmisten parissa ja on kiva myös tavata kuluttajia – osa viinipostilaisista on tullut jo aivan tutuiksi tässä vuosien mittaan. On kiva olla osana viinikulttuurin kehittämistä! Täytyy myös mainita työkaverit: meillä on mahtava tunnelma ja on aika hienoa, kun kaikilla on sama jaettu intohimo alaa kohtaan.

Viinissä minua kiehtoo

elintarviketaustani takia sen valmistus ja rooli ruokapöydässä. Yhtä hyvin voisin innostua vaikka perunasta! Viininviljelijät ovat pohjimmiltaan ihan samanlaisia maanviljelijöitä, mutta viinin ihanuus korostuu niin monessa: se on herkuttelua ja hedonismia, jatkuvaa oppimista.

Suosittelen kaikille

panostamaan joskus hieman parempaan viinin. Suosittelen vähentämään määrää ja sen sijaan panostamaan laatuun. Kuinka helposti laitamme ruokakaupassa 5 euroa enemmän heräteostoksiin, mutta jostain syystä Alkossa pihiys iskee ja pitäydymme aina samassa hintarajassa. Parilla kympillä saa jo tosi hyviä viinejä, itseäni kiinnostaa mm. ripasso -menetelmällä tehdyt muhkeat viinit. Viiniostoksissani luotan klassikkotuottajiin, joilla on historiaa ja omat tarhat. 

Toiseksi, suosittelen kaikille luottamaan omaan makuun. Ihan sama mitä se on!