G.H. Martel samppanjatasting @ Ranskan suurlähetystö 21.11.2023
Tervetuloa G.H. Martelin samppanjatastingiin maistelemaan perheyhtiön upeita samppanjoita!
Illan saapuu emännöimään Ranskasta asti samppanjatalon vientijohtaja Corinne Couchou-Meillot.
G.H. Martel
G.H. Martel on Vuonna 1869 Avenay Val d’Or kylässä Epernayn lähellä perustettu Samppanjatalo. G.H. Martel & Co Groupilla on yli 200 hehtaaria omia viljelyjä ja se ostaa rypäleitä viljelijöiltä yli 800 hehtaarin alueelta. Yrityksellä on kolme perinteistä rypäleiden puristamoa ja 20 000 m2 kellareita. G.H. Martel & Co samppanjan persoonallinen maku ja hienostuneisuus perustuu Rapeneau-perheen taitoon, joka on siirtynyt isältä pojalle neljän sukupolven ajan.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
G.H. Martel Collection Familiale 2012
Charles de Cazanove Millesime 2016
Chateau de Bligny Blanc de Blanc 2009
Aika: Tiistai 21.11.2023 klo 18:00-19:30
Paikka: Ranskan suurlähetystö (Itäinen Puistotie 13, 00140 Helsinki)
Hinta: 60 €/hlö (maksetaan paikan päällä)
Muuta:
- Suurlähetystöön päästäksesi tarvitset virallisen henkilöllisyystodistuksen (passi tai henkilökortti). Huomioithan, että ajokortti ei kelpaa.
- Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää
- Tulethan ajoissa paikalle
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
G.H. Martel Prestige Brut
Rypäleet
55% Pinot Noiria, 40% Chardonnayta ja 5% Meunieria
Väri
Keskisyvä oljenkeltainen
Tuoksu
Tuoksuu kypsän hedelmäiselle ja runsaan paahtoleipäiselle. Omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja banaania.
Maku
Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen aromit: paahtoleipää, voita, keksiä ja pähkinää. Suussa kuivaa ja hapokasta kokonaisuutta pyöristää runsas hedelmäisyys, ja runsaan moussen omaava viini toistaa maussa tuoksun aromit jättäen jälkeensä mineraalien ja hedelmien kirjon.
Ruokasuositus
Äyriäiset, kala, simpukat ja blini
G.H. Martel Collection Familiale Millesimé 2012
Kasvuympäristö
Tämä vuosikerta on valmistettu rypäleistä, jotka ovat peräisin kahdelta maineikkaalta alueelta; Côte des Bar ja Montagne de Reims. Alueiden yhdistelmä tuo lopputuotteeseen monimutkaisuutta ja syvyyttä.
Valmistus
G.H. Martel Millesime Champagne Brut 2012 on huolellisen viininvalmistuksen tulos. Vuoden 2012 kevät- ja kesäkausi olivat vaikeat sadon kasvun kannalta. Rypäleet kuitenkin kypsyivät odotettua paremmin, mikä näkyy lopputuotteen tasapainoisena makuna ja hapokkuutena.
Rypäleet
50 % Pinot Noir, 40 % Chardonnay, 10 % Meunier
Väri
Vaaleankeltainen väri kultaisin sävyin, vihjaillen viinin kypsyydestä.
Tuoksu
Elegantti ja monimutkainen tuoksu, paljastaen kukkaisia ja hedelmäisiä aromeja.
Maku
Elävä ja herkkä maku, samppanja tarjoaa herkullisia eksoottisten hedelmien aromeja. Kokonaisuutena runsas ja jälkimaku on harmoninen. Erinomainen vuosikerta!
Ruokasuositus
Tämä samppanja täydentää mereneläviä elegantisti, olipa kyse sitten ostereista, simpukoista tai muista meren antimista.
Charles de Cazanove Tradition Millésimé
Kasvuympäristö
Viinin rypäleet on valikoitu ainoastaan Premier Cru kylistä. Chardonnay: Côte des Blancs. Pinot Noir: Montagne de Reims sekä Marne -laakso
Valmistus
Valikoitujen Chadonnay (56%) ja Pinot Noir (44%) -viinien blendauksen ja pullokäymisen jälkeen viinien on annettu levätä hiivasakkoineen 6 vuoden ajan ennen uudellen korkitustaan ja 8 gramman sokerilisäystään.
Rypäleet
56% Chardonnay, 44% Pinot Noir
Väri
Vaalea, hieman kehittynyt oljen keltainen
Tuoksu
Leveä, kehittynyt, moniulotteinen: konsentroitunut omena, persikan kuori, greippi, marsipaani, kuivuneet lehdet, kreemillä täytetty briossi
Maku
Erittäin kuiva ja sivaltavan hapokas, kuitenkin mousseltaan pehmeän kermainen. Leveä, tiivis ja kehittynyt hedelmäisyys sekä pitkän kypsytyksen tuomat aromit jatkavat pitkään suussa kaikin puolin täyteläisessä ja uljaassa kokonaisuudessa.
Ruokasuositus
Uljas kokonaisuus on helppo yhdistää kermaisille kokonaisuuksille, joissa saa olla myös kehittyneitä syksyn aromeja: sienirisotto, valkohomejuustot, runsaat kalat vihannespedillä
Château de Bligny BdB Millésime Champagne Brut 2010
Kasvuympäristö
Côte des Bar. Aube. Blignyn kylä. 30 ha, 8 tonttia. Blignyn ilmasto on hyvin ainutlaatuinen: ankara, mannermainen ja valtamerellinen, keskilämpötilan ollessa on 15 °C. Maaperällä on tärkeä osa samppanjan tyylissä. Château de Blignystä, Marnoargileux (savi), koostuu Kimmeridgin kalkkikivestä. Rinteet ovat erittäin jyrkkiä, mikä on Barrois'n viiniköynnöksille yksi erikoisominaisuuksista.
Valmistus
Vuosi 2009 oli poikkeuksellisen leuto. Rypäleet olivat sadonkorjuun aikana täydellisesti kypsyneet ja hygieniaolot olivat erinomaiset.
Rypäleet
100 % Chardonnay
Väri
Ylellisen vaaleankeltainen, hienostuneiden kuplien kera
Tuoksu
Aromaattinen, jossa mukana sitrushedelmiä, aavistus persikkaa ja päärynää, sekä hieman vaniljaa
Maku
Raikas, mineraalisen ja hedelmäinen, kokonaisuuden ollessa hienostuneen pyöreä
Ruokasuositus
Täydellinen samppanja aperitiiviksi, ruokaparina vasikanlihatartar.
GH Martel Doux
Valmistus
Käsinpoimituista rypäleistä 100 % AOC SAMPPANJA / 1. käyminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä / 2. käyminen pullossa vähintään 30 kuukautta sakalla.
Rypäleet
55% Pinot Noir, 20% Chardonnay, 25% Pinot Meunier
Väri
Vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Hunajainen, aromaattinen, sitruksinen
Maku
Pyöreä, hunajainen, aromaattisen monimuotoinen ja erittäin tasapainoinen
Ruokasuositus
Seurusteluun ja makeiden jälkiruokien kumppaniksi
G.H. Martel Prestige Brut
Rypäleet
55% Pinot Noiria, 40% Chardonnayta ja 5% Meunieria
Väri
Keskisyvä oljenkeltainen
Tuoksu
Tuoksuu kypsän hedelmäiselle ja runsaan paahtoleipäiselle. Omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja banaania.
Maku
Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen aromit: paahtoleipää, voita, keksiä ja pähkinää. Suussa kuivaa ja hapokasta kokonaisuutta pyöristää runsas hedelmäisyys, ja runsaan moussen omaava viini toistaa maussa tuoksun aromit jättäen jälkeensä mineraalien ja hedelmien kirjon.
Ruokasuositus
Äyriäiset, kala, simpukat ja blini
G.H. Martel Collection Familiale Millesimé 2012
Kasvuympäristö
Tämä vuosikerta on valmistettu rypäleistä, jotka ovat peräisin kahdelta maineikkaalta alueelta; Côte des Bar ja Montagne de Reims. Alueiden yhdistelmä tuo lopputuotteeseen monimutkaisuutta ja syvyyttä.
Valmistus
G.H. Martel Millesime Champagne Brut 2012 on huolellisen viininvalmistuksen tulos. Vuoden 2012 kevät- ja kesäkausi olivat vaikeat sadon kasvun kannalta. Rypäleet kuitenkin kypsyivät odotettua paremmin, mikä näkyy lopputuotteen tasapainoisena makuna ja hapokkuutena.
Rypäleet
50 % Pinot Noir, 40 % Chardonnay, 10 % Meunier
Väri
Vaaleankeltainen väri kultaisin sävyin, vihjaillen viinin kypsyydestä.
Tuoksu
Elegantti ja monimutkainen tuoksu, paljastaen kukkaisia ja hedelmäisiä aromeja.
Maku
Elävä ja herkkä maku, samppanja tarjoaa herkullisia eksoottisten hedelmien aromeja. Kokonaisuutena runsas ja jälkimaku on harmoninen. Erinomainen vuosikerta!
Ruokasuositus
Tämä samppanja täydentää mereneläviä elegantisti, olipa kyse sitten ostereista, simpukoista tai muista meren antimista.
Charles de Cazanove Tradition Millésimé
Kasvuympäristö
Viinin rypäleet on valikoitu ainoastaan Premier Cru kylistä. Chardonnay: Côte des Blancs. Pinot Noir: Montagne de Reims sekä Marne -laakso
Valmistus
Valikoitujen Chadonnay (56%) ja Pinot Noir (44%) -viinien blendauksen ja pullokäymisen jälkeen viinien on annettu levätä hiivasakkoineen 6 vuoden ajan ennen uudellen korkitustaan ja 8 gramman sokerilisäystään.
Rypäleet
56% Chardonnay, 44% Pinot Noir
Väri
Vaalea, hieman kehittynyt oljen keltainen
Tuoksu
Leveä, kehittynyt, moniulotteinen: konsentroitunut omena, persikan kuori, greippi, marsipaani, kuivuneet lehdet, kreemillä täytetty briossi
Maku
Erittäin kuiva ja sivaltavan hapokas, kuitenkin mousseltaan pehmeän kermainen. Leveä, tiivis ja kehittynyt hedelmäisyys sekä pitkän kypsytyksen tuomat aromit jatkavat pitkään suussa kaikin puolin täyteläisessä ja uljaassa kokonaisuudessa.
Ruokasuositus
Uljas kokonaisuus on helppo yhdistää kermaisille kokonaisuuksille, joissa saa olla myös kehittyneitä syksyn aromeja: sienirisotto, valkohomejuustot, runsaat kalat vihannespedillä
Château de Bligny BdB Millésime Champagne Brut 2010
Kasvuympäristö
Côte des Bar. Aube. Blignyn kylä. 30 ha, 8 tonttia. Blignyn ilmasto on hyvin ainutlaatuinen: ankara, mannermainen ja valtamerellinen, keskilämpötilan ollessa on 15 °C. Maaperällä on tärkeä osa samppanjan tyylissä. Château de Blignystä, Marnoargileux (savi), koostuu Kimmeridgin kalkkikivestä. Rinteet ovat erittäin jyrkkiä, mikä on Barrois'n viiniköynnöksille yksi erikoisominaisuuksista.
Valmistus
Vuosi 2009 oli poikkeuksellisen leuto. Rypäleet olivat sadonkorjuun aikana täydellisesti kypsyneet ja hygieniaolot olivat erinomaiset.
Rypäleet
100 % Chardonnay
Väri
Ylellisen vaaleankeltainen, hienostuneiden kuplien kera
Tuoksu
Aromaattinen, jossa mukana sitrushedelmiä, aavistus persikkaa ja päärynää, sekä hieman vaniljaa
Maku
Raikas, mineraalisen ja hedelmäinen, kokonaisuuden ollessa hienostuneen pyöreä
Ruokasuositus
Täydellinen samppanja aperitiiviksi, ruokaparina vasikanlihatartar.
GH Martel Doux
Valmistus
Käsinpoimituista rypäleistä 100 % AOC SAMPPANJA / 1. käyminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä / 2. käyminen pullossa vähintään 30 kuukautta sakalla.
Rypäleet
55% Pinot Noir, 20% Chardonnay, 25% Pinot Meunier
Väri
Vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Hunajainen, aromaattinen, sitruksinen
Maku
Pyöreä, hunajainen, aromaattisen monimuotoinen ja erittäin tasapainoinen
Ruokasuositus
Seurusteluun ja makeiden jälkiruokien kumppaniksi