Ihastuttavat roseeviinit -tasting @ Helsinki 23.5.2022
Tervetuloa Viinipostin Ihastuttavat roseeviinit -tastingiin maistelemaan kevään ja kesän herkullisimpia roseeviinejä!
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista roseeviiniä, joita suosittelemme tulevaa sesonkia silmällä pitäen.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Château d'Esclans Whispering Angel
Aika: Maanantai 23.5.2022 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 25 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Caves d'Esclans Whispering Angel
Valmistus
Sadonkorjuu tapahtuu käsin ja rajoittuu aamupäivään ennen kuin tulee liian kuuma. Rypäleet lajitellaan, rangat poistetaan ja puristetaan hellästi 7-8°C lämpötilassa. Viini käy teräksessä ja hiivasakka sekoitetaan (Batonnage) kahdesti viikossa.
Väri
Pastellin vaaleanpunainen
Tuoksu
Tuoksu on kukkea, punamarjainen ja raikas.
Maku
Viini on kuiva, kohtalaisen hapokas mutta suutuntumaltaan miellyttävä ja pehmeä. Maussa hienostuneet marjan aromit yhdistyvät raikkaaseen mineraalisuuteen. Viini tekee vaikutuksen maistajaansa.
Ruokasuositus
Whispering Angel sopii monipuolisesti erilaisille ruuille. Esimerkiksi välimerelliset annokset ja charcuterie sopii täydellisesti. Viini kestää hyvin mausteita sekä yrttejä.
Valmistus
Rypäleet poimitaan käsin pieniin 15 kg koreihin. Saapuessaan viinimölle rypäleet puristetaan hellävaroen, minkä jälkeen ne kylmämaseroidaan 12-24 tunnin ajan. Käyminen matellitankeissa kontrolloidussa lämpötilassa 14-16 ºC. Ei tynnyrikypsytystä.
Väri
Haalean lohenpunainen
Tuoksu
Aromia hallitsevat punaiset marjat
Maku
Tasapainonen, hapokas, pitkä maku
Ruokasuositus
Aperitiivinä tai Välimerellisten herkkujen kuten salaattien kanssa. Myös aasialaiset ruoat.
Portugali
Engel Pinot Noir Rosé Organic
Valmistus
Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, malolaktinen fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 6-8 kuukautta, kirkastus ja erittäin hieno suodatus ennen pullotusta.
Väri
Erittäin kaunis ja kirkas granaattiomenan ja karviaisen kuulakas keltainen väri.
Tuoksu
Avoin ja intensiivinen, erittäin raikas hedelmäinen tuoksu Morello-kirsikkaa ja karviaisen aromia. Aistittavissa myös Pinot Noir -rypäleelle tuttua nahkaa ja kuuman leivän vivahteita.
Maku
Raikas ja notkea suutuntuma, tyylikäs ja helposti juotava, pyöreä ja miellyttävä maku. Suussa Morello-kirsikka, maitoleipä ja voideltu tattaripannukakku.
Ruokasuositus
Kevyet grilliruoat, vaalea liha, kuten kana ja porsas, salaatit ja vihannekset.
Zenato Rosé San Benedetto
Valmistus
Rypäleet poimitaan käsin syyskuun toisen puoliskon ja lokakuun ensimmäisen puoliskon välisenä aikana ja puristetaan varovasti. Hidas käyminen terästankeissa lämpökontrolloidussa 17 °C asteessa eri rypälelajikkeiden eheyden säilyttämiseksi.
Väri
Korallinpunainen
Tuoksu
Runsaan hedelmäinen, miedosti kukkainen tuoksu, jossa raikkaita punaisia marjoja, villimansikoita, sitrushedelmiä, hieman yrttisyyttä.
Maku
Kuiva ja kypsän marjaisa maku, jossa villimansikan, punaherukan, vadelman ja kirsikan vivahteita. Melko runsasta marjaisuutta tukee raikas hapokkuus ja hieman sitruunainen ja miedosti yrttinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Kalaruoat ja äyriäiset, pastat, vaalea liha, salaatit ja antipastot.
Tormaresca Calafuria
Valmistus
Rypäleet kerätään ja valikoidaan käsin, viedään kellariin ja puristetaan hellävaroen. Rypälemassa viilennetään 10 asteiseksi ja sen annetaan kerätä kaikki rypäleelle ominaiset aromit talteen, sekä kuorista saatu punainen väri. Rypälemehu siirretään terästankkeihin, jossa tapahtuu alkoholikäyminen viileässä 16 asteen lämpötilassa. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään lyhyen ajan terästankeissa ja vielä neljä kuukautta pullossa ennen myyntiin laskua.
Väri
Vaaleanpunainen, koralliin vivahtava sävy.
Tuoksu
Runsaassa tuoksussa herkullisia hedelmiä, metsän marjoja, kukkia, kuten ruusua, laventelia ja kirsikankukkaa.
Maku
Kuiva, hedelmäinen, tasapainoinen, tyylikäs ja raikas.
Ruokasuositus
Monipuolinen ruokaviini: reilut salaatit, pastat, antipastot, kalaruoat ja sopii myös nautiskeluun ihan sellaisenaan!
Väri
Herkkä rosésävy vaaleanpunaisilla heijastuksilla
Tuoksu
Sitrushedelmäinen hento tuoksu
Maku
Eksoottisen hedelmäinen, raikas ja mineraalinen
Ruokasuositus
Aperitiivi tai kalan, salaattien sekä grilliruokien kumppani
Unkari
Caves d'Esclans Whispering Angel
Valmistus
Sadonkorjuu tapahtuu käsin ja rajoittuu aamupäivään ennen kuin tulee liian kuuma. Rypäleet lajitellaan, rangat poistetaan ja puristetaan hellästi 7-8°C lämpötilassa. Viini käy teräksessä ja hiivasakka sekoitetaan (Batonnage) kahdesti viikossa.
Väri
Pastellin vaaleanpunainen
Tuoksu
Tuoksu on kukkea, punamarjainen ja raikas.
Maku
Viini on kuiva, kohtalaisen hapokas mutta suutuntumaltaan miellyttävä ja pehmeä. Maussa hienostuneet marjan aromit yhdistyvät raikkaaseen mineraalisuuteen. Viini tekee vaikutuksen maistajaansa.
Ruokasuositus
Whispering Angel sopii monipuolisesti erilaisille ruuille. Esimerkiksi välimerelliset annokset ja charcuterie sopii täydellisesti. Viini kestää hyvin mausteita sekä yrttejä.
Valmistus
Rypäleet poimitaan käsin pieniin 15 kg koreihin. Saapuessaan viinimölle rypäleet puristetaan hellävaroen, minkä jälkeen ne kylmämaseroidaan 12-24 tunnin ajan. Käyminen matellitankeissa kontrolloidussa lämpötilassa 14-16 ºC. Ei tynnyrikypsytystä.
Väri
Haalean lohenpunainen
Tuoksu
Aromia hallitsevat punaiset marjat
Maku
Tasapainonen, hapokas, pitkä maku
Ruokasuositus
Aperitiivinä tai Välimerellisten herkkujen kuten salaattien kanssa. Myös aasialaiset ruoat.
Engel Pinot Noir Rosé Organic
Valmistus
Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, malolaktinen fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 6-8 kuukautta, kirkastus ja erittäin hieno suodatus ennen pullotusta.
Väri
Erittäin kaunis ja kirkas granaattiomenan ja karviaisen kuulakas keltainen väri.
Tuoksu
Avoin ja intensiivinen, erittäin raikas hedelmäinen tuoksu Morello-kirsikkaa ja karviaisen aromia. Aistittavissa myös Pinot Noir -rypäleelle tuttua nahkaa ja kuuman leivän vivahteita.
Maku
Raikas ja notkea suutuntuma, tyylikäs ja helposti juotava, pyöreä ja miellyttävä maku. Suussa Morello-kirsikka, maitoleipä ja voideltu tattaripannukakku.
Ruokasuositus
Kevyet grilliruoat, vaalea liha, kuten kana ja porsas, salaatit ja vihannekset.
Zenato Rosé San Benedetto
Valmistus
Rypäleet poimitaan käsin syyskuun toisen puoliskon ja lokakuun ensimmäisen puoliskon välisenä aikana ja puristetaan varovasti. Hidas käyminen terästankeissa lämpökontrolloidussa 17 °C asteessa eri rypälelajikkeiden eheyden säilyttämiseksi.
Väri
Korallinpunainen
Tuoksu
Runsaan hedelmäinen, miedosti kukkainen tuoksu, jossa raikkaita punaisia marjoja, villimansikoita, sitrushedelmiä, hieman yrttisyyttä.
Maku
Kuiva ja kypsän marjaisa maku, jossa villimansikan, punaherukan, vadelman ja kirsikan vivahteita. Melko runsasta marjaisuutta tukee raikas hapokkuus ja hieman sitruunainen ja miedosti yrttinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Kalaruoat ja äyriäiset, pastat, vaalea liha, salaatit ja antipastot.
Tormaresca Calafuria
Valmistus
Rypäleet kerätään ja valikoidaan käsin, viedään kellariin ja puristetaan hellävaroen. Rypälemassa viilennetään 10 asteiseksi ja sen annetaan kerätä kaikki rypäleelle ominaiset aromit talteen, sekä kuorista saatu punainen väri. Rypälemehu siirretään terästankkeihin, jossa tapahtuu alkoholikäyminen viileässä 16 asteen lämpötilassa. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään lyhyen ajan terästankeissa ja vielä neljä kuukautta pullossa ennen myyntiin laskua.
Väri
Vaaleanpunainen, koralliin vivahtava sävy.
Tuoksu
Runsaassa tuoksussa herkullisia hedelmiä, metsän marjoja, kukkia, kuten ruusua, laventelia ja kirsikankukkaa.
Maku
Kuiva, hedelmäinen, tasapainoinen, tyylikäs ja raikas.
Ruokasuositus
Monipuolinen ruokaviini: reilut salaatit, pastat, antipastot, kalaruoat ja sopii myös nautiskeluun ihan sellaisenaan!
Väri
Herkkä rosésävy vaaleanpunaisilla heijastuksilla
Tuoksu
Sitrushedelmäinen hento tuoksu
Maku
Eksoottisen hedelmäinen, raikas ja mineraalinen
Ruokasuositus
Aperitiivi tai kalan, salaattien sekä grilliruokien kumppani