Ihastuttavat roseeviinit -tasting @ Helsinki 23.5.2022

Ihastuttavat roseeviinit -tasting @ Helsinki 23.5.2022

Tervetuloa Viinipostin Ihastuttavat roseeviinit -tastingiin maistelemaan kevään ja kesän herkullisimpia roseeviinejä!

Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista roseeviiniä, joita suosittelemme tulevaa sesonkia silmällä pitäen.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Château d'Esclans Whispering Angel

Tons de Duorum Rosé

Fernand Engel Pinot Noir Rosé

Zenato Rosé San Benedetto

Tormaresca Calafuria

Pir Riesling Italien Blush

Aika: Maanantai 23.5.2022 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 25 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Caves d'Esclans Whispering Angel

Caves d'Esclans Whispering Angel

Valmistus

Sadonkorjuu tapahtuu käsin ja rajoittuu aamupäivään ennen kuin tulee liian kuuma. Rypäleet lajitellaan, rangat poistetaan ja puristetaan hellästi 7-8°C lämpötilassa. Viini käy teräksessä ja hiivasakka sekoitetaan (Batonnage) kahdesti viikossa.

Väri

Pastellin vaaleanpunainen

Tuoksu

Tuoksu on kukkea, punamarjainen ja raikas.

Maku

Viini on kuiva, kohtalaisen hapokas mutta suutuntumaltaan miellyttävä ja pehmeä. Maussa hienostuneet marjan aromit yhdistyvät raikkaaseen mineraalisuuteen. Viini tekee vaikutuksen maistajaansa.

Ruokasuositus

Whispering Angel sopii monipuolisesti erilaisille ruuille. Esimerkiksi välimerelliset annokset ja charcuterie sopii täydellisesti. Viini kestää hyvin mausteita sekä yrttejä.

Ranska 29,98€

Valmistus

Rypäleet poimitaan käsin pieniin 15 kg koreihin. Saapuessaan viinimölle rypäleet puristetaan hellävaroen, minkä jälkeen ne kylmämaseroidaan 12-24 tunnin ajan. Käyminen matellitankeissa kontrolloidussa lämpötilassa 14-16 ºC. Ei tynnyrikypsytystä.

Väri

Haalean lohenpunainen

Tuoksu

Aromia hallitsevat punaiset marjat

Maku

Tasapainonen, hapokas, pitkä maku

Ruokasuositus

Aperitiivinä tai Välimerellisten herkkujen kuten salaattien kanssa. Myös aasialaiset ruoat.

Portugali
Engel Pinot Noir Rosé Organic

Engel Pinot Noir Rosé Organic

Valmistus

Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, malolaktinen fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 6-8 kuukautta, kirkastus ja erittäin hieno suodatus ennen pullotusta.

Väri

Erittäin kaunis ja kirkas granaattiomenan ja karviaisen kuulakas keltainen väri.

Tuoksu

Avoin ja intensiivinen, erittäin raikas hedelmäinen tuoksu Morello-kirsikkaa ja karviaisen aromia. Aistittavissa myös Pinot Noir -rypäleelle tuttua nahkaa ja kuuman leivän vivahteita.

Maku

Raikas ja notkea suutuntuma, tyylikäs ja helposti juotava, pyöreä ja miellyttävä maku. Suussa Morello-kirsikka, maitoleipä ja voideltu tattaripannukakku.

Ruokasuositus

Kevyet grilliruoat, vaalea liha, kuten kana ja porsas, salaatit ja vihannekset.

Ranska 19,89€
Zenato Rosé San Benedetto

Zenato Rosé San Benedetto

Valmistus

Rypäleet poimitaan käsin syyskuun toisen puoliskon ja lokakuun ensimmäisen puoliskon välisenä aikana ja puristetaan varovasti. Hidas käyminen terästankeissa lämpökontrolloidussa 17 °C asteessa eri rypälelajikkeiden eheyden säilyttämiseksi.

Väri

Korallinpunainen

Tuoksu

Runsaan hedelmäinen, miedosti kukkainen tuoksu, jossa raikkaita punaisia marjoja, villimansikoita, sitrushedelmiä, hieman yrttisyyttä.

Maku

Kuiva ja kypsän marjaisa maku, jossa villimansikan, punaherukan, vadelman ja kirsikan vivahteita. Melko runsasta marjaisuutta tukee raikas hapokkuus ja hieman sitruunainen ja miedosti yrttinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Kalaruoat ja äyriäiset, pastat, vaalea liha, salaatit ja antipastot.

Italia 13,97€
Tormaresca Calafuria

Tormaresca Calafuria

Valmistus

Rypäleet kerätään ja valikoidaan käsin, viedään kellariin ja puristetaan hellävaroen. Rypälemassa viilennetään 10 asteiseksi ja sen annetaan kerätä kaikki rypäleelle ominaiset aromit talteen, sekä kuorista saatu punainen väri. Rypälemehu siirretään terästankkeihin, jossa tapahtuu alkoholikäyminen viileässä 16 asteen lämpötilassa. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään lyhyen ajan terästankeissa ja vielä neljä kuukautta pullossa ennen myyntiin laskua.

Väri

Vaaleanpunainen, koralliin vivahtava sävy.

Tuoksu

Runsaassa tuoksussa herkullisia hedelmiä, metsän marjoja, kukkia, kuten ruusua, laventelia ja kirsikankukkaa.

Maku

Kuiva, hedelmäinen, tasapainoinen, tyylikäs ja raikas.

Ruokasuositus

Monipuolinen ruokaviini: reilut salaatit, pastat, antipastot, kalaruoat ja sopii myös nautiskeluun ihan sellaisenaan!

Italia 21,94€

Väri

Herkkä rosésävy vaaleanpunaisilla heijastuksilla

Tuoksu

Sitrushedelmäinen hento tuoksu

Maku

Eksoottisen hedelmäinen, raikas ja mineraalinen

Ruokasuositus

Aperitiivi tai kalan, salaattien sekä grilliruokien kumppani

Unkari