Kesäiset viinit -tasting @ Helsinki 14.6.2022

Kesäiset viinit -tasting @ Helsinki 14.6.2022

Tervetuloa Viinipostin Kesäiset viinit -tastingiin maistelemaan kesän herkullisimmat viinit!

Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 7 erilaista viiniä, joita suosittelemme tulevaa sesonkia silmällä pitäen.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Nau Mai Sauvignon Blanc

Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

Chivite Las Fincas Rosado

Coppo Camp du Rouss

Pradorey Adaro

Terrazas de los Andes Malbec

Chandon Garden Spritz

Aika: Tiistai 14.6.2022 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 25 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Nau Mai Sauvignon Blanc

Nau Mai Sauvignon Blanc

Valmistus

Malborough’n alue nauttii runsaista aurinkotunneista, ja terästankeissa käyttäminen vaalii Sauvignon Blancin luonteikasta aromikkuutta. Viinit ovat parhaimmillaan nuorekkaan raikkaina.

Väri

Keskivaalea vihertävänkeltainen

Tuoksu

Mustaherukanlehdet, lime, sitruunamelissa ja vastaleikattu ruoho

Maku

Kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen, yrttinen

Ruokasuositus

Parsa, foliokala yrteillä, ravut, yrttipiirakat

Uusi-Seelanti 14,49€
Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

Valmistus

Vähintään 10-vuotiaista köynnöksistä kerätyt kokonaiset tertut puristetaan pneumaattisesti, jonka jälkeen sakan annetaan laskeutua painovoiman vaikutuksesta. Lämpökontrolloitu käyminen 1-4kk suurissa tammitynnyreissä, 8kk kypsytystä hiivasakan päällä.

Väri

Sitruunankeltainen

Tuoksu

Sitrushedelmät, eksoottiset hedelmät, mausteet, inkivääri

Maku

Kuiva, erittäin hapokas, mineraalinen

Ruokasuositus

Kaliforniarullat, savustettu lohi, sillit, lohicarpaccio

Ranska 31,98€
Chivite Las Fincas Rosado

Chivite Las Fincas Rosado

Valmistus

Suhteellisen varhain poimitut rypäleet on puristettu pian murskaamisen jälkeen, ja roseemehu on juoksutettu teräksiseen käymisastiaan oltuaan vain hetken kuorikontaktissa. Viinikäyminen matalassa lämpötilassa takaa, että rypäleiden hedelmäiset aromit säilyvät pulloon saakka. Käymisen jälkeen viinin on annettu levätä sakkansa päällä kuusi kuukautta runsaan suutuntuman lisäämiseksi.

Väri

Vaalea lohenpunainen

Tuoksu

Vadelmaa, mansikkaa, karhunvatukkaa ja hentoa yrttisyyttä sekä aavistus ruusunlehtiä

Maku

Runsas ja tasapainoinen, miellyttävä hapokkuus raikastaa kokonaisuutta. Jälkimaussa yhdistelmä mineraalisuutta ja punaisia marjoja.

Ruokasuositus

Viini sopii erityisen hyvin vaaleiden liharuokien ja rasvaisten kalaruokien seuraksi, sekä mm. grillattujen rapujen ja sashimin kera.

Espanja 16,49€
Coppo Camp du Rouss Barbera d'Asti

Coppo Camp du Rouss Barbera d'Asti

Valmistus

Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 4 kuukautta pullossa.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Kirsikkainen, nahkaa ja mausteita

Maku

Täyteläinen, kirsikkainen, marjaisa ja runsaan hapokas viini.

Ruokasuositus

Kokeile runsaiden pastojen tai tattirisoton kanssa.

Italia 23,98€
Pradorey Adaro

Pradorey Adaro

Valmistus

Käsinkeruu. Kontrolloitu käyminen 28 asteessa alkuperäisten hiivojensa kanssa. Käyminen ja kylmämaserointi. Malolaktinen käyminen Neversin tammiastioissa. Kypsytys 12 kuukautta ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä, 3 kuukautta Neversin tammitynnyreissä.

Väri

Tumma syvän, mutta kirkkaan kirsikanpunainen, voimakkaita sinertäviä vivahteita

Tuoksu

Runsaan hedelmäinen, lisäksi vaniljan ja lakritsin aromeja

Maku

Tyylikäs, maukas ja raikas. Kypsät hedelmät yhdistyvät samettisiin tanniineihin, jotka tarjoavat erittäin miellyttävän suutuntuman ja erittäin tyylikkään kokonaisvaikutelman.

Ruokasuositus

Iberialaiset alkupalat, liharuoat, makkarat, pasta, lihakastikkeet (bolognese, cannelloni), siipikarja ja riisi, eksoottinen keittiö, pähkinät ja/tai hunaja.

Espanja 14,98€
Terrazas de los Andes Malbec

Terrazas de los Andes Malbec

Valmistus

Rypäleet poimitaan viinitarhoilta ja palstoilta kun ne ovat parhaimmillaan. Eri alueiden rypäleet vinifioidaan erikseen, jotta valittu valmistusmenetelmä olisi optimaalinen. Monen eri Malbec -viinin yhdistäminen takaa viinin moniulotteisuuden ja elegantin aromikkuuden. Viini kypsyy ranskalaisissa tammitynnyreissä 12-14 kuukautta ja pullossa vielä vähintään kuusi kuukautta.

Väri

Intensiivisen tummanpunainen violetein vivahtein.

Tuoksu

Hienostuneen aromaattinen, hedelmäinen ja moniulotteinen punaviini, joka tulvii makeiden tummien marjojen, mausteiden, orvokkien, kirsikoiden, luumujen ja tumman suklaan aromeja

Maku

Maku on hienostunut ja tasapainoinen, leveä suutuntuma ja eläväinen hapokkuus jota seuraa miellyttävä raikkaus ja mehukkuus. Täsmällinen ja pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Sopii erinomaisesti punaiselle lihalle ja riistalle, erityisen hyvä erilaisten grilliruokien kanssa. Kovat juustot ja tomaattiset pastat ovat myös oivallisia kumppaneita.

Argentiina 25,49€
Chandon Garden Spritz

Chandon Garden Spritz

Chandon Garden Spritz on Chandon Argentina -viinitalon uutuus, joka yhdistää laadukkaan Argentiinalaisen kuohuviinin ja uniikin bitterin, jonka
maku tulee paikallisista appelsiineista, mausteista ja yrteistä. Tämä vie ajatukset Argentiinan ja tuo aidot, lisäaineettomat ja väriaineettomat maut laseihin. Valmis nautittavaksi jäähdytettynä. Suositellaan tarjoiltavaksi kolmella jääpalalla ja tuoreella tai kuivatetulla appelisiiniviipaleella.

Argentiina 22,98€