Kesäiset viinit -tasting @ Helsinki 14.6.2022
Tervetuloa Viinipostin Kesäiset viinit -tastingiin maistelemaan kesän herkullisimmat viinit!
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 7 erilaista viiniä, joita suosittelemme tulevaa sesonkia silmällä pitäen.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering
Aika: Tiistai 14.6.2022 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 25 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Valmistus
Malborough’n alue nauttii runsaista aurinkotunneista, ja terästankeissa käyttäminen vaalii Sauvignon Blancin luonteikasta aromikkuutta. Viinit ovat parhaimmillaan nuorekkaan raikkaina.
Väri
Keskivaalea vihertävänkeltainen
Tuoksu
Mustaherukanlehdet, lime, sitruunamelissa ja vastaleikattu ruoho
Maku
Kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen, yrttinen
Ruokasuositus
Parsa, foliokala yrteillä, ravut, yrttipiirakat
Valmistus
Vähintään 10-vuotiaista köynnöksistä kerätyt kokonaiset tertut puristetaan pneumaattisesti, jonka jälkeen sakan annetaan laskeutua painovoiman vaikutuksesta. Lämpökontrolloitu käyminen 1-4kk suurissa tammitynnyreissä, 8kk kypsytystä hiivasakan päällä.
Väri
Sitruunankeltainen
Tuoksu
Sitrushedelmät, eksoottiset hedelmät, mausteet, inkivääri
Maku
Kuiva, erittäin hapokas, mineraalinen
Ruokasuositus
Kaliforniarullat, savustettu lohi, sillit, lohicarpaccio
Chivite Las Fincas Rosado
Valmistus
Suhteellisen varhain poimitut rypäleet on puristettu pian murskaamisen jälkeen, ja roseemehu on juoksutettu teräksiseen käymisastiaan oltuaan vain hetken kuorikontaktissa. Viinikäyminen matalassa lämpötilassa takaa, että rypäleiden hedelmäiset aromit säilyvät pulloon saakka. Käymisen jälkeen viinin on annettu levätä sakkansa päällä kuusi kuukautta runsaan suutuntuman lisäämiseksi.
Väri
Vaalea lohenpunainen
Tuoksu
Vadelmaa, mansikkaa, karhunvatukkaa ja hentoa yrttisyyttä sekä aavistus ruusunlehtiä
Maku
Runsas ja tasapainoinen, miellyttävä hapokkuus raikastaa kokonaisuutta. Jälkimaussa yhdistelmä mineraalisuutta ja punaisia marjoja.
Ruokasuositus
Viini sopii erityisen hyvin vaaleiden liharuokien ja rasvaisten kalaruokien seuraksi, sekä mm. grillattujen rapujen ja sashimin kera.
Coppo Camp du Rouss Barbera d'Asti
Valmistus
Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 4 kuukautta pullossa.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Kirsikkainen, nahkaa ja mausteita
Maku
Täyteläinen, kirsikkainen, marjaisa ja runsaan hapokas viini.
Ruokasuositus
Kokeile runsaiden pastojen tai tattirisoton kanssa.
Pradorey Adaro Organic
Valmistus
Käsinkeruu. Kontrolloitu käyminen 28 asteessa alkuperäisten hiivojensa kanssa. Käyminen ja kylmämaserointi. Malolaktinen käyminen Neversin tammiastioissa. Kypsytys 12 kuukautta ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä, 3 kuukautta Neversin tammitynnyreissä.
Väri
Tumma syvän, mutta kirkkaan kirsikanpunainen, voimakkaita sinertäviä vivahteita
Tuoksu
Runsaan hedelmäinen, lisäksi vaniljan ja lakritsin aromeja
Maku
Tyylikäs, maukas ja raikas. Kypsät hedelmät yhdistyvät samettisiin tanniineihin, jotka tarjoavat erittäin miellyttävän suutuntuman ja erittäin tyylikkään kokonaisvaikutelman.
Ruokasuositus
Iberialaiset alkupalat, liharuoat, makkarat, pasta, lihakastikkeet (bolognese, cannelloni), siipikarja ja riisi, eksoottinen keittiö, pähkinät ja/tai hunaja.
Terrazas de los Andes Malbec Organic
Valmistus
Rypäleet poimitaan viinitarhoilta ja palstoilta kun ne ovat parhaimmillaan. Eri alueiden rypäleet vinifioidaan erikseen, jotta valittu valmistusmenetelmä olisi optimaalinen. Monen eri Malbec -viinin yhdistäminen takaa viinin moniulotteisuuden ja elegantin aromikkuuden. Viini kypsyy ranskalaisissa tammitynnyreissä 12-14 kuukautta ja pullossa vielä vähintään kuusi kuukautta.
Väri
Intensiivisen tummanpunainen violetein vivahtein.
Tuoksu
Hienostuneen aromaattinen, hedelmäinen ja moniulotteinen punaviini, joka tulvii makeiden tummien marjojen, mausteiden, orvokkien, kirsikoiden, luumujen ja tumman suklaan aromeja
Maku
Maku on hienostunut ja tasapainoinen, leveä suutuntuma ja eläväinen hapokkuus jota seuraa miellyttävä raikkaus ja mehukkuus. Täsmällinen ja pitkä jälkimaku.
Ruokasuositus
Sopii erinomaisesti punaiselle lihalle ja riistalle, erityisen hyvä erilaisten grilliruokien kanssa. Kovat juustot ja tomaattiset pastat ovat myös oivallisia kumppaneita.
Chandon Garden Spritz
Chandon Garden Spritz on Chandon Argentina -viinitalon uutuus, joka yhdistää laadukkaan Argentiinalaisen kuohuviinin ja uniikin bitterin, jonka
maku tulee paikallisista appelsiineista, mausteista ja yrteistä. Tämä vie ajatukset Argentiinan ja tuo aidot, lisäaineettomat ja väriaineettomat maut laseihin. Valmis nautittavaksi jäähdytettynä. Suositellaan tarjoiltavaksi kolmella jääpalalla ja tuoreella tai kuivatetulla appelisiiniviipaleella.