Kevään kuohuviinit -tasting @ Helsinki 3.5.2022
Tervetuloa Viinipostin kevään kuohuviinit -tastingiin maistelemaan tulevan juhlasesongin herkullisimmat kuplat!
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista kuohuvaa, joita suosittelemme tulevaa sesonkia silmällä pitäen.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat kuplivat:
Villa Conchi Cava Brut Selección
Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut
G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut
Charpentier Millésime Champagne Brut
Aika: Tiistai 3.5.2022 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 25 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Villa Conchi Cava Brut Selección
Valmistus
Rypäleet korjataan yöllä, jotta varmistetaan rypäleiden korkea laatu. Malolaktinen käyminen tapahtuu sakkojen kanssa 15 - 17 asteen lämpötilassa. Viini valmistetaan perinteisellä menetelmällä, kypsytys 12 kuukauden ajan pullossa. Chardonnay -rypäle tuo viiniin erityisesti runsasta hedelmäisyyttä ja raikkautta.
Väri
Kirkas, kultaan vivahtava väri.
Tuoksu
Intensiivisen hedelmäisessä tuoksussa on kypsää omenaa, päärynää sekä sitruunaisia ja paahteisen mausteisia sävyjä.
Maku
Kuiva, raikkaan aromaattinen, kypsän omenainen ja miellyttävän hedelmäinen maku. Kuplat ovat suutuntumaltaan pehmeät ja kokonaisuus on tasapainoinen ja raikas.
Ruokasuositus
Sopii erityisen hyvin aperitiiviksi, tapaksille ja kevyille kalaruoille.
Gancia Prosecco DOC Rosé
Valmistus
Sadonkorjuun jälkeen rypäleet puristetaan hellävaroen ja vinifioidaan kontrolloidussa 18°C:ssa. Viini valmistetaan Martinotti menetelmällä, jossa käyminen tapahtuu 15-18°C välillä. Näin saadaan säilytettyä Proseccon aromaattiset piirteet.
Väri
Kirkkaan roseen värinen
Tuoksu
Raikas ja hedelmäinen, hiven punaista marjaa ja hentoa kukkaisuutta
Maku
Aromaattinen, raikas, herkkä ja miellyttävä kokonaisuus
Ruokasuositus
Seurustelu, kevyet kalaruoat ja alkupalat
Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic
Valmistus
Normaalisti Alcasessa poimitaan cremantiin päätyvät rypäleet jo 11%:n alkoholipotentiaalissa, Engelin chardonnayt poimitaan vasta 12,5%:ssa. Viini käytetään 11-prosenttiseksi ja kun se keväällä pullotetaan, rypäleiden omat jäännössokerit saavat aikaan kuplakäymisen luoden viiniin kermaisen moussen.
Väri
Sitruunankeltainen
Tuoksu
Keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä
Maku
Suussa kuiva ja runsaan hapokas, keltaluumuinen ja makeasti mausteinen
Ruokasuositus
Grillatut ja paistetut kalat, juustokuorrutteiset kasvispiirakat ja runsaat kala- tai kanasalaatit
J. Charpentier Millésime 2018
Väri
Vaalean kullankeltainen
Tuoksu
Mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, paahteinen
Maku
Erittäin kuiva, kypsän hedelmäinen, paahteinen, hennon mausteinen, mineraalinen. Hienostuneet, pienet kuplat.
Ruokasuositus
Juhlavan hetken aperitiivi, osterit, kampasimpukat, äyriäiset.
Veuve Clicquot Brut
Valmistus
Veuve Clicquot Brut kypsyy kellarissa kolme vuotta.
Väri
Vaalean kullan sävyinen
Tuoksu
Tuoksu on hedelmäisen paahteinen ja melko runsas. Siitä erottuu persikkaa, päärynää ja keltaisen luumun aromeja.
Maku
Maku on täyteläinen ja mukailee tuoksun aromeja. Siinä korostuu miellyttävä briossinen paahteisuus.
G.H. Martel Prestige Brut
Väri
Keskisyvä oljenkeltainen
Tuoksu
Tuoksuu kypsän hedelmäiselle ja runsaan paahtoleipäiselle. Omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja banaania.
Maku
Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen aromit: paahtoleipää, voita, keksiä ja pähkinää. Suussa kuivaa ja hapokasta kokonaisuutta pyöristää runsas hedelmäisyys, ja runsaan moussen omaava viini toistaa maussa tuoksun aromit jättäen jälkeensä mineraalien ja hedelmien kirjon. Vakaata laatua hyvässä hinta-laatusuhteessa!
Ruokasuositus
Äyriäiset, kala, simpukat ja blini