Ranskalaiset klassikot -tasting @ Ranskan suurlähetystö 25.10.
Tervetuloa Viinipostin Ranskalaiset klassikot -tastingiin maistelemaan valikoimamme ranskalaisia ihanuuksia.
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntija Patrikin johdatuksella viittä ranskalaista klassikkoviiniä.
Ovet aukeavat 17:00, tilaisuuden aloituspuheen tulee pitämään suurlähetystöstä Joël Ferrand.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Gustave Lorentz Grand Cru Kanzlerberg Riesling
Chateau de Seguin Chateau de Seguin Cuvée Prestige
Aika: Tiistai 25.10.2022 klo 17:30-19:00
Paikka: Ranskan suurlähetystö (Itäinen Puistotie 13, 00140 Helsinki)
Hinta: 40 €/hlö (maksetaan paikan päällä)
Muuta:
- Suurlähetystöön päästäksesi tarvitset virallisen henkilöllisyystodistuksen (passi tai henkilökortti). Huomioithan, että ajokortti ei kelpaa.
- Ovet aukeavat 17:00, olet tervetullut ajoissa kuuntelemaan suurlähetystön tervetulopuhetta
Ilmoittautumiset sitovia
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Franck Millet Sancerre
Kasvuympäristö
Tarhojen maaperä on savea ja kalkkikiveä.
Valmistus
Viini käy terästankeissa ja ei käy läpi malolaktista fermentaatiota hapokkuuden säilyttämiseksi.
Väri
Erittäin vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Voimakas ja aromaattinen tuoksu.
Maku
Klassinen Sancerre. Mustaherukan lehtiä, karviaista, vastaleikattua ruohoa ja sitrusmaisuutta
Ruokasuositus
Äyriäiset, savustettu kala, aperitiivi, kasvisruoka
Kasvuympäristö
3,2 hehtaarin kokoinen Grand Cru Kanzlerberg sijaitsee Ribeauvillen kylässä ja on eteläisin sekä pinta-alaltaan pienin Alsacen 51:stä Grand Cru:sta. Viinitarha sijaitsee 250 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella rinteillä, jotka suuntaavat etelää kohti. Maaperä on erityisesti kalkkikiveä, joka on muodostunut jopa 150 miljoonaa vuotta sitten. Kalkkikiveä peittää vielä raskas savimaa, joka on hieman tyypillisempi muille Alsacen viinitarhoille kuin Grand Cru:lle.
Väri
Vaalea kullankeltainen.
Tuoksu
Rikkaassa aromimaailmassa aistittavissa sitrushedelmiä, aprikoosia ja kevään kukkia, kuin myös vahaa sekä kiveä.
Maku
Tasapainoinen sitrushedelmien täyttämä maku, jota elävöittää raikas hapokkuus sekä mineraalisuus.
Ruokasuositus
Parhaimmillaan savustetun lohen, nieriän tai taimenen seurana.
Ranska
Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour
Valmistustapa
Käsin poimittu, fermentointi avonaisissa terästankeissa, 10-12 kk:n kypsytys ruostumattomissa terästankeissa. Kestää vanhenemista pullossa 2-3 vuotta.
Väri
Tumman rubiininpunainen
Tuoksu
Tummaa marjaisuutta, mustaherukkaa, karpaloa, kevyttä yrttisyyttä ja laksitsimaisuutta
Maku
Keskitäyteläinen, silkkisen keskitanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, karpaloinen, hennon yrttinen, lisäksi lakritsin vivahteita
Ruokasuositus
Loistava yhdistelmä riistalintujen, pataruokien ja grillatun lihan sekä kypsien juustojen kanssa.
E. Guigal Crozes-Hermitage Rouge
Valmistustapa
Viini on käynyt 3 viikkoa terästankeissa ja kypsynyt 18 kuukauden ajan isoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta.
Väri
Syvä tummanpunainen
Tuoksu
Runsaassa ja muhevan hedelmäisessä tuoksussa on mausteisuutta ja tammen tuomaa paahteisuutta
Maku
Maku on intensiivinen ja täyteläinen. Kypsät tanniinit ja hienostunut hapokkuus tuo kokonaisuuteen ryhtiä. Viipyilevässä jälkimaussa on aistittavissa mausteisuutta ja savun aromeja.
Ruokasuositus
Riista, punainen ja valkoinen liha, runsaat kasvisruoat, kypsytetyt ja voimakkaat juustot.
Château de Seguin Cuvée Prestige
Valmistustapa
Viini on kypsytetty 12 kuukautta Ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Väri
Syvänpunainen
Tuoksu
Kypsän karpaloinen, kirsikkainen, mausteinen, kevyen tamminen
Maku
Keskitäyteläinen ja tanniininen, maku toistaa tuoksun aromit
Ruokasuositus
Nauta, lammas, maksa, juustot
Franck Millet Sancerre
Kasvuympäristö
Tarhojen maaperä on savea ja kalkkikiveä.
Valmistus
Viini käy terästankeissa ja ei käy läpi malolaktista fermentaatiota hapokkuuden säilyttämiseksi.
Väri
Erittäin vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Voimakas ja aromaattinen tuoksu.
Maku
Klassinen Sancerre. Mustaherukan lehtiä, karviaista, vastaleikattua ruohoa ja sitrusmaisuutta
Ruokasuositus
Äyriäiset, savustettu kala, aperitiivi, kasvisruoka
Kasvuympäristö
3,2 hehtaarin kokoinen Grand Cru Kanzlerberg sijaitsee Ribeauvillen kylässä ja on eteläisin sekä pinta-alaltaan pienin Alsacen 51:stä Grand Cru:sta. Viinitarha sijaitsee 250 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella rinteillä, jotka suuntaavat etelää kohti. Maaperä on erityisesti kalkkikiveä, joka on muodostunut jopa 150 miljoonaa vuotta sitten. Kalkkikiveä peittää vielä raskas savimaa, joka on hieman tyypillisempi muille Alsacen viinitarhoille kuin Grand Cru:lle.
Väri
Vaalea kullankeltainen.
Tuoksu
Rikkaassa aromimaailmassa aistittavissa sitrushedelmiä, aprikoosia ja kevään kukkia, kuin myös vahaa sekä kiveä.
Maku
Tasapainoinen sitrushedelmien täyttämä maku, jota elävöittää raikas hapokkuus sekä mineraalisuus.
Ruokasuositus
Parhaimmillaan savustetun lohen, nieriän tai taimenen seurana.
Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour
Valmistustapa
Käsin poimittu, fermentointi avonaisissa terästankeissa, 10-12 kk:n kypsytys ruostumattomissa terästankeissa. Kestää vanhenemista pullossa 2-3 vuotta.
Väri
Tumman rubiininpunainen
Tuoksu
Tummaa marjaisuutta, mustaherukkaa, karpaloa, kevyttä yrttisyyttä ja laksitsimaisuutta
Maku
Keskitäyteläinen, silkkisen keskitanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, karpaloinen, hennon yrttinen, lisäksi lakritsin vivahteita
Ruokasuositus
Loistava yhdistelmä riistalintujen, pataruokien ja grillatun lihan sekä kypsien juustojen kanssa.
E. Guigal Crozes-Hermitage Rouge
Valmistustapa
Viini on käynyt 3 viikkoa terästankeissa ja kypsynyt 18 kuukauden ajan isoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta.
Väri
Syvä tummanpunainen
Tuoksu
Runsaassa ja muhevan hedelmäisessä tuoksussa on mausteisuutta ja tammen tuomaa paahteisuutta
Maku
Maku on intensiivinen ja täyteläinen. Kypsät tanniinit ja hienostunut hapokkuus tuo kokonaisuuteen ryhtiä. Viipyilevässä jälkimaussa on aistittavissa mausteisuutta ja savun aromeja.
Ruokasuositus
Riista, punainen ja valkoinen liha, runsaat kasvisruoat, kypsytetyt ja voimakkaat juustot.
Château de Seguin Cuvée Prestige
Valmistustapa
Viini on kypsytetty 12 kuukautta Ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Väri
Syvänpunainen
Tuoksu
Kypsän karpaloinen, kirsikkainen, mausteinen, kevyen tamminen
Maku
Keskitäyteläinen ja tanniininen, maku toistaa tuoksun aromit
Ruokasuositus
Nauta, lammas, maksa, juustot