Tunnista kuplat -tasting @ Helsinki 19.4.2023

kuohuviinitasting

Tervetuloa Viinipostin Tunnista kuplat -tastingiin!

Melkein jokaisella viiniä tuottavalla alueella valmistetaan myös kuohuviiniä. Kuplat yhdistetään iloon tai juhlaviin tilanteisiin: edullisia ja ”helppoja” kuplivia viinejä nautitaan arkea kohottavissa tilanteissa, kun taas hienoimmat kuohut säästetään hetkiin, joissa halutaan korostaa tilanteen arvokkuutta.

Illan aikana otamme haltuun erilaiset kuohuvatyypit Viinipostin viiniasiantuntijan Elinan johdatuksella! Maistelemme 6 erilaista kuohuvaa ja opimme mitä eroa on cavalla, proseccolla, astilla, samppanjalla ja crémantilla. Pidä myös nämä kuohuvat mielessä tulevaa juhlakautta silmällä pitäen 😉

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat kuplivat:

Villa Conchi Cava Brut Selección 

Val d'Oca Millesimato Prosecco Extra Dry 

Calvet Célébration Rosé Brut 

Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut 

Moët & Chandon Impérial Champagne Brut 

Gancia Asti 

Aika: Keskiviikko 19.4.2023 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki) 

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! HUH, nyt täyttyi ennätysnopeasti meidän Viinipostin tasting, kiitos kaikille ilmoittautuneille. Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Calvet Célébration Rosé

Calvet Célébration Rosé

Valmistus

Cinsault, Grenache Noir ja Muscat -rypäleiden blendi tarjoilee runsasta aromimaailmaa sekä heleän vaaleanpunaisen värin lyhyen kuorikontaktin kautta. Viinit on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa nuorekkaan hedelmäisten aromien vaalimiseksi, ja kuplat on saatu aikaan Charmat-metodin avulla painetta kestävissä terästankeissa.

Rypäleet

Cinsault, Grenache Noir ja Muscat

Väri

Vaalea lohenpunainen

Tuoksu

Metsämansikka, raparperi, karviaismarja, punainen nallekarkki

Maku

Kuiva, raikkaan hapokas, mousse kuohahtaa aluksi reippaasti, mutta tasaantuu pian lempeäksi - helposti lähestyttävä, suunmyötäinen

Ruokasuositus

Parhaimmillaan sellaisenaan esimerkiksi retken kohottajana tai kevyiden pikkusuolaisten kanssa

Ranska 12,70€
Val d'Oca Prosecco DOC Extra Dry Blu Millesimato

Val d'Oca Prosecco DOC Extra Dry Blu Millesimato

Valmistus

Valdobbiadenen ja Asolon rinnetarhat, rypäleiden keruu syyskuussa. Fermentointi kontrolloidussa 16-18°C lämpötilassa. Luonnollinen käyminen optimaalisen rakenteen saavuttamiseksi. Siirto autoklaaviin, jossa toinen käyminen. Lepo autoklaavissa, minkä jälkeen pullotus.

Rypäleet

85 % Glera, 15 % sekoitus muita rypäleitä

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Raikkaan hedelmäinen päärynäinen ja kukkainen

Maku

Omenainen, päärynäinen ja sitrushedelmäinen; täydellinen tasapaino pehmeyden ja happamuuden välillä

Ruokasuositus

Sopii hyvin aperitiiviksi tai ruokajuomaksi esimerkiksi kala- ja äyriäisrisoton, pastaruokien, uunikalan kera.

Italia, DOC Prosecco 13,47€
Villa Conchi Cava Brut Selección

Villa Conchi Cava Brut Selección

Valmistus

Tarhat sijaitsevat Penedesissä, Montserrat -vuoriston suojassa noin 500 - 800 metrin korkeudessa, missä viileämpi ilmanala edesauttaa rypäleiden hitaampaa kypsymistä. Tämä tuo rypäleisiin aromikkuutta ja runsaampaa hapokkuutta. Rypäleet korjataan yöllä, jotta varmistetaan rypäleiden korkea laatu. Malolaktinen käyminen tapahtuu sakkojen kanssa 15 - 17 asteen lämpötilassa. Viini valmistetaan perinteisellä menetelmällä, kypsytys 12 kuukauden ajan pullossa. Chardonnay -rypäle tuo viiniin erityisesti runsasta hedelmäisyyttä ja raikkautta.

Rypäleet

Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel.lo

Väri

Kirkas, kultaan vivahtava väri.

Tuoksu

Intensiivisen hedelmäisessä tuoksussa on kypsää omenaa, päärynää sekä sitruunaisia ja paahteisen mausteisia sävyjä.

Maku

Kuiva, raikkaan aromaattinen, kypsän omenainen ja miellyttävän hedelmäinen maku. Kuplat ovat suutuntumaltaan   pehmeät ja kokonaisuus on tasapainoinen ja raikas.

Ruokasuositus

Sopii erityisen hyvin aperitiiviksi, tapaksille ja kevyille kalaruoille.

Espanja, DO Cava 13,97€
Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Valmistus

Rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä kalkkia ja graniittia sisältäviltä hiekkaisen savisilta tarhoilta, jotka valmistavat runsaan hapokkaita rypäleitä. Normaalisti Alcasessa poimitaan cremantiin päätyvät rypäleet jo 11%:n alkoholipotentiaalissa, Engelin chardonnayt poimitaan vasta 12,5%:ssa. Viini käytetään 11-prosenttiseksi ja kun se keväällä pullotetaan, rypäleiden omat jäännössokerit saavat aikaan kuplakäymisen luoden viiniin kermaisen moussen.

Rypäleet

100% Chardonnay

Väri

Sitruunankeltainen

Tuoksu

Keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä

Maku

Suussa kuiva ja runsaan hapokas, keltaluumuinen

Ruokasuositus

Grillatut ja paistetut kalat, juustokuorrutteiset kasvispiirakat ja runsaat kala- tai kanasalaatit

Ranska, AC Crémant d'Alsace 20,00€

Valmistus

Reduktiivisen viininvalmistuksen ansioista Moët & Chandon Brut Impérial on raikkaan hedelmäinen. Malolaktinen käyminen tuo miellyttävää pehmeyttä ja 24 kuukauden kellarikypsytys hienostuneisuutta sekä samettisen suutuntuman. Samppanjan tyylikkyyden takaa nuoret reserviviinit, joita on 20-30% blendistä. Brut Impérialin valmistukseen käytetään yhteensä noin 100 eri viiniä.

Rypäleet

Pinot Noir 30-40%, Meunier 30-40%, Chardonnay 20-30%

Väri

Vaalean kullankeltainen.

Tuoksu

Tuoksu on raikas ja valkokukkainen, siitä löytyy sitrusta ja vihreää omenaa.

Maku

Kuiva ja tyylikäs samppanja, jonka makumaailmasta löytyy vaaleita hedelmiä kuten omenaa, persikkaa ja päärynää. Pirteät ja pienet kuplat, suuntäyttävä. Miellyttävän sitruksinen ja aavistuksen karviaismarjainen.

Ranska, AC Champagne
Gancia Asti 7,5%

Gancia Asti 7,5%

Valmistus

Alkoholifermentaatio keskeytetään viilentämällä, myös toinen käyminen terästankissa, pullotus vasta myyntiin laskiessa raikkaan hedelmäisyyden säilyttämiseksi

Rypäleet

Moscato Bianco di Canelli, Moscato

Väri

Vaalean oljenkeltainen

Tuoksu

Eksoottiset hedelmät, persikkaisuus, kukkaisuus, sitruuna ja rusina

Maku

Makea, keskihapokas, pehmeä

Ruokasuositus

Perinteisesti Asti nautitaan kevyen kuivakakun tai lehtitaikinaisten torttujen kanssa. Suomalaiset kesäiset marjaherkut, kakut ja piiraat ovat erinomainen yhdistelmä; viini sallii herkätkin aromit

Italia, DOCG Asti 12,99€