Entrecôte, sitrusglaze sekä kevätvihannekset
Kesto 40 min
4 annosta
4 entrecôte-pihviä, n 1 kg yhteensä
250 g tuoretta vihreää parsaa
350 g keitettyjä varhaisperunoita
8 uutta sipulia (tai kevätsipulia)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Mausteinen sitrusglaze1 appelsiini
1 sitruuna
1 lime
150 g muscovadosokeria
1 rkl hienonnettua chipotle- chiliä
½ tähtianis
suolaa
Entrecôte on mitä parhainta grilliruokaa ja se on myös kiitollista grillattavaa riittävän rasvan ansiosta. Poimi alta reseptimme entrecôte-pihville ja valitse linkin takaa mieluinen viini. Makunautinto on taattu!
- Tee ensin sitrusglaze:
- Raasta hienoksi appelsiinin, sitruunan ja limen keltaisesta kuoriosasta noin puolet. Purista mehu kaikista sitrushedelmistä ja kaada mehu kasariin yhdessä muscovadosokerin, chipotlen ja tähtianiksen kanssa. Keitä n 5 min kunnes nestettä on jäljellä n 2 dl.
- Siivilöi glaze, sekoita joukkoon kuoriraaste ja mausta suolalla. Anna jäähtyä.
- Poista vihreiden parsojen kova tyviosa. Kääntele parsat, sipulit varsineen ja perunat pienessä oliiviöljytilkassa johon olet ripauttanut hieman suolaa.
- Lämmitä grilli kuumaksi. Voitele pihvit oliiviöljyllä, suolaa ja pippuroi. Grillaa pihvit suoralla lämmöllä pari minuutia per puoli kunnes sisälämpötila on noin 50 astetta. Anna pihvien levätä n 5 min ja voitele sitten sitrusglazella.
- Grillaa vihannekset suoralla lämmöllä noin 5 minuutin ajan kunnes pintaan tulee mukavasti väriä.
- Tarjoile juuri grillatut vihannekset pihvien kanssa.
Katso viinisuosituksemme entrecôtelle.
Julkaistu 6/2017