Brera - Lippakioski Eiranpuistossa järjestää samppanjaillallisia kesällä 2025

star
Brera lippakioski

Helsingin Tehtaankadulla sijaitseva lippakioski on saanut kesäksi uudet vuokralaiset; rentoa eteläeurooppalaista tunnelmaa tarjoilevan Breran. Kesän verran ovia auki pitävä kioski tarjoilee rentoa tunnelmaa aamupäivästä illan pikkutunneille asti sää varauksella. Kesän 2025 ehdottomasti mielenkiintoisimmat illat Brerassa vietetään samppanjaa siemaillen ja huippukokkien annoksia maistellen. Mistä on kyse ja miten näihin samppanjaillallisiin voi varata paikan? Lue koko juttu ja ilmoittaudu mukaan!

Brera Lippakioski Eiranpuistossa

Tehtaankadun ja Laivurinkadun kulmassa komeileva lippakioski on muuntunut näin kesän kynnyksellä ihastuttavaksi ravintolaksi, joka kulkee nimellä Brera. Haikailetko eteläeuroopan eloisille piazzoille tai rennon aperitiivikulttuurin kehtoon? Eipä tarvitse katsoa Suomea kauemmas, kun vastaava paikka löytyy ihan meidän omasta Eiranpuistosta! Iloista puheensorinaa, herkullisia cocktaileja ja viinejä sekä mutkatonta ruokaa – tästä on Breran lippakioski tehty.

Vaikka lokaationa onkin vanha kioski, on tämä paikka kerätty kasaan hyvällä maulla – Breran ydin on huolellisesti valituissa, pelkistetyissä mutta laadukkaissa herkkutuotteissa; viineissä, klassisissa cocktaileissa, kauden pienissä annoksissa ja erikoiskahveissa – täällä tarjoillaan myös aamiaista!

Satutpa piipahtamaan aurinkoisena päivänä spritzille tai viivyt koko illan ystävien seurassa, takaamme, että Brera tuo hitusen eteläeurooppaa helsinkiläiseen kesään.

Champagne Series - Samppanjaillalliset Breran lippakioskilla

Kesällä 2025 kolmen illan aikana Breran lippakioskilla koetaan jotain ainutlaatuista; kahtena heinäkuisena ja yhtenä elokuisena iltana Breran keittiön valtaa huippukokki ja laseihin kaadetaan illan hämärtyessä pelkkää samppanjaa. Kuulit oikein; huippukokkeja ja samppanjaa!

Vuoden kokit (2021, 2022 ja 2024) suunnittelevat vedenkielelle nostattavia annoksia maailman tunnetuimpien samppanjoiden kylkeen. Kokin asut päällä loistavat Simo Harrivaara (Vuoden Kokki 2024), Johan Kurkela (Vuoden Kokki 2022) ja Kim Päivästö (Vuoden Kokki 2021).

Champagne Series vol1

5.7.2025: Simo Harrivaara & Veuve Clicquot

Simo on 37-vuotias porilaislähtöinen kokki, joka kehittää suomalaista ruokakulttuuria omalla ammattitaidollaan ja intohimollaan. Tällä hetkellä Simo työskentelee keittiöpäällikkönä Hiiohoi-yrityksessä, joka tunnetaan pääkaupunkiseudulla laadukkaista ja yksilöllisistä yritystilaisuuksista sekä upeista tapahtumatiloistaan, muun muassa Hakaniemessä ja Espoon Suvisaaressa.

Harrivaaran vuosien intohimoinen, periksiantamaton ja määrätietoinen työ palkittiin viime syksynä Vuoden Kokki -tittelillä. Voitto on ollut Simolle pitkäaikainen haave ja uratavoite.

Simolle ruoanlaitossa ja tekemisessä ovat keskeisiä asioita hävikin vähentäminen, vastuullisuus ja ruokakasvatuksen merkitys.

Simo Harrivaara x Veuve Clicquot -menu

Hummeri–katkarapuleipä, vadouvan-currya, limenlehteä ja pikkelöityä kyssäkaalia + Summer salad – 20 €

Suomalaisia mansikoita, seljankukkakermaa, marenkia ja cumeo-pippuriöljyä – 11 €

Veuve Clicquot Brut – 19 € (12 cl)/115 € (plo)

Veuve Clicquot Rosé – 21,50 € (12 cl)/125 € (plo)

Champagne Series vol2

26.7.2025: Johan Kurkela & Moët & Chandon

Johan Kurkela on helsinkiläinen huippulahjakkuus, joka uudistaa suomalaista modernia keittiötä keskittymällä sesonkeihin ja puhtaisiin makuihin. Johan voitti Vuoden Kokki -tittelin vuonna 2022 ja oli Suomen Bocuse d’Or -edustaja vuosina 2023 sekä seuraavissa kisoissa vuonna 2027.

Johan Kurkela x Moët & Chandon -menu

Tsukemono-pikkelöidyt kasvikset – 8 €

Tempuraviiriäinen – 11 €

Friteerattu viiriäis-sando – 13,50 €

Kaviaarilisä (10 g) – 15 €

MatchaMisu – 10 €

Moët & Chandon Brut – 17,50 € (12 cl)/105 € (plo)

Champagne Series vol3

19.8.2025: Kim Päivästö & Ruinart

Kim Päivästö on kansainvälisesti kokenut keittiömestari, joka on työskennellyt huippuravintoloissa kuten Petrus by Gordon Ramsay (Lontoo), Hertog Jan (Belgia), sekä suomalaisissa Michelin-paikoissa Inari, Demo ja Savoy.

Kim aloitti uransa jo 16-vuotiaana ja on kokannut Englannissa, Sveitsissä, Belgiassa, Suomessa ja tällä hetkellä Virossa. Hänen keittiönsä nojaa moderniin eurooppalaiseen fine diningiin, mutta aasialaiset maut – erityisesti kiinalainen, thaimaalainen ja japanilainen – ovat hänelle intohimo.

Kim on myös kokenut kilpailija: hän voitti Vuoden riistakokki -palkinnon 2016 ja Vuoden Kokki -tittelin 2021. Samana vuonna hän sijoittui myös Suomen ”Kokkien kokki” -listauksessa kymmenen parhaan joukkoon. Kim on toiminut keittiöpäällikkönä kahdessa Michelin-ravintolassa, Demossa ja Inarissa.

Kim Päivästö x Ruinart -menu

To Be Confirmed! Päivitämme sivun mahdollisimman pian!

FAQ

Mitä: Champagne Series -illalliset @ Brera Lippakioski Eiranpuisto

Aika: 5.7., 26.7. & 19.8.2025 klo 15:00 alkaen

Paikka: Brera (Eiranpuisto, Laivurinkatu 29, 00150 Helsinki)

Ilmoittautumiset: Saavu vain paikalle! Breran terasilla on hyvin tilaa, mutta suosittelemme tulemaan ajoissa paikalle