Kesän 2023 parhaat terassit

kesän 2023 parhaat terassit

Viiniposti listasi kesän 2023 parhaat terassit Helsingistä ja muualta

Tässä lista Viinipostin asiantuntijoiden suosittelemista aurinkoisimmista terasseista kesälle 2023! Listasimme Helsingin parhaat terassit ja juomasuosituksemme jokaisessa paikassa. Joukkoon ui myös muutama ylläri Helsingin ulkopuolelta...

1. Helsinki: Mattolaituri

    mattolaituri helsinki

    Kuva: Mattolaituri

    Mattolaiturin merellinen terassiravintola on vuosien saatossa noussut yhdeksi Helsingin suosituimmaksi kesänviettopaikaksi. Kaivopuiston rannassa sijaitseva Mattolaituri on auki päivittäin klo 11 eteenpäin säävarauksella. Heidän laadukas juomavalikoima, oman ”beachin” rantatuolit ja yläkerran lounge-sohvat tarjoavat erinomaiset puitteet kesäiselle terassipäivälle. Juomalistan lisäksi terassilla on tarjolla pientä purtavaa ja viikonloppuisin tunnelmaa kohottavat vaihtuvat DJ:t.

    Testaa näitä juomia

    ”Mattiksella” suosittelemme testaamaan Moët & Chandon samppanjoita. Samppanjan lisäksi Mattolaiturin samppanjacocktailit ja valmis spritz-juoma Chandon Garden Spritz ovat kokeilemisen arvoisia. Jos kuitenkin mieli halajaa kuplien sijasta viiniä, on sinun ehdottomasti kokeiltava Whispering Angel roseta.

    Lue lisää Mattolaiturin sivuilta

    tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

    2. Helsinki: Allas Sea Pool – Allas Sky Bar

      allas sea pool restaurant helsinki

      Kuva: Viiniposti

      Allas Sea Pool tunnetaan kaupunkilaisten merellisenä kohtaamispaikkana ja kesäisten keikkojen tapahtumapaikkana, mutta erityisesti myös Helsingin suurimpana ja ainutlaatuisimpana näköalaterassina! Tunnelmasta vastaavat DJ:t, maistuvat cocktailit ja erinomaiset viinit sekä virvokkeet.

      Testaa näitä juomia

      Kattoterassin keltaiset puitteet on kuin luotu Veuve Clicquot samppanjan nauttimiseen! Tarjolla myös viime kesänä suuren yleisön suosikiksi noussutta Chandon Garden Spritziä.

      Lue lisää Allas Sky Barin sivuilta 

      tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

      3. Helsinki: Gillet Bar & Bistro

        ravintola gillet helsinki

        Kuva: Viiniposti

        Aivan keskustan tuntumissa, Esplanadilta lähtevällä Kasarmikadulla sijaitseva Gillet on loistava kohtaamispaikka vaikkapa after workin merkeissä. Ravintolalla on jo toista kesää peräkkäin kadun puolelle rakennettu parklet-terassi, jolla sopii sään salliessa nautiskella lasilliset samppanjaa. Sisätiloista löytyy näyttävä Lasipihan baari ja ravintola.

        Testaa näitä juomia

        Gilletissä on tarjolla näyttävä juomalista, jolta suosittelemme testaamaan ainakin Veuve Clicquot Réserve Cuvéeta (tätä herkkua ei muuten Alkon hyllystä löydy).

        Lue lisää Gilletin sivuilta 

        tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

        4. Helsinki: Löyly

          ravintola löyly helsinki

          Kuva: Viiniposti

          Hernesaarenrannassa sijaitseva Löyly ei turhaan ole aina terassisuositulistoilla. Tämä elämyksellinen saunaravintola on nimetty Time Magazinen World’s 100 Greatest Places -listalle! Go Suomi! Suuren suosion vuoksi kesällä he eivät ota pöytävarauksia vastaan, mutta iso terassi vetää mukavasti porukkaa. Ravintolalle pääset niin saunomaan, nauttimaan All Day -menusta sekä kesän herkuimmista juomista.

          Testaa näitä juomia

          Löylyn viinilistalta suosittelemme samppanjan ystäville maailman rakastetuinta samppanjaa eli tietenkin Moët & Chandonia. Listalla komeilee myös muuta prestige samppanja, jotka odottavat herkuttelijoita: Dom Perignon ja Krug Grande Cuvée. Testaa myös maailman ensimmäistä premium roseeviiniä Château d'Esclans Whispering Angeliä.

          Lue lisää Löylyn sivuilta 

          tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

          5. Helsinki: Ravintola Teatteri

            ravintola teatteri helsinki

            Kuva: Teatteri

            Ravintola Teatteri sijaitsee aivan Helsingin keskustan sykkeessä. Esplanadin puiston päädyssä komeileva klassikko tarjoaa herkullisen ruokalistansa lisäksi myös juhlamieliselle kansalle yöllisen kohtaamispaikan. Iso ulkoterassi kutsuu viihtymään auringon vielä lämmittäessä, kun taas sisätiloihin voi siirtyä pimeyden laskeutuessa.

            Testaa näitä juomia

            Kesäperjantaisin Teatterissa järjestetään Bubbling Fridays by Moët & Chandon, tuolloin luvassa on samppanjaa, samppanja-cocktaileja, mansikoita, musiikkia ja ehkä jotain yllättävää…

            Lue lisää Ravintola Teatterin sivuilta  

            tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

            6. Helsinki: Malja

              malja helsinki

              Kuva: Malja

              Hietalahdenrantaan, aivan venesataman tuntumaan, on auennut uusi cocktail ja lounge baari Malja. Maljasta on saatavilla upea kattaus viinejä, cocktaileja ja muita virvoitusjuomia. Vaihtuvat DJ:t nostattavat tunnelmaa viikonloppuisin yön pikkutunneille asti.

              Testaa näitä juomia

              Maljassa pääset myös kippistelemään kesälle niin Moët & Chandonilla kuin Chandon Garden Spritzillä.

              Lue lisää Maljan sivuilta 

              tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

              7. Helsinki: Meripaviljonki

                meripaviljonki helsinki

                Kuva: Viiniposti

                Ydinkeskustasta pienen loikan päässä oleva Meripaviljonki on kokemisen arvoinen. Hakaniemen Säästöpankinrannassa sijaitseva kelluva panoraamaravintola kutsuu vieraat viihtymään aurinkoisena päivänä. Myös veneilevät vieraat ovat tervetulleita ja aivan ravintolan vierestä löytyykin kaupungin venepaikkoja. Meripaviljonki tarjoaa niin lounas kuin illallista sekä sesongeittain vaihtuvaa brunssia.

                Testaa näitä juomia

                Terassilla kelpaa kippistellä Gancian Proseccolla tai Moët & Chandonin samppanjalla.

                Lue lisää Meripaviljongin sivuilta 

                tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

                8. Helsinki: Holiday

                  holiday katajanokka helsinki

                  Kuva: Holiday

                  Katajanokan Kanavaranta on noussut helsinkiläisten suureen suosioon etenkin kesäkaudella. Upea kanavaranta on täynnä ihastuttavia ravintoloita, terasseja ja baareja, joilla viihtyy päivästä yöhön asti. Kanavarannan yksi tyylikkäimmistä ravintoloista on ehdottomasti Holiday. Tyylikäs tunnelma syntyy maukkaista ruoka-annoksista, kauniista drinkeistä ja uskomattoman hyvästä musiikista. Kuten he Instagram-tilillään sanovat: ”The best holiday destination in Helsinki” – oh yes indeed!

                  Testaa näitä juomia

                  Testaa Holidayssa etenkin heidän cocktail-listan antimia. Kysy rohkeasti suosituksia omaan makuusi 😉 Viinilistalta löytyy kesän ykkösrose eli Whispering Angel. Tämä kulttirosee löytyy niin tavallisesta 0,75 l pullosta, kuin magnumista ja sitäkin isommista pulloista.

                  Lue lisää Holidayn sivuilta 

                  tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

                  9. Espoo (Tapiola): Bistro o Mat

                    bistro o mat tapiola

                    Kuva: Bistro o Mat

                    Metromatkan päässä Tapiolassa sijaitseva Bistro o Mat tarjoilee nykyaikaiseen tyyliin pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön antimia. Suosittelemme siis poikkeamaan täällä lasillisen lisäksi myös ruokalistaan tutustuen!

                    Testaa näitä juomia

                    Bistro o Matin listalta suosittelemme testaamaan Ruggerin Rosé Proseccoa sekä tietenkin samppanjan ystäville Veuve Clicuotia. Talon cocktail-listalta löytyy niin klassikoita kuin uudella twistillä suunniteltuja juomia.

                    Lue lisää Bistro o Matin sivuilta 

                    tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

                    10. Hanko: Coco Bar

                      coco bar hanko

                      Kuva: Coco Bar

                      Kesälomien alkaessa pääkaupunkiseudun lomailijat suuntaavat Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin, eli Hankoon! Hangosta löytyy trooppista tunnelmaa Coco Barin terassilta. Suuren suosion saavuttanut terassi kerää kesäiset nautiskelijat saman pöydän ääreen, tarjoillen aurinkoisiin päiviin sopivia ruokia ja juomia.

                      Testaa näitä juomia

                      Coco Bariin tullaan nautiskelemaan niin Gin & Toniceja kuin kuohuvia juomia. Listalta löytyy klassinen Moët & Chandon ja Dom Perignon. Kuohuviinin ja roseen ystävän kannattaa kokeille ihastuttavaa Gancia Rosé Proseccoa tai kulttiroseeksi noussutta Whispering Angeliä.

                      Lue lisää Coco Barin sivuilta 

                      tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

                      11. Hanko: Makasiini

                        ravintola makasiini hanko

                        Kuva: Makasiini

                        Hangon Ravintola Makasiini tarjoaa merelliset puitteet nautiskeluun. Ranskalais-skandinaavinen keittiö, ulkoterassi ja baari palvelevat kaikki lomailijoita. Kesä-elokuussa Makasiinilla pääset nauttimaan myös live-musiikista.

                        Lue lisää Ravintola Makasiinin sivuilta 

                        tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

                        12. Hanko: Hangon Portti

                          ravintola hangon portti hanko

                          Kuva: Hangon Portti

                          Pieneksi paikaksi Hangon terassivalikoima on uskomattoman hyvä! Kolmantena suosituksena kesäkaupungista nostamme Ravintola Hangon Portin, Suomen eteläisimmän ravintolan keskellä upeaa saaristomaisemaa! Herkullisen ruokalistan lisäksi täällä kannattaa kohottaa malja lasillisella Veuve Clicquot samppanjaa.

                          Lue lisää Hangon Portin sivuilta 

                          tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa 

                          13. Kuopio: Luoto

                            luoto kuopio

                            Kuva: Luoto

                            Kuopio pääsi myös Viiniposti terassilistalle! Kuopioon auennut uusi Luoto on ihastuttavan kaunis kohtaamispaikka Kuopion satamassa. Upea rakennus, erinomaisia löylyä tarjoavat saunapuitteet ja herkullinen ruoka- ja juomalista kutsuvat kaikki vieraakseen nauttimaan elämästä!

                            Lue lisää Luodon sivuilta 

                            tai tutustu heidän toimintaansa Instagramissa