Prinz von Hessen viini-illallinen @ Helsinki 24.10.2024
Tervetuloa historiallisen viinitila Weingut Prinz von Hessenin viini-illalliselle Helsingin ravintola Meripaviljonkiin! Iltaa saapuu emännöimään saksalaisen viinitalon johtaja Bärbel Weinert-Maurer.
Weuingut Prinz von Hessen – Kuninkaallisen hyvää rieslingiä
Donatus Landgrafin isoisoisä oli Hessenin prinssi Friedrich Karl, joka nimettiin aikanaan Suomen kuninkaaksi. Friedrich Karl oli Saksan keisarin Vilhelm II:n lanko. Kun Suomesta sisällissodan jälkeen kaavailtiin kuningaskuntaa, Suomen eduskunta valitsi Hessenin Prinssin Suomen kuninkaaksi. Myöhemmin Suomi päätyi luopumaan monarkiahankkeesta ja Friedrich Karlista ei koskaan tullut kuningasta, mutta hänestä tuli Hessenin maakreivi vuonna 1925.
Weingut Prinz Von Hessenin viinitarhat sijaitsevat Rheingaussa Rhine-joen pohjoisrannalla Johannisbergin aurinkoisilla rinteillä ja yritys on keskittynyt Riesling-viinien tuotantoon. Rheingau on yksi klassisia Rieslingin viininviljelyalueita, joka nauttii viileistä öistä ja Rhine-joen tuomasta kosteudesta sekä upeista rinnetarhoista, joiden maaperä on kerrostunutta ja rikasta, lähinnä lössin ja kalkkikiven sekoitusta. Viinintuotannosta vastaa Bärbel Weinert ja kellarimestari Sascha Huber. Viinitalo yhdistää moderneja viininvalmistustekniikoita perinteisiin ja viime vuosina yritys on siirtynyt luomuviljelyyn. Pullojen etiketissä suomen lippu on muistuttamasta tästä merkittävästä yhteydestä Suomeen.
Prinz von Hessen menu
Savustettua ankanrintaa, luumupyree, marinoitua ruusukaalia, rapeaa salottia, omena-dashiliemi
Prinz Von Hessen Pinot Noir
***
Paistettua kampasimpukkaa, mustatryffeliä, tilliöljyä, paahdettua parmankinkkua
Prinz von Hessen Riesling Feinherb
***
Turskanseläkettä kera tomaattitarhan
Prinz von Hessen Dachsfilet Magnum
***
Mustaherukkaparfait, kahvilla maustettu crème anglaise, kristallisoitua rubysuklaata
Goldstück Riesling Beerenauslese 2011
Aika: Torstai 24.10.2024 klo 19:00
Paikka: Ravintola Meripaviljonki (Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki)
Hinta: 89 €/hlö (sis. menu ja viinit)
Ilmoittautumiset: Varaa paikkasi Dinner Bookingin kautta!
Suositukset
Valmistus
Viinivuotta 2015 leimasivat äärimmäiset sääolosuhteet. Kesän toistuvat helleaallot ennätyskorkeine lämpötiloineen keskeyttivät, syyskuussa muutama sadepäivä vähän ennen sadonkorjuuta, ennen kuin kuiva syksy lopulta mahdollisti parhaisiin tuloksiin.
Sadonkorjuu lokakuun alussa tai kuun puolivälissä. Viinin hienon hedelmäisyyden saavuttamiseksi mukaan valitaan vain parhaimmat rypäleet. Hidasta mäskikäymistä seuraa hellävarainen puristus. Kypsytys barrique-tynnyreissä 24 kuukautta.
Rypäleet
100% Pinot Noir
Väri
Kirkas rubiininpunainen
Tuoksu
Herukkainen, hienovaraisen vaniljainen
Maku
Elegantti, kuiva, täyteläinen, voimakas ja intensiivisen hedelmäinen
Ruokasuositus
Ihanteellinen vahvojen ruokien seuraksi.
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb
Rypäleet
100% Riesling
Väri
Vaalean kullankeltainen
Tuoksu
Hedelmävoittoisesta tuoksusta löytyy vahaisaa aprikoosia, nektariinia, omenaa, ruohoa ja hippu hunajaa.
Maku
Kuivahko maku on myös puhtaan hedelmäinen: ananasta, persikkaa, keltaista luumua, Golden Delicious -omenaa sekä lopussa limetti-yrttinen vivahde. Miellyttävän raikas, kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on balanssissa. Aromaattinen, pitkähkö jälkimaku.
Ruokasuositus
Oiva kumppani graavi- ja kylmäsavulohelle, sinappisillille sekä ruokaisille salaateille. Tyylikkäästi tuntuva jäännössokeri tekee tästä viinistä loistokaverin myös sushille ja muille aasialaisittain maustetuille herkuille, kuten teriyaki -kanalle tai pad thai -nuudeleille.
Prinz Von Hessen Dachsfilet
Valmistus
Spontaanisti terästankeissa ja tammisammioissa käynyt viini on kypsynyt 10 kuukautta hiivasakan päällä ja sen jälkeen 12 kuukautta tammessa.
Rypäleet
100% Riesling
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Kypsän hedelmäinen tuoksu briossimaisine, lämpimän mausteisine vivahteineen.
Maku
Konsentroitunut maku tulvii kypsää keltaista hedelmää. Tyylikkään öljymäinen suutuntuma ja kermainen, sitruksinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Runsaiden kalaruokien ohella tämä viini on oivallinen kumppani aromaattisille liharuoille. Kokeile peuranlihan tai poron kanssa.
Valmistus
Käsinpoimitut makeat jalohomeiset rypäleet. Hellävarainen erottelu ja puristus. Viini käy uusissa 225 litran barrique-tynnyreissä, joissa se myös kypsyy 12 kuukauden ajan hiivasakan päällä. Tämän jälkeen viini kypsyi toiset 12 kuukautta barrique-tynnyreissä.
Rypäleet
100% Riesling
Väri
Hunajankeltainen
Tuoksu
Tuoksussa erottuvat vaniljan aromit, kypsä persikka, täyteläinen aprikoosi ja raikkaat sitrusvivahteet.
Maku
Voimakas. runsasrakenteinen ja pitkäkestoinen