Prinz von Hessen viini-illallinen @ Helsinki 24.10.2024

star
Prinz von Hessen viini-illallinen @ Helsinki 24.10.2024

Tervetuloa historiallisen viinitila Weingut Prinz von Hessenin viini-illalliselle Helsingin ravintola Meripaviljonkiin! Iltaa saapuu emännöimään saksalaisen viinitalon johtaja Bärbel Weinert-Maurer.

Weuingut Prinz von Hessen – Kuninkaallisen hyvää rieslingiä

Donatus Landgrafin isoisoisä oli Hessenin prinssi Friedrich Karl, joka nimettiin aikanaan Suomen kuninkaaksi. Friedrich Karl oli Saksan keisarin Vilhelm II:n lanko. Kun Suomesta sisällissodan jälkeen kaavailtiin kuningaskuntaa, Suomen eduskunta valitsi Hessenin Prinssin Suomen kuninkaaksi.  Myöhemmin Suomi päätyi luopumaan monarkiahankkeesta ja Friedrich Karlista ei koskaan tullut kuningasta, mutta hänestä tuli Hessenin maakreivi vuonna 1925.

Weingut Prinz Von Hessenin viinitarhat sijaitsevat Rheingaussa Rhine-joen pohjoisrannalla Johannisbergin aurinkoisilla rinteillä ja yritys on keskittynyt Riesling-viinien tuotantoon. Rheingau on yksi klassisia Rieslingin viininviljelyalueita, joka nauttii viileistä öistä ja Rhine-joen tuomasta kosteudesta sekä upeista rinnetarhoista, joiden maaperä on kerrostunutta ja rikasta, lähinnä lössin ja kalkkikiven sekoitusta. Viinintuotannosta vastaa Bärbel Weinert ja kellarimestari Sascha Huber. Viinitalo yhdistää moderneja viininvalmistustekniikoita perinteisiin ja viime vuosina yritys on siirtynyt luomuviljelyyn. Pullojen etiketissä suomen lippu on muistuttamasta tästä merkittävästä yhteydestä Suomeen.

Prinz von Hessen menu

Savustettua ankanrintaa, luumupyree, marinoitua ruusukaalia, rapeaa salottia, omena-dashiliemi

Prinz Von Hessen Pinot Noir

***

Paistettua kampasimpukkaa, mustatryffeliä, tilliöljyä, paahdettua parmankinkkua

Prinz von Hessen Riesling Feinherb

***

Turskanseläkettä kera tomaattitarhan

Prinz von Hessen Dachsfilet Magnum

***

Mustaherukkaparfait, kahvilla maustettu crème anglaise, kristallisoitua rubysuklaata

Goldstück Riesling Beerenauslese 2011

Aika: Torstai 24.10.2024 klo 19:00

Paikka: Ravintola Meripaviljonki (Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki)

Hinta: 89 €/hlö (sis. menu ja viinit)

Ilmoittautumiset: Varaa paikkasi Dinner Bookingin kautta!

Suositukset

Valmistus

Viinivuotta 2015 leimasivat äärimmäiset sääolosuhteet. Kesän toistuvat helleaallot ennätyskorkeine lämpötiloineen keskeyttivät, syyskuussa muutama sadepäivä vähän ennen sadonkorjuuta, ennen kuin kuiva syksy lopulta mahdollisti parhaisiin tuloksiin. 

Sadonkorjuu lokakuun alussa tai kuun puolivälissä. Viinin hienon hedelmäisyyden saavuttamiseksi mukaan valitaan vain parhaimmat rypäleet. Hidasta mäskikäymistä seuraa hellävarainen puristus. Kypsytys barrique-tynnyreissä 24 kuukautta.

Rypäleet

100% Pinot Noir

Väri

Kirkas rubiininpunainen

Tuoksu

Herukkainen, hienovaraisen vaniljainen

Maku

Elegantti, kuiva, täyteläinen, voimakas ja intensiivisen hedelmäinen

Ruokasuositus

Ihanteellinen vahvojen ruokien seuraksi.

Saksa, Qualitätswein Rheingau, VDP Gutswein
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Rypäleet

100% Riesling

Väri

Vaalean kullankeltainen

Tuoksu

Hedelmävoittoisesta tuoksusta löytyy vahaisaa aprikoosia, nektariinia, omenaa, ruohoa ja hippu hunajaa.

Maku

Kuivahko maku on myös puhtaan hedelmäinen: ananasta, persikkaa, keltaista luumua, Golden Delicious -omenaa sekä lopussa limetti-yrttinen vivahde. Miellyttävän raikas, kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on balanssissa. Aromaattinen, pitkähkö jälkimaku.

Ruokasuositus

Oiva kumppani graavi- ja kylmäsavulohelle, sinappisillille sekä ruokaisille salaateille. Tyylikkäästi tuntuva jäännössokeri tekee tästä viinistä loistokaverin myös sushille ja muille aasialaisittain maustetuille herkuille, kuten teriyaki -kanalle tai pad thai -nuudeleille.

Saksa, Qualitätswein Rheingau, Q.b.A. 19,00€
Prinz Von Hessen Dachsfilet

Prinz Von Hessen Dachsfilet

Valmistus

Spontaanisti terästankeissa ja tammisammioissa käynyt viini on kypsynyt 10 kuukautta hiivasakan päällä ja sen jälkeen 12 kuukautta tammessa.

Rypäleet

100% Riesling

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Kypsän hedelmäinen tuoksu briossimaisine, lämpimän mausteisine vivahteineen.

Maku

Konsentroitunut maku tulvii kypsää keltaista hedelmää. Tyylikkään öljymäinen suutuntuma ja kermainen, sitruksinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Runsaiden kalaruokien ohella tämä viini on oivallinen kumppani aromaattisille liharuoille. Kokeile peuranlihan tai poron kanssa.

Saksa, Qualitätswein Rheingau, VDP Gutswein 32,89€

Valmistus

Käsinpoimitut makeat jalohomeiset rypäleet. Hellävarainen erottelu ja puristus. Viini käy uusissa 225 litran barrique-tynnyreissä, joissa se myös kypsyy 12 kuukauden ajan hiivasakan päällä. Tämän jälkeen viini kypsyi toiset 12 kuukautta barrique-tynnyreissä.

Rypäleet

100% Riesling

Väri

Hunajankeltainen

Tuoksu

Tuoksussa erottuvat vaniljan aromit, kypsä persikka, täyteläinen aprikoosi ja raikkaat sitrusvivahteet.

Maku

Voimakas. runsasrakenteinen ja pitkäkestoinen

Saksa, Rheingau