Prinz von Hessen viini-illallinen @ Turku 23.8.2023

prinz von hessen viini-illallinen

Tervetuloa historiallisen viinitila Weingut Prinz von Hessenin viini-illalliselle Turun ravintola Rosteriin! Prinz von Hessenin omistaja Donatus Landgraf Von Hessen isännöi herkullisen neljän ruokalajin viini-illallisen.

Weuingut Prinz von Hessen – Kuninkaallisen hyvää rieslingiä

prinz von hessen

Donatus Landgrafin isoisoisä oli Hessenin prinssi Friedrich Karl, joka nimettiin aikanaan Suomen kuninkaaksi. Friedrich Karl oli Saksan keisarin Vilhelm II:n lanko. Kun Suomesta sisällissodan jälkeen kaavailtiin kuningaskuntaa, Suomen eduskunta valitsi Hessenin Prinssin Suomen kuninkaaksi.  Myöhemmin Suomi päätyi luopumaan monarkiahankkeesta ja Friedrich Karlista ei koskaan tullut kuningasta, mutta hänestä tuli Hessenin maakreivi vuonna 1925.

Weingut Prinz Von Hessenin viinitarhat sijaitsevat Rheingaussa Rhine-joen pohjoisrannalla Johannisbergin aurinkoisilla rinteillä ja yritys on keskittynyt Riesling-viinien tuotantoon. Rheingau on yksi klassisia Rieslingin viininviljelyalueita, joka nauttii viileistä öistä ja Rhine-joen tuomasta kosteudesta sekä upeista rinnetarhoista, joiden maaperä on kerrostunutta ja rikasta, lähinnä lössin ja kalkkikiven sekoitusta. Viinintuotannosta vastaa Bärbel Weinert ja kellarimestari Sascha Huber. Viinitalo yhdistää moderneja viininvalmistustekniikoita perinteisiin ja viime vuosina yritys on siirtynyt luomuviljelyyn. Pullojen etiketissä suomen lippu on muistuttamasta tästä merkittävästä yhteydestä Suomeen.

Illan aikana pääset maistamaan seuraavia viinejä:

Winkeler Hasensprung Riesling Sekt

Prinz Von Hessen Riesling Classic

Prinz Von Hessen Dachsfile

Prinz von Hessen Pinot Noir

Prinz Von Hessen Goldstuck

Menu:

Lohta “Crudo”, retikkaa, inkivääriä ja seesamkreemiä

***
Vasikkatartar, kyssäkaalia, omenaa ja parmesankreemiä

***

Paistettua ankanrintaa, punajuurta ja hapankirsikkakastiketta

***

Aprikoosiparfait, kauracrumblea ja valkosuklaamoussea

Aika: Keskiviikko 23.8.2023 klo 19:00

Paikka: Roster Turku (Tuomiokirkonkatu 6, 20500 Turku)

Hinta: Neljän ruokalajin menu 60 € + Viinipaketti menulle 54 € (sisältää kuohuviinin sekä neljän viinin viinipaketin)

Ilmoittautumiset: Pöytävaraukset roster@rosterturku.com tai 050 35 136 31. Varauksen yhteydessä toivomme tietoa mahdollisista allergioista tai erityisruokavalioista.