Elokuun sesonkiruoat ja viinit

viini kantarellille

Elokuussa herkutellaan sesongin parhailla antimilla! Kantarellit, kaalit, maissi ja monet muut ihanat kasvikunnan herkut vaativat seurakseen yhtä herkullisia viinejä. Tästä artikkelista löytyy niin viini kantarellille, herkullisille maissiletuille kuin satokauden ihastuttaville peltikasviksille.

Kurkkaa myös K-Ruoan sesonkikalenterista herkulliset reseptit!

Suositukset

Pinha Ribeiro Santo Reserva

Pinha Ribeiro Santo Reserva

Kasvispelti rosmariinilla

Kukkakaalia, sieniä, parsakaalia, perunaa ja mitä nyt mieli halajaa sopii viskata pellille, päälle öljyä ja mausteeksi rosmariinia. Herkullista eikös?

Tämmöisen herkun kanssa voisi nauttia vaikkapa punaviiniä, nimittäin portugalilaista robustin mehevää Pinhaa! Tumman marjaisa, täyteläinen ja pehmeä tamminen Pinha on loistava pari yrttisille ruoille sekä lihoille.

Portugali 13,99€
Tommasi Valpolicella

Tommasi Valpolicella

Kantarellipiirakka

Elokuussa sienimetsällä tule vastaan etenkin kantarelleja. Monien all time favourite kantarelliruoka on kantarellipiirakka!

Vieraiden tullessa, kata pöytään mehevä piirakka ja tarjoa sen kyljessä italialaista kevyen rustiikkista Tommasi Valpolicellaa. Maineikkaan Valpolicellan tuottajan monikäyttöinen laadukas arkiviini sopii myös pastoille, pizzoille, juustoille sekä haudutetuille liharuoillekin.

Italia 14,79€