Gin by Erno

gin by erno

Talven herkullisimmat drinkit vinkkaa kuopiolainen baarimestari Erno Vainanen. Ernon talvijuomissa maistuvat niin tummat katkerot kuin raikkaus.

Omassa kotibaarissaan Erno luottaa helppoihin klassikoihin. Nopeasti valmistuva Gin & Tonic muuntuu talvisempaan suuntaan, kun osan ginistä korvaa mausteisella Antica Formula -vermutilla ja juomaan lisätään vielä bittereitä. Yhdessä kotimaisen ruispohjaisen ginin kanssa syntyy mausteinen, mutta raikas juoma, joka pidennetään trendikkäiden highball-juomien tapaan soodalla tonicin sijaan. Gin by Erno -nimellä kulkeva drinkki sopii niin digestiiviksi ruokailun jälkeen kuin hengailujuomaksi.

Ainekset:

4 cl Kotimaista ruisginiä

2 cl Antica Formula -vermuttia

1 tippa Aromatic Bitters -katkeroa

1 tippa Orange Bitters -katkeroa

soodaa

Koristeeksi appelsiiniviipale

Ohjeet:

Mittaa jäähdytettyyn highball-lasiin kotimainen ruisgini, Antica Formula -vermutti sekä Aromatic Bitters ja Orange Bitters -katkerot. Täytä lasi jäillä ja lisää soodaa. Nostele kevyesti sekaisin. Koristele appelsiiniviipaleella.

Suositukset

Antica Formula

Antica Formula

Maailman ensimmäinen vermutti, joka on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti vain luonnollisista raaka-aineista. Antica Formula on oikea vermuttien aatelinen, jossa erottuvat selkeät vaniljan aromit ja appelsiini. Aikamatka vanhaan torinolaiseen luksukseen on tässä!

Tuotteesta saatavilla myös 0,375 l kokoinen pullo

Italia 47,49€